Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Câștigă o invitație dublă la concertul Tom Jones de la Cluj-Napoca INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
Tom Jones
INFO CONCERT:
Garbage
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour

Dave Grohl lansează piesa şi clipul "Play", în care cântă la 7 instrumente - VIDEO

Dave Grohl este o forţă muzicală de neoprit, cu multiple proiecte la activ, inclusiv unele în industria cinematografică. Muzicianul a realizat o creaţie impresionantă recent, o piesă de 23 de minute cunoscută drept "Play". Grohl cântă la toate cele 7 instrumente din acest single. Puteţi urmări procesul de compoziţie şi asculta piesă în clipul din articol.
Dave Grohl Play

Dave Grohl Play (foto: Dave Grohl)

Solistul Foo Fighters a creat şi un mini documentar integrat în acelaşi clip, în care vedem copii care cântă la instrumente în acelaşi studio. Apoi Grohl însuşi ia taurul de coarne şi începe să cânte la toate instrumentele. Documentarul a fost regizat de către prolificul Dave şi vine în 2 părţi. Prima parte este despre dragostea artistului pentru muzică şi culisele acestui proiect.

În a doua parte Grohl cântă la fiecare instrument şi vedem procesul de înregistrare pentru respectiva secţiune. În total 7 instrumente au fost abordate de fostul toboşar Nirvana. Grohl se auto descrie ca "un copil în magazinul cu bomboane", atunci când intră în studio pentru a înregistra şi vede toate aceste instrumente.

"Play" a fost transformat între timp într-o experienţă interactivă online, care le permite fanilor să participe la cele 7 sesiuni muzicale şi să le analizeze îndeaproape. Se pot şi descărca partiturile asociate fiecărui instrument. Această reprezentaţie măiastră a fost filmată cu multiple camere, astfel ca la final totul prinde contur ca o piesă unitară, fără cut-uri bruşte.

Practic "7 David Grohl-i diferiţi cântă fiecare acord şi notă la fiecare instrument", dar totul pare să fie înregistrat one take. Cine priveşte întregul material video înregistrat va vedea şi momentele mai grele ale compoziţiei, cu Grohl greşind la tobe, compunând riffuri şi umblând şi la logistică. Rezultatul este puţin spus eclectic, incluzând elemente de heavy metal, ba chiar şi riff-uri doom, plus clasicele momente arena rock pentru care sunt recunoscuţi Foo Fighters.

Auzim şi Post Metal şi chiar nişte influenţe de funk se simt în porţiunile de bas. "Play" a fost înregistrat întâi la tobe, complet din memoria lui Dave Grohl, fără vreo partitură. A urmat porţiunea de chitară, apoi basul, clapele şi restul de instrumente. Inginerul Darrell Thorp care a ajutat la sesiunile "Concrete and Gold" de la Foo Fighters a fost acolo pentru a captura sunetul.

Filmările s-au făcut în alb negru, cu modulaţie a luminii pentru a se potrivi cu momentele de urcare şi coborâre ale muzicii. Puteţi lua parte la experienţa online interactivă "Play" aici.

Citește mai multe despre Dave GrohlFoo Fighters
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Korn intră în studio pentru a înregistra un nou album

După ce Jonathan Davis ne-a încântat în ultimele luni cu primul său release solo, artistul e gata să se reunească...

Închide