Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Lenny Kravitz
INFO CONCERT:
Retro Music Festival 2019
INFO CONCERT:
Chris Botti
INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
INFO CONCERT:
Michael Bolton
INFO CONCERT:
Ed Sheeran

Basistul original Metallica povestește ce impresie i-au făcut Lars și Mustaine în 1981

”Nu mi se pare atât de bun”, ar fi spus basistul original Metallica, Ron McGovney, când l-a auzit prima oară pe Lars Ulrich cântând la tobe. Puștiul avea, însă, alte calități, așa că a rămas în trupă. A venit apoi Dave Mustaine, ce s-a făcut remarcat de la prima apariție, Ron McGovney descriindu-l cu mult umor.
Metallica, 1982

Metallica, 1982

Bazele trupei Metallica au fost puse în 1981. Cu puțin timp înainte, James Hetfield și basistul Ron McGovney cântau în trupa Leather Charm, aceasta destrămându-se din lipsă de material original.

Chiar dacă Ron McGovney a făcut parte din Metallica doar pentru un an, basistul a asistat la formarea trupei, povestind despre această perioadă de început în cadrul unei discuții cu Chris Jericho.

”Într-o zi, (Hetfield) vine cu Lars [Ulrich]. Îl mai întâlnisem o dată la un concert Judas Priest. James l-a luat din mulțime - nu aveau tricouri pe ei și erau transpirați în ultimul hal...duhneau. Mi-a zis: <<El e Lars>>. Iar eu îi spun: ”Oh... Okay”. James îl cunoștea, aparent, dar eu nu.

L-a adus și mi-a spus: <<E toboșar>>. Iar eu i-am răspuns: <<OK, cool>>. În cele din urmă și-a adus setul de tobe, a început să cânte, iar reacția mea a fost: <<Ehhh...Nu știu ce să spun despre asta. Nu mi se pare atât de bun>>.”

”Mi s-a părut că a hotărât să devină toboșar dintr-un impuls de moment. Dar puștiul ăsta era din Europa și știa tot felul de trupe. Și își petrecea timpul cu tot felul de trupe prin Europa.

Iar eu eram : <<Wow, asta e tare...dar nu cred că e atât de bun la tobe>>. Așa că n-am mai deschis subiectul. Ei au continuat să încerce tot felul de basiști și chitariști pentru a forma trupa.”

La scurtă vreme, Ron l-a cunoscut și pe Dave Mustaine.

”La un moment dat am primit un telefon acasă. Am răspuns și era un chitarist. Îmi spune, cu o voce nazală și ascuțită: <<Am 4 sisteme Marshall, 17 chitări...>>. Iar eu îi spun: <<Woah, James și Lars, preluați voi telefonul ăsta pentru că nu cred că capul tipului ăstuia o să încapă pe ușă.>>

Era Dave Mustaine. Și vine la noi, se cablează...El doar se încălzea, iar noi toți eram: <<La naiba, tipul ăsta e bun ! Tipul ăsta e chiar bun!>>”

Și pentru că s-a discutat despre începuturi, Ron a povestit și cum au găsit numele Metallica.

”Îmi amintesc alte nume care au circulat, cum ar fi Thunderfuck și Red Vette...Lars a furat numele [Metallica] de la Ron Quintana din San Francisco. Voia să-și deschidă o revistă muzicală și era în căutarea unui nume. I-a spus lui Lars că vrea să o numească Metallica. Iar Lars i-a spus: <<Nu, e un nume prost. Spune-i Metal Mania>>. Și apoi Lars a furat numele Metallica.”

Ron era singurul din trupă care avea încă de atunci un job full time, mărturisind că niciodată nu a încercat să intre cu adevărat în trupă. Repeta cu băieții piesele noi atunci când se întorcea de la muncă, însă nu vedea un viitor în asta.

”Eram acolo și mi-era la îndemână, dar nu avea să fie niciodată ceva de lungă durată. Eram cu ei doar până găseau pe cineva.”

Ron McGovney a părăsit trupa Metallica în decembrie 1982. S-a revăzut cu foștii colegi de trupă în 2009, când a fost invitat de James Hetfield la ceremonia de introducere a trupei în Rock and Roll Hall of Fame.

Citește mai multe despre Metallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Nicki Minaj anunţă albumul "Queen" şi noua dată de lansare

Nicki Minaj a bătut cred toate recordurile la numărul de colaborări pe care le-a avut în ultimii 2 ani. Cu...

Închide