Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Amy Lee (Evanescence) spune povestea piesei "Bring Me To Life": "Eram într-o relație și eram complet nefericită"

"Bring Me To Life", primul single al trupei Evanescence, este inspirat de o relație toxică în care se afla solista Amy Lee înainte de a-l întâlni pe Josh Hartzler, actualul ei soț. Melodia a pavat drumul formației către succes, rămânând până astăzi una dintre cele mai populare piese Evanescence.

Publicat

pe

Amy Lee (Evanescence)
Amy Lee (Evanescence) │ FOTO: www.hd2wallpapers.com

Amy Lee a povestit într-un interviu pentru The Boston Phoenix cum a compus piesa "Bring Me To Life", single-ul de debut al formației Evanescence. Artista a fost inspirată la momentul respectiv de o relație pe care o avea cu o persoană abuzivă, ce s-a încheiat la scurtă vreme după ce l-a cunoscut pe Josh Hartzler, actualul ei soț.

Deși nu erau la întâlnire, Amy a simțit o conexiune cu Josh de la prima discuție, acesta reușind să vadă dincolo de falsa fericire afișată.

"Eram într-o relație și eram complet nefericită. Dar o ascundeam. Eram complet abuzată, dar încercam să nu o arăt. Nici în fața mea nu voiam s-o recunosc.

Nu îl știam pe Josh foarte bine - era un fel de prieten al unui prieten. S-a așezat în fața mea când încercam să rezervăm o masă, m-a privit rece în ochi și m-a întrebat: <<Ești fericită?>>. Am rămas șocată și am privit în jos, încercând să găsesc tot felul de scuze. Mă înecam cu propriile cuvinte, pentru că simțeam că în exterior totul e normal, dar în interior erau turbulențe. Și simțeam că poate să vadă direct în sufletul meu. Asta a fost inspirația din spatele piesei. Ani mai târziu, i-am spus că piesa era despre el, iar restul e istorie.”

RECOMANDARE: Citește recenzia concertului Evanescence de pe 29 iunie 2017

Chitaristul trupei Evanescence, Ben Moody, are propria interpretare a versurilor piesei.

””Bring Me To Life” este despre a descoperi ceva sau pe cineva care trezește în tine un sentiment pe care nu l-ai mai avut niciodată. Descoperi că există o lume mult mai mare în afara bulei tale de confort.”

Vocea masculină ce poate fi auzită pe refren îi aparține lui Paul McCoy de la 12 Stones. În urmă cu câțiva ani, Amy Lee dezvăluia că cei de la casa ei de discuri nu ar fi lansat piesa, dacă nu ar fi acceptat să facă un duet cu o voce masculină.

”Mi s-a spus: <<Ești o fată care cântă într-o trupă rock, nu mai există așa ceva pe piață, nimeni n-o să te asculte. Ai nevoie de un tip care să cânte cu tine ca să aibă succes>>.”

Melodia s-a bucurat de o difuzare masivă pe posturile de radio, la acest succes contribuind și includerea piesei pe coloana sonoră a filmului ”Daredevil”. "Bring Me to Life" a intrat, de asemenea, pe primele poziții în topurile a peste 15 țări. Piesa a fost nominalizată la Grammy pentru Cea Mai Bună Piesă Rock, dar a pierdut în fața trupei The White Stripes, care tocmai lansase "Seven Nation Army".

Industria muzicala

Amy Lee, noul solist Linkin Park? Iată cum comentează artista zvonul

În ultima săptămână au apărut pe Internet o serie de zvonuri care o dădeau pe Amy Lee, solista Evanescence ca noul solist de la Linkin Park. Muziciana a simţit nevoia să reacţioneze, după ce fanii au stârnit un iureş online.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Teoretic proiectul Linkin Park e în standby, după ce solistul Chester Bennington şi-a luat viaţa în 2017. Discuţii despre un nou solist nu s-au purtat, iar fanii nu sunt convinşi că trupa ar trebui să continue fără Chester. Speculaţii au vorbit despre Oli Sykes de la Bring Me the Horizon ca solist nou sau poate chiar unul dintre fiii lui Chester, mai ales cel care a cântat cu fosta sa trupa Grey Daze.

E vorba despre Jaime Bennington, care are o voce similară cu tatăl său. Sau poate chiar Mike Shinoda ar putea prelua funcţia de solist. Cert e ca trupa nu pare gata să facă ceva în această direcţie. Ei bine Amy Lee a apărut ca propunere de solist în ultima vreme, încât artista a simţit nevoia să ia o poziţie în cadrul unui interviu cu iHeart Radio, filiala din Canada.

Ce e drept zvonurile au precizat doar ca "Linkin Park a recrutat o solistă" şi atât, nu neapărat Amy Lee. Iată spusele lui Amy:

"Acesta este un compliment incredibil. Nu am auzit asta. Nu, nu am fost contactată de LINKIN PARK sau ceva de genul. Dar sunt un mare fan și simt că lumea noastră, fanii noștri, sunt în mare parte aceleași persoane. Este foarte drăguț. Niciodată... Am cântat împreună la concerte? Nu știu dacă EVANESCENCE și LINKIN PARK au fost la un festival împreună sau ceva de genul. Ne-am întâlnit. Am fost în studio în același timp. Când am făcut "Fallen" , am reușit doar să am o conversație sau două cu Chester. A fost foarte drăguț. Dar nu, nu este adevărat. Dar este minunat. Ar trebui să mă întrebe despre asta. Nu am foarte mult timp liber, dar aș putea să fac asta cu jumătate de normă."

Zvonul despre recrutarea unei soliste de către Linkin Park a fost pornit de către solistul Jay Gordon de la trupa ORGY în cadrul unui interviu radio recent. Jay şi-a retras spusele apoi într-o postare apologetică pe Facebook. A spus şi că i-au fost scoase din context cuvintele. În timpul turneului din 2022 cu Halestorm, Lee şi Lzzy Hale au cântat coveruri după Linkin Park, mai precis piesa "Heavy" la fiecare concert.

[https://www.youtube.com/watch?v=WpsmWbx9xIQ]

Citește în continuare

Trending