Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Lenny Kravitz
INFO CONCERT:
Retro Music Festival 2019
INFO CONCERT:
Chris Botti
INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
INFO CONCERT:
Michael Bolton
INFO CONCERT:
Ed Sheeran

Alice In Chains explorează noi sonorități cu piesa "Never Fade" - AUDIO

Noul single "Never Fade" l-a pus în dificultate pe omul de radio Steve Jones, care nu reușea să atribuie această melodie trupei Alice In Chains. Sound-ul piesei este diferit de ce a lansat formația până acum, pe partea lirică intervenind William DuVall, a cărui inspirație a venit dintr-un moment nefericit din viața sa.
Alice In Chains

Alice In Chains

"Never Fade" se regăsește pe LP-ul "Rainier Fog", primul disc pe care formația îl lansează prin intermediul BMG. Albumul a fost înregistrat în Seattle, la Studio X, în Los Angeles, la Henson Recording Studios, și în Nashville, la studioul producătorului Nick Raskulinecz. De mixaj s-a ocupat Joe Barresi, care a colaborat anterior cu Tool și Queens of the Stone Age.

Compusă de Jerry Cantrell și William DuVall, piesa "Never Fade" are o încărcătură emoțională puternică. Versurile sunt inspirate de un eveniment nefericit din viața lui DuVall, dar și de moartea lui Chris Cornell.

“”Never Fade” a fost compusă de mine în studio. Toată lumea plecase acasă. Am stat acolo toată noaptea și am absobit și meditat la o mulțime de lucruri. Și simt că acel context m-a ajutat să scot la iveală multe lucruri pe care voiam să le spun, de care mă sprijineam, în multe din cazuri. Tocmai mi-am pierdut bunica; știm cu toții ce s-a întâmplat cu Chris [Cornell]. Au fost multe lucruri care s-au întâmplat”, a povestit DuVall.

AUDIO: Alice In Chains - "Never Fade"

Într-o discuție cu The Rolling Stone pe subiectul tematicilor abordate pe noul album "Rainier Fog", chitaristul Jerry Cantrell a mărturisit că este dificil să găsești inspirație atunci când ai activat pe piață de mai bine de 20 de ani.

“Poate e un pic mai dificil, pentru că am spus deja atât de mult. Nu pot să scriu încă o dată ”Them Bones”, nu pot să scriu încă o dată despre tatăl meu. Nu pot să mai scriu încă o dată despre fratele meu. Nu pot să mai scriu încă o dată despre acea fostă prietenă. Dar e ușor să te înfurii în privința unor lucruri. Încă mai sunt lucruri care mă fac să devin emoțional. Chestii care mă fac să iubesc. Văd oameni care trec prin diverse lucruri. Ți se întâmplă chestii și ție. Încă sunt lucruri de care să mă agăț, dar e o provocare pentru mine. Partea de compoziție mă face să mă simt că bâjbâi în întuneric.”

Citește mai multe despre Alice in Chains
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Dave Grohl lansează piesa şi clipul "Play", în care cântă la 7 instrumente - VIDEO

Dave Grohl este o forţă muzicală de neoprit, cu multiple proiecte la activ, inclusiv unele în industria cinematografică. Muzicianul a...

Închide