Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Madonna, criticată pentru momentul dedicat Arethei Franklin la gala VMA

Invitată la MTV VMA 2018 pentru a acorda premiul ”Videoclipul anului”, Madonna a folosit oportunitatea de a fi pe scenă pentru a ține un discurs în memoria regretatei Aretha Franklin. Momentul a stârnit multe critici în online, diva muzicii pop fiind acuzată că a vorbit mai mult despre ea, decât despre Aretha.

Publicat

pe

Madonna
Madonna │ FOTO: www.facebook.com

Madonna a povestit la MTV VMA cât de mult a influențat-o Aretha Franklin la începutul carierei sale, dorind astfel să-i aducă un omagiu regretatei regine a muzicii soul, ce s-a stins din viață în urmă cu câteva zile.

“Aretha Louise Franklin a schimbat cursul vieții mele. Am părăsit Detroit-ul când aveam 18 ani. Aveam 35 de dolari în buzunar. Visul meu era să ajung o dansatoare profesionistă. După ani de zbucium, fără niciun ban, am hotărât să merg la audiții pentru piese de teatru muzicale”, a detaliat Madonna în debutul discursului ei.

Diva pop și-a continuat povestirea oferind o abundență de detalii, pentru ca în final să ajungă din nou la Aretha Franklin.

”Nu aveam niciun fel de pregătire și niciun vis de a deveni cântăreață, dar am încercat. Am fosr respinsă la toate audițiile - nu eram destul de înaltă, nu aveam registrul în 12 octave, nu eram destul de frumoasă. Nu eram destul de. Și la un moment dat, o senzație a muzicii disco franceze căuta dansatore și cântărețe pentru turneul său mondial (....)

M-am dus la audiție  și doi mari producători din Franța așteptau într-un teatru gol, provocându-mă să fiu extraordinară. Partea de dans a audiției a mers bine. Și apoi m-au întrebat dacă am vreo piesă pregătită. M-am panicat. Uitasem complet de partea asta a procesului de audiție. A trebuit să gândesc repede, următoarea mea masă depindea de asta. Din fericire, albumul meu preferat era ”Lady Soul” de la Aretha Franklin. Le-am spus că vreau să cânt ”You Make Me Feel”...s-a lăsat tăcerea. Cei doi francezi au dat din cap. Iar eu am adăugat: <<Știți, piesa cântată de Aretha Franklin>>.  (....)

Probabil vă întrebați cu toții de ce v-am povestit asta. E o conexiune, pentru că nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat fără regina muzicii soul. Ea m-a condus către locul în care mă aflu astăzi și știu că a influențat pe foarte mulți dintre cei prezenți aici astăzi, și vreau să-ți mulțumesc, Aretha, că ne-ai făcutpe toți mai puternici. R-E-S-P-E-C-T. Trăiască regina.”

Acest discurs i-a deranjat pe mulți dintre cei care au urmărit gala VMA 2018, pe Twitter apărând comentarii în care Madonna era acuzată că a atras atenția asupra sa, în loc să vorbească despre Aretha.

”Momentul ăsta e despre Madonna sau despre Aretha?”, a întrebat cineva pe Twitter

”Sper că cei de la VMA își vor cere scuze public pentru faptul că i-au permis Madonnei să-și bată joc de memoria Arethei în felul ăsta”, a scris altcineva.

”A fost un moment în memoria Arethei atât de ciudat. Speram că Madonna va vorbi un pic mai puțin despre ea și mai mult despre Aretha”.

Între timp, Madonna lucrează, se pare, la un nou album. Artista s-a mutat în Portugalia și înregistrează piese noi.

Trending