Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Afiș Zilele Bucureștiului 2019INFO CONCERT:
Zilele Bucureștiului 2019: Schiller, Waldeck
INFO CONCERT:
Apocalyptica
INFO CONCERT:
Gala Folk "Om bun" 2019
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
Deep Purple

Solistul Korn povestește cum a intrat în bucluc bârfind trupa Metallica

Jonathan Davis a fost confruntat de James Hetfield după ce presa a răspândit o declarație a solistului Korn în care acesta spunea că Metallica nu mai e ce a fost. Asta se întâmpla în 1996, când formația promova albumul ”Load”, iar Korn era în turneu cu Metallica.
Jonathan Davis / James Hetfield

Jonathan Davis / James Hetfield

Invitat la podcastul ”Lead Singer Syndrome”, solistul trupei Korn a povestit cum o declarație a sa din anii '90 i-a înfuriat pe membrii trupei Metallica. Jonathan Davis ar fi spus atunci că metaliștii ”s-au înmuiat”, declarația fiind făcută în timpul primului turneu Korn cu Metallica.

“Nouă nu ne păsa de Metallica și de nicio trupă de metal în general. Singura trupă de metal care ne-a influențat a fost Sepultura, dar în afară de asta, noi făceam ceva cu totul diferit. Și ne poziționam mereu împotriva curentului ăstuia. Ne lupta împotriva celor care ne spuneau <<Faceți chestia asta metal, faceți chestia cealaltă metal>>. Ne-am zbătut mult să ocolim chestia asta pentru a fi lângă alte trupe de alternativ, ceea ce am reușit pentru o perioadă, dar nu a funcționat pe termen lung. Noi nu eram o trupă de metal în sensul în care este Metallica sau Iron Maiden sau chestii de genul ăsta - noi aduceam ceva nou - așa că am încercat mereu să stăm departe de asta”, a explicat Jonathan Davis.

Continuându-și ideea, solistul Korn a povestit până unde a mers cu această repulsie față de trupele metal.

”Nu ne păsa ce face Metallica. Eu chiar am intrat în bucluc spunând asta. Am mers în turneu cu Metallica - primul nostru turneu cu Metallica - și am declarat ceva în presă, iar ei au luat citatul și l-au împânzit în toată arena. Iar citatul era: <<Îmi plăcea mai mult Metallica când erau bărbați>>. Și m-am simțit oribil. Iar ei au venit și mi-au zis  <<Ai mâncat rahat ?>> Iar eu le-am răspuns: <<Da, îmi pare rău>>. Eram intimidat. James Hetfield și Kirk și toți se uitau la mine. Era primul meu turneu cu ei. Adică îi iubesc acum - nu mă înțelege greșit - dar, da, am vorbit niște prostii. Pentru că era totul ciudat.”

De atunci, relația sa cu Metallica s-a îmbunătățit, Jonathan mărturisind că înțelege acum că trupa trecea la momentul respectiv printr-un proces de evoluție și că ”nu putea să facă mereu aceleași chestii, pentru că ajungi să te plictisești”.

Citește mai multe despre KornMetallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ariana Grande i-a adus un omagiu Arethei Franklin în emisiunea lui Jimmy Fallon - VIDEO

Invitată în emisiunea lui Jimmy Fallon pentru a anunța lansarea noului album "Sweetener", Ariana Grande a renunțat la interpretarea unei...

Închide