Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Lenny Kravitz
INFO CONCERT:
Retro Music Festival 2019
INFO CONCERT:
Chris Botti
INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
INFO CONCERT:
Michael Bolton
INFO CONCERT:
Ed Sheeran

457 de chitariști au stabilit un nou record cântând "Highway to Hell" - VIDEO

Pentru 457 de chitariști, ”Highway to Hell” a devenit ”Drumul către Cartea Recordurilor”. Veniți în Sydney special pentru a cânta împreună, chitariști de toate naționalitățile și vârstele și-au potrivit chitările electrice pentru a da o altfel de rezonanță cunoscutei piese AC/DC.
457 de chitariști cântă ”Highway To Hell”

457 de chitariști cântă ”Highway To Hell”

Sydney a găzduit pe 12 august un eveniment memorabil. Nu mai puțin de 457 de chitariști au venit în Australia pentru a cânta împreună emblematica piesă AC/DC, "Highway to Hell", și, implicit, pentru a face istorie, atingând o performanță fără precedent - recordul pentru cei mai mulți chitariști care cântă împreună, în același loc, aceeași piesă.

Toți participanții au plătit o taxă de înscriere de 45 de dolari și au primit în schimb amplificatoare Marshall MS-2. Fondurile obținute din această taxă au fost direcționate către Australian Children’s Music Foundation.

Cei 457 de chitariști au fost acompaniați de trupa australiană de hard rock The Choirboys, cunscută pentru hitul "Run to Paradise". Formația are în discografie 8 albume, începându-și activitatea în 1987.

Evenimentul din Sidney nu a intrat încă în Cartea Recordurilor, verificările de rigoare durând până la șase săptămâni. Recordul anterior a fost stabilit în India, în 2013, la momentul respectiv show-ul fiind întreținut de 368 de chitariști.

VIDEO: 457 de chitariști cântă împreună "Highway to Hell"

În paralel cu acest moment inedit, autorii piesei "Highway to Hell" se mențin ocupați și creativi. Brian Johnson și fostul toboșar Phil Rudd au fost fotografiați împreună la Warehouse Studios din Vancouver, acolo unde AC/DC a înregistrat toate albumele lansate în ultimii 20 de ani. La studio au fost văzuți și Axl Rose și Stevie Young, nepotul lui Angus Young, care a preluat partea de chitară de la Malcolm.

Deși nu au apărut încă informații oficiale, toate indiciile ne conduc spre ideea că formația pregătește un nou album. Acesta va fi primul LP al trupei de la ”Rock or Bust”, apărut în 2014.

Citește mai multe despre AC/DC
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Alice In Chains explorează noi sonorități cu piesa "Never Fade" - AUDIO

Noul single "Never Fade" l-a pus în dificultate pe omul de radio Steve Jones, care nu reușea să atribuie această...

Închide