Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 John Mayer în clipul ”Carry Me Away”Documentarul "Framing Britney Spears" l-a întristat pe John Mayer: "Am fost pe punctul de a plânge de cinci ori" Casey Bishop la American Idol,2021Trupa Motley Crue a lăudat o concurentă de 15 ani de la American Idol: "Felicitări, Casey Bishop!" - VIDEO Chefi la CuțiteCel de-al nouălea sezon "Chefi la Cuțite" începe la sfârșitul lunii februarie Sorin Pârcălab la iUmorSorin Pârcălab, la iUmor: "Dacă nu era reală faza, aș fi râs și eu" - VIDEO Juriu iUmor sezonul 10Emisiunea iUmor nu va mai fi difuzată duminica; află când o poți urmări GIM la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": GIM a primit Golden Buzz de la Florin Călinescu după ce a emoționat cu un mesaj puternic

Cerbul de Aur 2018: Ce artiști de muzică populară vor cânta duminică la Gala România Centenar

Cerbul de Aur va avea loc în Piața Sfatului din Brașov în perioada 29 august - 2 septembrie 2018. Ultima seară a festivalului este un regal de folclor românesc cu momente speciale susținute printre alții de Cornelia și Lupu Rednic, Ionuț Fulea, Niculina Stoican, Viorica Macovei și Orchestra Lăutarii condusă de maestrul Nicolae Botgros.

Damian & Brothers pe 31 martie 2017

Devenită deja o tradiție, seara care încheie Festivalul Internațional Cerbul de Aur va fi dedicată folclorului românesc. Spectacolul de duminică, 2 septembrie, va începe la ora 20:30 și se va încheia cu un proiect de evocare istorică. Ca în fiecare zi de festival, porțile se vor deschide la ora 18:45, accesul va fi permis însă până cel târziu la ora 20:20. Consultați toate regulile de acces aici.

100 de călușari deschid a cincea seară a Festivalului. Orchestra Lăutarii din Chișinău urcă pe scenă într-o variantă extinsă, cu 50 de instrumentiști.

În acest an, fiind vorba de o ediție aniversară, spectacolul din 2 septembrie va avea un concept inedit, care va aduce folclorul în modernitate, cu ajutorul lui Damian Drăghici și al lui Alex Calancea. Gazda serii va fi prezentatoarea Iuliana Tudor.

Publicul ce va urmări festivalul, fie din fața televizoarelor (TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR HD), fie direct din Piața Sfatului, va fi martorul unui spectacol de neuitat în care se vor regăsi teme muzicale folclorice extrem de cunoscute, în variante reinterpretate de invitații speciali Damian Drăghici și Alex Calancea Band, alături de Orchestra “Lăutarii” din Chișinău condusă de maestrul Nicolae Botgros.

Gala România Centenar va cuprinde și momente cu mi de muzică populara precum: Cornelia și Lupu Rednic, Niculina Stoican, Alexandru Pugna, Chiamiran Chivu, Ionuț Fulea, Mariana Deac, Gelu Voicu, Andreea Voica, Constantin Lătărețu și Viorica Macovei.

Cum această ediție a festivalului celebrează și Centenarul Marii Uniri, pe scenă vor urca artişti din toate regiunile istorice ale țării, nume sonore ale folclorului. Finalul serii este dedicat unui proiect muzical: „Toți K1 Pentru România”, cu o distribuție din care fac parte Nicolae Furdui IancuPaula SelingGrupul instrumental „Crai Nou” din Alba IuliaTrupa K1, actorii Vlad Rădescu, Mihaela Rădescu, Sorin Francu.

"Toți K1 pentru România" este un program pregătit special de marile talente ale scenei muzicale românești, pentru ultima seară a Cerbului de Aur. Iuliana Tudor va întruchipa România, valorificând elementul de identitate națională - ia românească.

"Acest proiect îi conectează pe români, într-o formă extrem de accesibilă, cu câteva dintre cele mai importante momente și figuri ale istoriei României, atunci când romanii au fost cu adevărat uniți", a spus Iuliana Tudor

Iuliana Tudor despre ultima seară a Cerbului de Aur (2018)

Iuliana Tudor despre ultima seară a Cerbului de Aur (2018) │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Festivalul Cerbul de Aur este transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR HD, de la ora 20.30.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Cornelia și Lupu RednicDamian DrăghiciPaula Seling
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ed Sheeran s-a căsătorit

Deși nu plănuia să facă acum un anunț oficial, Ed Sheeran a dezvăluit în cadrul unui interviu că s-a căsătorit....

Închide