Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Alice In Chains explorează noi sonorități cu piesa "Never Fade" - AUDIO

Noul single "Never Fade" l-a pus în dificultate pe omul de radio Steve Jones, care nu reușea să atribuie această melodie trupei Alice In Chains. Sound-ul piesei este diferit de ce a lansat formația până acum, pe partea lirică intervenind William DuVall, a cărui inspirație a venit dintr-un moment nefericit din viața sa.

Publicat

pe

Alice In Chains
Alice In Chains │ FOTO: www.facebook.com

"Never Fade" se regăsește pe LP-ul "Rainier Fog", primul disc pe care formația îl lansează prin intermediul BMG. Albumul a fost înregistrat în Seattle, la Studio X, în Los Angeles, la Henson Recording Studios, și în Nashville, la studioul producătorului Nick Raskulinecz. De mixaj s-a ocupat Joe Barresi, care a colaborat anterior cu Tool și Queens of the Stone Age.

Compusă de Jerry Cantrell și William DuVall, piesa "Never Fade" are o încărcătură emoțională puternică. Versurile sunt inspirate de un eveniment nefericit din viața lui DuVall, dar și de moartea lui Chris Cornell.

“”Never Fade” a fost compusă de mine în studio. Toată lumea plecase acasă. Am stat acolo toată noaptea și am absobit și meditat la o mulțime de lucruri. Și simt că acel context m-a ajutat să scot la iveală multe lucruri pe care voiam să le spun, de care mă sprijineam, în multe din cazuri. Tocmai mi-am pierdut bunica; știm cu toții ce s-a întâmplat cu Chris [Cornell]. Au fost multe lucruri care s-au întâmplat”, a povestit DuVall.

AUDIO: Alice In Chains - "Never Fade"

Într-o discuție cu The Rolling Stone pe subiectul tematicilor abordate pe noul album "Rainier Fog", chitaristul Jerry Cantrell a mărturisit că este dificil să găsești inspirație atunci când ai activat pe piață de mai bine de 20 de ani.

“Poate e un pic mai dificil, pentru că am spus deja atât de mult. Nu pot să scriu încă o dată ”Them Bones”, nu pot să scriu încă o dată despre tatăl meu. Nu pot să mai scriu încă o dată despre fratele meu. Nu pot să mai scriu încă o dată despre acea fostă prietenă. Dar e ușor să te înfurii în privința unor lucruri. Încă mai sunt lucruri care mă fac să devin emoțional. Chestii care mă fac să iubesc. Văd oameni care trec prin diverse lucruri. Ți se întâmplă chestii și ție. Încă sunt lucruri de care să mă agăț, dar e o provocare pentru mine. Partea de compoziție mă face să mă simt că bâjbâi în întuneric.”

Comentează

Trending