Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Cerbul de Aur 2018: "Cu toții putem fi următoarea Christina Aguilera!"

Smaranda Vornicu Shalit, directorul Festivalului Cerbul de Aur, a moderat conferința de presă de miercuri, 29 august, și i-a întrebat pe participanți cum este să lucreze cu Big Band-ul Radio România, ce piese au ales în limba română și cum au ajuns să ia parte la eveniment.

Publicat

pe

Cerbul de Aur 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Smaranda Vornicu Shalit: "Voi pune o întrebare pentru toți concurenții de la Cerbul de Aur care au participat la Eurovision: cum este să lucrați cu Big Band?"

John Karayiannis (Cipru)

"Să lucrezi cu orchestra e foarte drăguț, e cu totul diferit, doar muzica e în background, lucrezi cu oamenii, cu emoții. E o mare bucurie pentru că a interacționa cu oameni adevărați, a transmite emoții, a te purta frumos unul cu altul ca să obții un rezultat bun e ceva magic."

Tiziana Camelin (Italia)

"Nu e doar experiența de a lucra cu orchestra, ci și faptul că festivalul e în aer liber și scena e în aer liber. E cu totul altceva decât atunci când e doar sunet în spatele tău, sunt atâția oameni foarte bine pregătiți, foarte talentați și practic totul acționează ca un singur organism, muzica te urmează și simți energia tuturor acestor oameni care vine către tine și acționează alături de tine."

Tiziana a mai mulțumit orchestrei pentru ajutorul oferit concurenților, atât pentru a-și exprima mesajul, din punct de vedere muzical, și în ceea ce privește versurile ce trebuie cântate în limba română.

Ryan O’Shaughnessy (Irlanda)

"Ryan spunea că el, ca interpret, are corzile vocale, are degetele cu care poate cânta la chitară, dar atunci când ești alături de o orchestră de genul ăsta, ai back-up-ul acelor oameni, ai sprijinul lor, susținerea lor pentru a transmite mesajul respectiv. A cântat și cu orchestre din Irlanda, însă faptul că în România Big Band-ul are un alt stil față de cel pe care l-a întâlnit în Irlanda face experiența complet diferită, inedită, dar și foarte plăcută. Singurul gând pe care îl au cei care trebuie să cânte este că trebuie să cânte în limba română. Cea mai dificilă sarcină pe care a avut-o în acest an, cu siguranță.

Smaranda Vornicu Shalit: Ce piesă în limba română vei cânta, Ryan?

Ryan O’Shaughnessy: "Noi ne potrivim." (Connect-R)

Cerbul de Aur 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Raluca Blejușcă (România)

"Atunci când eram eu micuță, țin minte că mă așezam în fața televizorului și îmi luam un carnețel, un pix și făceam pe juriul... cam aveam dreptate."

"Karl William Lund știe că festivalul nu a avut loc de 9 ani și că este o ediție aniversară care va marca 50 de ani de la prima ediție de la festivalul Cerbul de Aur și și-a dorit întotdeauna să cânte și într-o altă limbă, s-a uitat în jur și această oportunitate a apărut și imediat a ales să vină aici."

Dora Gaitanovici (România)

"Eu am 18 ani și nu am prins foarte multe ediții ale Cerbului de Aur, dar cele pe care le-am prins au fost de ajuns încât să mă marcheze. Știu că eram mică și mă uitam la televizor și îmi doream atât de mult să fiu și eu acolo și acum, când am aflat că se va organiza din nou acest festival, am hotărât să fac tot ce pot ca să ajung și eu aici, m-am pregătit cât de bine am putut și acum sunt foarte fericită să fiu aici."

Jorge Gonzalez este un fan înrăit Andra

Întrebată de piesa pe care o va cânta în cadrul concursului, Kelly Joice, din Franța, a spus că va interpreta o piesă dedicată lui Josephine Baker, pentru a-i aduce un omagiu artistei care a fost și ea prezentă la Cerbul din Aur în anii '70.

Basti, cântărețul din Germania care va concura din partea San Marino, a mai declarat că nu știa nimic despre festival, însă a căutat informații despre Cerbul de Aur și a aflat că și Christina Aguilera a fost aici:

"O iubesc atât de tare! Mi-am zis că trebuie să fiu aici. Cu toții putem fi următoarea Christina Aguilera! Cred că acest festival este atât de frumos fiindcă sunt oameni din întreaga lume care se întâlnesc și celebrează muzica, iubirea, pasiunea!"

Jorge Gonzalez, participantul din Spania, s-a declarat un fan înrăit al Andrei și va cânta piesa ei în concurs, "Iubirea schimbă tot", care i se potrivește perfect, fiind o fire pasională, romantică.

Damiano Borgi, din Italia, a declarat că mai fusese în România cu trupa lui rock, cu un an în urmă, având un concert la Arenele Romane.

Cerbul de Aur 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Câștigătorii ediţiei aniversare Cerbul de Aur 2018 vor fi desemnaţi de un juriu internaţional format din artişti din toată Europa. Marele trofeu al festivalului este în valoare de 25 de mii de euro, la această ediţie aniversară fiind puse în joc și alte 8 premii.

Cerbul de Aur 2018 se va desfășura în perioada 29 august – 2 septembrie și va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română. Festivalul se va încheia cu show-ul România Centenar, un spectacol ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

James Blunt, Amy Macdonald şi Nicole Scherzinger de la Pussycat Dolls vor susține recitaluri la ediția aniversară a festivalului.

Trending