Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Jazz in the Park 2020
INFO CONCERT:
Il Volo
Public concertFestivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat ministrul Culturii Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia

Tudor Chirilă cere publicului de la "Europa FM Live pe Plajă" să semneze petiţia "Fără Penali"

Tudor Chirilă, unul dintre cei mai vocali artişti din România pe teme politice şi sociale a avut un moment inedit în cadrul celui mai recent concert al său. Juratul de la "Vocea României" a îmbrăcat un tricou "#fărăpenali" şi le-a solicitat celor din public să semneze o petiţie.
Tudor Chirilă (2017)

Tudor Chirilă - Concert Vama - Lansare de album la Sala Polivalenta (foto: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro)

E vorba despre o petiţie pentru modificarea Constituţiei, astfel încât un condamnat penal să nu mai poată ocupa o funcţie publică. Tudor Chirilă a reinterpretat şi versurile melodiei "Perfect fără tine", cu aluzii politice. Totul a venit în cadrul concertului Vama de la Europa FM Live pe Plajă, care a avut loc în noaptea de sâmbătă 28 iulie spre duminică.

Actori şi muzicieni care strângeau semnături pentru iniţiativa "Fără Penali în funcţii publice" au fost legitimaţi de poliţişti în această săptămână în centrul Bucureştiului. Iniţiativa a adus implicarea unor actori ca Marius Manole, Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Mihai Călin, Dragoş Stemate şi Natalie Ester.

Tudor Chirilă a ţinut următorul discurs către cei prezenţi la concertul Vama de aseară:

Când s-a scufundat Titanicul, se spune că orchestra Titanicului a cântat până când Titanicul a intrat sub apă. A fost un exemplu şi de profesionalism, dar şi de sfidare a morţii. Eu nu cred că trebuie să cântăm până țara asta se scufundă de tot. În România, nu știm câți mai suntem exact, dar știm sigur că 5.000.000 de români sunt plecați din țară iar numărul lor crește lună de lună.

Cred că nu este familie pe plaja asta care să nu aibă pe cineva în străinătate. Iar în momentul când pleci în străinătate, tu nu mai eşti altceva decât un imigrant. Niciodată nu vei fi adoptat cu adevărat, 100% de o ţară, niciodată. Nemţii spun "auslander". Şi "auslander" eşti "auslander" vei rămâne cu dorul ăla de ţara care îţi va măcina sufletul. Faptul că noi am ajuns să fim conduşi de o şleahtă de hoţi, care fac legi doar pentru ei este vina noastră, asta e vina fiecăruia dintre noi.

Faptul că am ajuns să existe în ţara asta nişte televiziuni care împroaşcă cu noroi şi mint cu neruşinare ca să susţină aceşti hoţi, este vina noastră. Tot ce s-a întâmplat în ţara asta e vina noastră. Şi un gest de normalitate ar fi să terminăm cu hoţii de la putere, odată pentru totdeauna. Dar chestia asta este foarte grea. Este un lucru foarte greu, pentru că noi românii nu ştim să lucrăm în echipă.

Noi zicem: avem nevoie de un lider care să ne conducă. Dar nu este despre lideri, e despre ce facem fiecare dintre noi, în viaţa noastră. Că degeaba mergem în Piaţa Victoriei să strigăm împotriva lor, dacă noi parcăm pe bordură. Degeaba dacă nu ne pasă de cel de lângă noi. Şi noi nu ştim să trăim împreună cu alţii. Noi trăim doar pentru noi. Iar asta trebuie să schimbăm fiecare dintre noi.

În seara asta printre dumneavoastră sunt nişte bannere pe care scrie #fărăpenali. Oamenii ăştia trebuie să strângă 500.000 de semnături şi mai mult decât atât, trebuie să strângă 20.000 de semnături în 21 de judeţe. Presupun că în seara asta sunteţi mulţi din diverse judeţe. Eu o să îmbrac tricoul ăsta şi o să îl pun invers, să se vadă mai bine "#fărăpenali". Rugămintea mea la voi este să semnaţi fraţilor. Nu este vorba decât de o semnătură. Este un mic gest, este măcar un început.

Faptul că trebuie să se strângă atâtea semnături, 500.000 și 20.000 pe județ, arată că s-au gândit din timp ca Constituția României să nu poate fi niciodată revizuită de noi, ci doar de ei, și asta spune multe. Dacă vrem să trăim într-o țară cu mafia, atunci nu semnăm.

Pe durata discursului solistul Vama a fost aplaudat de zecile de mii de fani aflaţi pe plajă dintre Venus şi Saturn. Nu a fost singurul artist cu un mesaj de împuternicire pentru cei prezenţi, Cornel Ilie de la Vunk cântând cu mesaj "Vrem o ţară ca afară", iar Adi Despot de la Viţa de Vie şi Călin Goia de la Voltaj au făcut un apel "din toată inima pentru România".

Citește mai multe despre Tudor ChirilaVama
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Rise Against lansează "The Ghost Note Symphonies, Vol. 1", album cu piese reinterpretate

Rise Against este cunoscută ca o trupă punk reper activă de aproape 2 decenii, iar acum surprinde publicul cu un...

Închide