Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Amy Lee (Evanescence) spune povestea piesei "Bring Me To Life": "Eram într-o relație și eram complet nefericită"

"Bring Me To Life", primul single al trupei Evanescence, este inspirat de o relație toxică în care se afla solista Amy Lee înainte de a-l întâlni pe Josh Hartzler, actualul ei soț. Melodia a pavat drumul formației către succes, rămânând până astăzi una dintre cele mai populare piese Evanescence.

Publicat

pe

Amy Lee (Evanescence)
Amy Lee (Evanescence) │ FOTO: www.hd2wallpapers.com

Amy Lee a povestit într-un interviu pentru The Boston Phoenix cum a compus piesa "Bring Me To Life", single-ul de debut al formației Evanescence. Artista a fost inspirată la momentul respectiv de o relație pe care o avea cu o persoană abuzivă, ce s-a încheiat la scurtă vreme după ce l-a cunoscut pe Josh Hartzler, actualul ei soț.

Deși nu erau la întâlnire, Amy a simțit o conexiune cu Josh de la prima discuție, acesta reușind să vadă dincolo de falsa fericire afișată.

"Eram într-o relație și eram complet nefericită. Dar o ascundeam. Eram complet abuzată, dar încercam să nu o arăt. Nici în fața mea nu voiam s-o recunosc.

Nu îl știam pe Josh foarte bine - era un fel de prieten al unui prieten. S-a așezat în fața mea când încercam să rezervăm o masă, m-a privit rece în ochi și m-a întrebat: <<Ești fericită?>>. Am rămas șocată și am privit în jos, încercând să găsesc tot felul de scuze. Mă înecam cu propriile cuvinte, pentru că simțeam că în exterior totul e normal, dar în interior erau turbulențe. Și simțeam că poate să vadă direct în sufletul meu. Asta a fost inspirația din spatele piesei. Ani mai târziu, i-am spus că piesa era despre el, iar restul e istorie.”

RECOMANDARE: Citește recenzia concertului Evanescence de pe 29 iunie 2017

Chitaristul trupei Evanescence, Ben Moody, are propria interpretare a versurilor piesei.

””Bring Me To Life” este despre a descoperi ceva sau pe cineva care trezește în tine un sentiment pe care nu l-ai mai avut niciodată. Descoperi că există o lume mult mai mare în afara bulei tale de confort.”

Vocea masculină ce poate fi auzită pe refren îi aparține lui Paul McCoy de la 12 Stones. În urmă cu câțiva ani, Amy Lee dezvăluia că cei de la casa ei de discuri nu ar fi lansat piesa, dacă nu ar fi acceptat să facă un duet cu o voce masculină.

”Mi s-a spus: <<Ești o fată care cântă într-o trupă rock, nu mai există așa ceva pe piață, nimeni n-o să te asculte. Ai nevoie de un tip care să cânte cu tine ca să aibă succes>>.”

Melodia s-a bucurat de o difuzare masivă pe posturile de radio, la acest succes contribuind și includerea piesei pe coloana sonoră a filmului ”Daredevil”. "Bring Me to Life" a intrat, de asemenea, pe primele poziții în topurile a peste 15 țări. Piesa a fost nominalizată la Grammy pentru Cea Mai Bună Piesă Rock, dar a pierdut în fața trupei The White Stripes, care tocmai lansase "Seven Nation Army".

Trending