Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Robyn lansează primul single după 8 ani, "Missing U" şi un documentar despre fanii săi

După 8 ani de pauză, Robyn revine cu un single numit "Missing U". Acesta soseşte la pachet cu un scurt metraj în care apare un trio de fani care adorau aşa mult muzica artistei încât i-au dedicat o seară specială la un club din New York.

Publicat

pe

Single Robyn Missing U
Single Robyn Missing U │ FOTO: Robyn

3 pasionaţi de muzica nordicei se adunau împreună cu prietenii din New York şi ascultau piesele lui Robyn, remixuri şi muzică similară. Emoţionată de acest fenomen, artista a realizat un documentar despre aceşti pasionaţi, ulterior participând la o seară de party şi stârnind emoţia tinerilor prezenţi.

Creatoarea lui "Call Your Girlfriend" ne ţine în continuare ancoraţi în anii '80 încă de la primele note ale sintetizatorului. Când începe "Missing U", te simţi ca la începutul unui serial poliţist care nu a adoptat eternul Baba O'Riley. Acest prim single din ultimii 8 ani este despre pierdere şi suferinţă, transpuse cumva într-o melodie dansabilă şi plină de energie îmbuteliată în câteva versuri.

Senzaţia pop suedeză în vârstă de 39 de ani cântă despre acel moment când persoana dragă a plecat de atât de mult timp încât până şi mirosul său a dispărut din pernă. Premiera melodiei a avut la BBC Radio 1 în ultimele 24 de ore, iar Robyn a acordat şi un interviu cu această ocazie. A anunţat un nou album, pe care a transpus senzaţia de a fi sătulă de a mai scrie melodii triste de dragoste.

Puteam deduce că Robyn va urma o rută experimentală încă de când am ascultat ultimele sale EP-uri realizate în colaborare cu alţi artişti. Şi nu doar muzica a fost experimentală, ci şi reprezentaţiile live. Undeva la intersecţia dintre Mortal Kombat şi Bjork se află numărul cu neoane şi ţinute post apocaliptice pe care artista l-a pus în scenă în repetate rânduri în ultima jumătate de deceniu.

"Missing U" continuă să pulseze în creier şi după ce melodia e gata şi este o piesă cu sintetizatoare şi bas foarte catchy. Poartă semnătura copiilor care au crescut cu ABBA şi nu îi vor uita vreodată influenţa. Ultimul release de studio al lui Robyn a fost albumul în 2 părţi "Body Talk" din 2010.

În documentarul lansat recent Robyn afirma că s-a redescoperit şi că a învăţat să interacţioneze cu fanii din nou. Nu pare a-şi fi pierdut deloc din inspiraţie şi din prospeţimea vocii, dar nici din mişcările de dans, după cum se vede în videoclip.

Comentează

Trending