Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO JurjakStreet Delivery 2020 | Concerte cu ReSoluții - Programul pe zile Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică INFO CONCERT:
Street Delivery 2020
B.U.G. MafiaAscultă noua piesă B.U.G. Mafia - "8 Zile Din 7" (feat. AMI) - AUDIO TOPIC"Breaking Me", hitul DJ-ului Topic, este piesa verii 2020, potrivit Shazam

Metallica: "Dacă te duci la doctor când ești deprimat, ăsta nu e un semn de slăbiciune"

Membrii trupei Metallica s-au alăturat campaniei "I'm Listening" ("Eu te ascult"), prin care invită publicul la o discuție deschisă pe tema sănătății psihice. Rockerii ne încurajează să vorbim cu un medic dacă ne simțim deprimați, amintindu-ne că este o problemă foarte comună, de care nu trebuie să ne fie rușine.
Metallica susține cauza ”I'm Listening”

Metallica susține cauza ”I'm Listening”

Veteranii de la Metallica s-au implicat într-o campanie socială de conștientizare a problemelor de sănătate psihică. În clipul de prezentare a cauzei "I'm Listening", rockerii ne încurajează să consultăm un medic dacă suntem deprimați, amintindu-ne că cel mai important lucru este să vorbim deschis despre asta.

"Oricine poate avea oricând gânduri suicidale. A vorbi despre asta este cel mai important lucru", spune James Hetfield.

"Nu e un semn de slăbiciune să vezi un doctor atunci când ești deprimat”, continuă Kirk Hammett.

"La fiecare 11.9 secunde, cineva se sinucide, iar datele se raportează doar la Statele Unite”, detaliază Rob Trujillo.

"Nu uita, nu e nimic în neregulă cu ceea ce simți. Depresia este cea mai răspândită tulburare psihică. Peste 20 de milioane de adulți americani ajung să sufere de o boală de natură depresivă în fiecare an", încheie Lars Ulrich.

VIDEO: Metallica susține cauza "I'm Listening"

Implicarea trupei Metallica în această campanie vine și pe fondul numărului alarmant de sinucideri din ultimii ani. James Hetfield a vorbit și cu alte ocazii despre acest subiect, într-un interviu acordat după moartea lui Chris Cornell încurajând-ne să avem o legătură cât mai strânsă cu cei apropiați.

”Eu cunosc adâncimea zonei mele întunecate. E greu, atunci când ești acolo, să te gândești că ar putea fi cineva care te-ar putea ajuta, sau cineva care a mai trecut prin asta. Uneori ești atât de pierdut. E evident că eu nu pot să explic prin ce anume trecea el (Chris Cornell), dar cu toții avem momentele noastre în care intrăm în zona întunecată. Vorbiți cu cei dragi, spuneți-le cum vă simțiți. E o poveste tristă. Și sunt multe povești triste, în ultima perioadă. În lumea grunge-ului, pentru noi a fost Lemmy, toate lucrurile care s-au întâmplat în ultimii ani. Ne face să ne simțim și mai recunoscători pentru faptul că încă putem face ceea ce facem”, declara Hetfield în mai 2017.

Citește mai multe despre Metallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Trupa Holograf va cânta la Sala Palatului

Pe 10 octombrie, la Sala Palatului, va avea loc concertul HOLOGRAF – Hall of Fame. Vă invităm să aflați mai...

Închide