Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Cum l-a întrecut Janet Jackson pe Michael Jackson în Billboard Top 100 Artists

Cei curioşi să afle cum arată clasamentul Top 100 al artiştilor în viziunea Billboard vor descoperi o clasare inedită: Janet Jackson este în faţa lui Michael Jackson. E vorba despre "Top 100 Artists of All Time", iar explicaţia pentru locurile ocupate o aflaţi în cadrul articolului.

Publicat

pe

Janet Jackson - Unbreakable
Janet Jackson - Unbreakable

Detaliile de acest gen apar cu ocazia aniversării a 60 de ani de existenţă a topurilor Billboard Hot 100 (care are loc în această săptămână). Janet Jackson se află pe locul 7 în clasamentul "all time" al artiştilor. Şi asta în vreme ce Michael Jackson, considerat multă vreme "cel mai mare artist pop al tuturor timpurilor" se află pe locul 8 la ora actuală. Acelaşi Michael are 13 single-uri care au ocupat locul întâi dintre cele 30 de melodii ajunse în top 10, conform Billboard.

Janet Jackson are 10 hituri Nr.1 şi respectiv 27 de melodii în Top 10. Trebuie spus că acele cifre asociate lui Michael îi reflectă doar cariera solo, nu şi pe cea cu The Jackson 5, care i-a adus alte 4 lansări Nr.1. Ce a făcut diferenţa între Michael şi Janet? E vorba despre timpul petrecut în eşaloanele superioare ale topurilor Billboard, se pare. Janet a strâns 219 săptămâni petrecute în top 10, faţă de cele 183 ale lui Michael.

Ajută şi faptul că Janet încă mai are lansări şi o carieră muzicală activă, în vreme ce a trecut aproape un deceniu de la trecerea în neființă a lui Michael Jackson, deci comparaţia nu e cea mai justă. Un lucru e sigur totuşi: dintre cei doi artişti, Jane are single-ul care a rezistat cel mai mult pe locul întâi, "That's The Way Love Goes". Piesa rezista pe meterezele topului Billboard timp de 8 săptămâni în anul 1993.

A depăşit astfel cele 7 săptămâni în care legendara piesa "Billie Jean" a lui Michael a stat pe prima poziție în Billboard. Performanţe similare a atins şi "Black or White".

Billboard Hot 100 este clasamentul realizat de industria muzicală din SUA pentru melodii/muzicieni şi este publicat săptămânal de revista Billboard. Clasamentele sunt întocmite în funcţie de vânzări, fizice sau digitale, dar şi timp de difuzare la radio şi streaming online în SUA. Prima melodie care a ocupat locul întâi în istoria topului a fost "Poor Little Fool" a lui Ricky Nelson pe 4 august 1958.

În acest moment pe locul întâi se află piesa "In My Feelings" a lui Drake.

Trending