Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

457 de chitariști au stabilit un nou record cântând "Highway to Hell" - VIDEO

Pentru 457 de chitariști, ”Highway to Hell” a devenit ”Drumul către Cartea Recordurilor”. Veniți în Sydney special pentru a cânta împreună, chitariști de toate naționalitățile și vârstele și-au potrivit chitările electrice pentru a da o altfel de rezonanță cunoscutei piese AC/DC.

Publicat

pe

457 de chitariști cântă ”Highway To Hell”
457 de chitariști cântă ”Highway To Hell”

Sydney a găzduit pe 12 august un eveniment memorabil. Nu mai puțin de 457 de chitariști au venit în Australia pentru a cânta împreună emblematica piesă AC/DC, "Highway to Hell", și, implicit, pentru a face istorie, atingând o performanță fără precedent - recordul pentru cei mai mulți chitariști care cântă împreună, în același loc, aceeași piesă.

Toți participanții au plătit o taxă de înscriere de 45 de dolari și au primit în schimb amplificatoare Marshall MS-2. Fondurile obținute din această taxă au fost direcționate către Australian Children’s Music Foundation.

Cei 457 de chitariști au fost acompaniați de trupa australiană de hard rock The Choirboys, cunscută pentru hitul "Run to Paradise". Formația are în discografie 8 albume, începându-și activitatea în 1987.

Evenimentul din Sidney nu a intrat încă în Cartea Recordurilor, verificările de rigoare durând până la șase săptămâni. Recordul anterior a fost stabilit în India, în 2013, la momentul respectiv show-ul fiind întreținut de 368 de chitariști.

VIDEO: 457 de chitariști cântă împreună "Highway to Hell"

În paralel cu acest moment inedit, autorii piesei "Highway to Hell" se mențin ocupați și creativi. Brian Johnson și fostul toboșar Phil Rudd au fost fotografiați împreună la Warehouse Studios din Vancouver, acolo unde AC/DC a înregistrat toate albumele lansate în ultimii 20 de ani. La studio au fost văzuți și Axl Rose și Stevie Young, nepotul lui Angus Young, care a preluat partea de chitară de la Malcolm.

Deși nu au apărut încă informații oficiale, toate indiciile ne conduc spre ideea că formația pregătește un nou album. Acesta va fi primul LP al trupei de la ”Rock or Bust”, apărut în 2014.

Concerte & turnee

AC/DC anunţă un turneu european, care are loc în vara lui 2024; Unde vedem trupa?

Aflam la început de lună februarie că AC/DC se pregăteşte să anunţe "ceva". Acel "ceva" putea fi un album nou, dar speculaţiile inclinau mai degrabă spre un turneu european. Acesta a fost în sfârşit anunţat pe 12 februarie 2024 şi avem detalii despre el mai jos.

Publicat

pe

Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up"
Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up" │ FOTO: Josh Cheuse / Sony Music

Turneul european din 2024 este cunoscut sub numele de "Power Up" şi va debuta în luna mai 2024, desfăşurându-se până în august inclusiv. AC/DC se va prezenta în fata fanilor din UE şi UK în următoarea formula: Brian Johnson la voce, Angus şi Stevie Young la chitară, Matt Laug la tobe şi cel mai nou membru, Chris Chaney la bas. El va "căra mai departe torţă pentru Cliff", conform comunicatului oficial al grupului.

Turneul AC/DC va duce legenda hard rock australiană prin tari ca Germania, Italia, Spania, Olanda, Slovacia, Franţa sau Irlanda.

Iată concertele programate în acest moment în Europa:

  • 17 mai - Gelsenkirchen, Germania, Veltins Arenă
  • 21 mai - Gelsenkirchen, Germania, Veltins Arenă
  • 25 mai - Reggio Emilia, Italia, RCF Arenă
  • 29 mai - Sevilia, Spania, La Cartuja Stadium
  • 5 iunie - Amsterdam, Olanda, Johan Cruyff Arenă
  • 9 iunie - Munchen, Germania, Olympic Stadium
  • 12 iunie - Munchen, Germania, Olympic Stadium
  • 16 iunie - Dresda, Germania, Messe
  • 23 iunie - Viena, Austria, Ernst Happel Stadium
  • 26 iunie - Viena, Austria, Ernst Happel Stadium
  • 29 iunie - Zurich, Elveţia, Letzigrund Stadium
  • 3 iulie - Londra, Anglia, Wembley Stadium
  • 7 iulie - Londra, Anglia, Wembley Stadium
  • 13 iulie - Hockenheim, Germania, Ring
  • 17 iulie - Stuttgart, Germania, Wasen
  • 21 iulie - Bratislava, Slovacia, Old Airport
  • 27 iulie - Nuremberg, Germania, Zeppelinfeld
  • 31 iulie - Hanovra, Germania, Messe
  • 9 august - Dessel, Belgia, Festivalpark Stenehei
  • 13 august - Paris, Franţa, Hippodrome Paris Longchamp
  • 17 august - Dublin, Irlanda, Croke Park

Biletele vor fi puse în vânzare pe 16 februarie la ora 10:00. Pentru cei cărora nu le spune mare lucru numele toboşarului Matt Laug, acesta are vârsta de 55 de ani şi a colaborat cu artişti că Alanis Morisette, Alice Cooper, Slash's Snakepit şi Vaso Rossi. În 2001 a colaborat cu AC/DC, în vreme ce făcea parte dn Slash's Snakepit în cadrul turneului Nord American şi European Stiff Upper Lip.

Fostul toboşar AC/DC, Phil Rudd a fost dat afară din grupă, deşi a contribuit la înregistrarea albumului "Power Up", lansat în noiembrie 2020. Izgonirea sa din trupa s-a produs după ce artistul a fost condamnat la 8 luni de arest la domicilu pentru ameninţări cu moartea şi posesie de droguri. Ulterior avea să fie înlocuit de Chris Slade, care a mai fost toboşar AC/DC între 1989 şi 1994.

Rudd apăruse pe 15 din 18 albume AC/DC.

Citește în continuare

Concerte & turnee

AC/DC le pregătește fanilor o surpriză; să fie vorba de un turneu muzical? - VIDEO

Fanii AC/DC stau ca pe ace după ce trupa a publicat niște clipuri criptice, dar și o numărătoarea inversă ce se va încheia pe 12 februarie. Să fie vorba de muzică nouă sau de un turneu, primul în mai bine de șapte ani?

Publicat

pe

Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up"
Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up" │ FOTO: Josh Cheuse / Sony Music

"Are You Ready?" își întreabă AC/DC fanii odată cu niște lansări misterioase. Scurtele clipuri video au ca fundal muzical piesa cu același nume, extrasă de pe albumul "The Razors Edge" din 1990.

Mai mult, pe site-ul formației apare un cronometru a cărui ultimă bătaie va avea loc pe 12 februarie, la ora 10:00 (ora României). Deși indiciile oferite de AC/DC sunt cu adevărat învăluite în mister, fanii sunt de părere că trupa ar porni într-un nou turneu.

Încântarea lor de a-i (re)vedea live pe australieni are sens, dat fiind faptul că ​AC/DC a urcat doar o singură dată pe scenă în ultimii șapte ani, la festivalul PowerTrip din California, anul trecut. În cadrul acelui concert, componența trupei a fost formată din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară), Stevie Young (chitară ritmică), Cliff Williams (bass) și Matt Laug (tobe). Toboșarul Phil Rudd și-a adus aportul pentru albumul din 2020, "Power Up", dar nu a urcat pe scenă alături de colegii săi la PowerTrip.

Nu este clar dacă Rudd se va alătura formației în eventualul turneu. Mai mult, se zvonește faptul că nici bassistul Cliff Williams nu s-ar mai îmbarca la o astfel de "călătorie", după ultimul turneu din 2016. Acea serie de concerte l-a avut ca solist pe Axl Rose, după ce Brian Johnson a trebuit să ia o pauză din cauza problemelor de auz. Însă, a fost echipat cu un dispozitiv care îi permite să cânte din nou live.

Citește în continuare

Trending