Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Amy Lee (Evanescence) spune povestea piesei "Bring Me To Life": "Eram într-o relație și eram complet nefericită"

"Bring Me To Life", primul single al trupei Evanescence, este inspirat de o relație toxică în care se afla solista Amy Lee înainte de a-l întâlni pe Josh Hartzler, actualul ei soț. Melodia a pavat drumul formației către succes, rămânând până astăzi una dintre cele mai populare piese Evanescence.

Publicat

pe

Amy Lee (Evanescence)
Amy Lee (Evanescence) │ FOTO: www.hd2wallpapers.com

Amy Lee a povestit într-un interviu pentru The Boston Phoenix cum a compus piesa "Bring Me To Life", single-ul de debut al formației Evanescence. Artista a fost inspirată la momentul respectiv de o relație pe care o avea cu o persoană abuzivă, ce s-a încheiat la scurtă vreme după ce l-a cunoscut pe Josh Hartzler, actualul ei soț.

Deși nu erau la întâlnire, Amy a simțit o conexiune cu Josh de la prima discuție, acesta reușind să vadă dincolo de falsa fericire afișată.

"Eram într-o relație și eram complet nefericită. Dar o ascundeam. Eram complet abuzată, dar încercam să nu o arăt. Nici în fața mea nu voiam s-o recunosc.

Nu îl știam pe Josh foarte bine - era un fel de prieten al unui prieten. S-a așezat în fața mea când încercam să rezervăm o masă, m-a privit rece în ochi și m-a întrebat: <<Ești fericită?>>. Am rămas șocată și am privit în jos, încercând să găsesc tot felul de scuze. Mă înecam cu propriile cuvinte, pentru că simțeam că în exterior totul e normal, dar în interior erau turbulențe. Și simțeam că poate să vadă direct în sufletul meu. Asta a fost inspirația din spatele piesei. Ani mai târziu, i-am spus că piesa era despre el, iar restul e istorie.”

RECOMANDARE: Citește recenzia concertului Evanescence de pe 29 iunie 2017

Chitaristul trupei Evanescence, Ben Moody, are propria interpretare a versurilor piesei.

””Bring Me To Life” este despre a descoperi ceva sau pe cineva care trezește în tine un sentiment pe care nu l-ai mai avut niciodată. Descoperi că există o lume mult mai mare în afara bulei tale de confort.”

Vocea masculină ce poate fi auzită pe refren îi aparține lui Paul McCoy de la 12 Stones. În urmă cu câțiva ani, Amy Lee dezvăluia că cei de la casa ei de discuri nu ar fi lansat piesa, dacă nu ar fi acceptat să facă un duet cu o voce masculină.

”Mi s-a spus: <<Ești o fată care cântă într-o trupă rock, nu mai există așa ceva pe piață, nimeni n-o să te asculte. Ai nevoie de un tip care să cânte cu tine ca să aibă succes>>.”

Melodia s-a bucurat de o difuzare masivă pe posturile de radio, la acest succes contribuind și includerea piesei pe coloana sonoră a filmului ”Daredevil”. "Bring Me to Life" a intrat, de asemenea, pe primele poziții în topurile a peste 15 țări. Piesa a fost nominalizată la Grammy pentru Cea Mai Bună Piesă Rock, dar a pierdut în fața trupei The White Stripes, care tocmai lansase "Seven Nation Army".

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

Videoclipul Evanescence filmat în România a trecut de 1 miliard de vizualizări

Una dintre piesele care au definit rock-ul alternativ de la început de mileniu a fost "Bring Me to Life" de la Evanescence. Puţină lume ştie totuşi că videoclipul său a fost filmat la Bucureşti în 2003, iar acum România contribuie la un record, deoarece clipul tocmai a trecut de 1 miliard de vizualizări pe YouTube.

Publicat

pe

Videoclip Evanescence Bring Me To Life
Videoclip Evanescence Bring Me To Life │ FOTO: Evanescence

"Bring Me to life" a fost difuzat în rotaţie continuă pe MTV şi alte posturi de muzică, atunci când a apărut în 2003. A fost un mega hit al trupei, poate cel mai mare din cariera Evanescence. Mărturisesc că spre ruşinea mea nu ştiam că videoclipul a fost filmat în România, dar am aflat acest lucru chiar de la Amy Lee, care a povestit momentul la concertul de la Arenele Romane din 2019. Artista şi-a făcut primul paşaport special pentru a călători în ţara noastră şi a filma clipul.

Filmările au avut loc la Hotel Rembrandt din Bucureşti şi puteţi găsi un making of mai jos. În clip apar pe lângă Amy Lee şi colegii de trupă şi solistul Paul McCoy de la trupa 12 Stones.

"Bring Me to Life" a fost cel mai de succes single de pe albumul de debut Evanescence, "Fallen". A ajuns pe locul întâi în Alternative Airplay Chart şi chiar pe locul 11 în topul Billboard Mainstream Rock. În Billboard Hot 100 a ocupat locul 5. Single-ul a primit 3 discuri de platină în SUA şi a adus trupei un premiu Grammy pentru "Cea mai bună reprezentaţie rock".

Un boost al popularităţii acestui track a venit prin includerea sa pe coloana sonoră a filmului "Daredevil", cu Ben Affleck în rol principal. Ulterior obţinea două discuri de platină în Australia şi în mod inedit prindea şi topuri de rock creştin, versurile sale fiind interpretate ca o aluzie la învierea lui Iisus.

Videoclipul "Bring Me to Life" a fost regizat de către Philipp Stolzl, iar Amy Lee a făcut o impresie atât de bună ca protagonistă cu imagine goth ca a primit oferte să joace în filme. Amy nu a avut nevoie de dublură sau cascadori, fiind agăţată de braţul lui Paul ore întregi pentru filmări.

Momentul istoric al atingerii miliardului de vizualizări a venit pe 1 februarie 2022, la 13 ani de când clipul a fost urcat pe YouTube, în 2009. Evanescence va reveni la Bucureşti în iunie 2022.

Citește în continuare

Muzică nouă

Evanescence a lansat piesa "Across the Universe", cover după Beatles

Probabil aţi remarcat în ultimele zile o efervescenţă a marilor artişti pe tema trupei Beatles. În această perioadă de sărbători şi relaxare muzicienii au putut urmări documentarul lui Peter Jackson, "Get Back" şi îi aduc tributuri în fel şi chip. Evanescence spre exemplu a lansat piesa "Across the Universe", cover după una dintre cele mai apreciate piese The Beatles.

Publicat

pe

Coperta single Evanescence Across the Universe
Coperta single Evanescence Across the Universe │ FOTO: Evanescence

Noul track a debutat pe 17 decembrie şi este un cover cu un puternic element orchestral, amintind de perioada "Synthesis" de la Evanescence. "Across the Universe" sună a melodie de pe coloana sonoră a unui joc video sau a unui film. Personal mi-a amintit de filmul "Across the Universe", construit din piese Beatles pentru a spune povestea unor tineri îndrăgostiţi în vremea războiului din Vietnam şi a protestelor şi mişcării hippie din anii '70. O are pe Evan Rachel Wood în rol pivotal.

Similaritatea cu perioada "Synthesis" nu este o coincidenţă, deoarece piesa a fost interpretată în premieră în cadrul turneului cu acelaşi nume din 2018. Fanii cunoşteau doar versiunea live a acestui cover, care a aprut pe discul doi din colecţia "A Live Session From Rock Falcon Studio". Ei bine în decembrie 2021 coverul legendei britanice a primit şi o versiune de studio, pe care fanii o pot savura, cu o orchestraţie perfect înregistrată.

Ultimul album lansat de Evanescence a fost "The Bitter Truth", care a debutat pe 26 martie 2021. A ajuns pe locul 4 în topurile din UK şi a fost cel mai bine vândut album rock şi rock alternativ din SUA la începutul anului conform Nielsen Music Connect. A prins şi top 10 iTunes în 22 de ţări. Materialul a fost înregistrat pe parcursul pandemiei şi reflectă o realitate întunecată pe care am trăit-o cu toţii în lockdown. Muzica a fost produsă de Nick Raskulinecz, acelaşi "maestru al butoanelor" care a lucrat şi la albumul "Evanescence" din 2011.

Evanescence va reveni la Bucureşti în iunie 2022, urmând a cânta la Arenele Romane. Acolo i-am văzut pe Amy Lee and co în septembrie 2019, pentru a cincea oară în ţara noastră. Atunci am aflat că solista şi-a făcut primul paşaport pentru a veni în România, unde a filmat clipul pentru hitul "Bring Me to Life".

Citește în continuare

Trending