Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Câștigă o invitație dublă la concertul Tom Jones de la Cluj-Napoca INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
Tom Jones
INFO CONCERT:
Garbage
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour

Gheorghe Zamfir este invitat de onoare al soldaților ruși în spectacolul din București

Gheorghe Zamfir îi va acompania pe soldații ruși în spectacolul de gală ce va avea loc pe 18 octombrie, la Sala Palatului din București. Generalul Viktor Eliseev se declară onorat de colaborare, atribuindu-i lui Gheorghe Zamfir titlul de ”mare artist al muzicii universale”.

Gheorghe Zamfir în concertul lui Andre Rieu din Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015 (foto: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro)

The Red Guard Choir, unicul ansamblu oficial al Gărzii Naționale a Rusiei, supranumit și „Corul Președintelui”, nu ezită să își surprindă audiența cu momente muzicale excepționale, dar și cu invitați speciali, artiști-fenomen ghidați de același reper profesional: acela de a atinge perfecțiunea în muzică.

În calitate de invitat special al soldaților ruși, maestrul Gheoghe Zamfir va adăuga un plus de culoare și emoție momentelor muzicale din programul spectacolului de la București. Astfel, pe lângă melodiile tradiționale din folclorul rusesc, cântecele patriotice de război, hiturile internaționale sau ariile din opere celebre, interpretările maestrului Gheorghe Zamfir la nai în acompaniamentul grupului The Red Guard Choir vor demonstra încă o dată că muzica este universală, că are dimensiune spirituală și că nu ține cont de hotare.

”Suntem onorați și în același timp deosebit de bucuroși să cântăm alături de marele artist al muzicii universale, Gheorghe Zamfir. ”- a declarat generalul Viktor Eliseev.

Personalitatea artistică a marelui artist Gheorghe Zamfir nu mai are nevoie de nicio prezentare. O viaţă de om dăruită muzicii universale, naiului, folclorului românesc, naturii şi multor altor pasiuni ca scrisul şi pictura, fac din maestrul Gheorghe Zamfir unul dintre cei mai remarcabili artişti ai planetei. Gheorghe Zamfir este văzut şi ca un inovator al naiului, el a modificat naiul clasic cu 20 de tuburi, adăugând încă 2, 5, 8 sau 10 tuburi. Astfel, el a lărgit domeniul tonal al instrumentului şi a reuşit să interpreteze doinele de jale, bocetele, cântecele de leagăn sau chiar unele inflexiuni ale vocii.

Gheorghe Zamfir este, totodată, autor a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic; a vândut peste 120 de milioane de discuri în toată lumea, are peste 160 de albume înregistrate, şi peste 100 de discuri de aur şi de platină, alături de nenumarate distincţii şi onoruri la nivel mondial.

Prețuri bilete la concertul The Red Guard Choir de la București:

  • VIP - 300 lei
  • Categoria I - 200 lei
  • Categoria II - 140 lei
  • Categoria III - 90 lei
  • Categoria IV - 65 lei

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Gheorghe Zamfir
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Irina Rimes povestește cum a ajuns antrenor la Vocea României și ce proiecte vor urma - VIDEO

Irina Rimes a povestit la Europa FM Live pe Plajă despre intrarea sa în juriul noului sezon Vocea României. Artista...

Închide