Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Soulfly lansează noul album "Ritual" la toamnă; Ascultă noua piesă "The Summoning" - VIDEO

Soulfly a confirmat la începutul anului că lucrează la un nou album, iar acum aflăm titlul său şi perioada în care se va lansa. Informaţiile au venit inclusiv în cadrul concertului trupei de la Metalhead Meeting 2018 de la Arenele Romane, acolo am putut asculta o piesă nouă.

Publicat

pe

Soulfly fotografie grup 2018
Soulfly fotografie grup 2018 │ FOTO: Soulfly

Noul album Soulfly se va numi "Ritual" şi va debuta la toamnă. Prima piesă de pe viitorul release se numeşte "The Summoning" şi a fost cântată atât la Bucureşti, cât şi la celelalte concerte recente ale formaţiei lui Cavalera. A fost un an ocupat pentru Max, care a lansat cu proiectul Cavalera Conspiracy un disc anul trecut, trecând apoi imediat la înregistrări cu Soulfly.

Sursele afirmă că "Ritual" va sosi în octombrie, dar ţin minte că Max Cavalera a menţionat pe scena de la Metalhead Meeting luna septembrie. Release-ul vine prin casa de discuri Nuclear Blast şi îl urmează pe "Archangel", LP lansat de trupă în 2015. De această dată Soulfly a colaborat cu Josh Wilbur (producător), cunoscut pentru felul în care a şlefuit sunetul celor de la Gojira, Lamb of God sau All That Remains.

Jucând după cum sună "The Summoning", Max Cavalera and co s-au întors spre sunetul thrash simplist al primelor albume. Nu lipsesc riff-urile agresive ale lui Marc Rizzo, plus solo-uri cu multă pedală ca pe vremea lui "Prophecy". La Bucureşti, deşi publicul auzea melodia pentru prima oară a ieşit cu mosh pit şi asta spune multe despre sunetul şi agresivitatea single-ului.

Max a acordat recent un interviu celor de la PureGrainAudio, în care a vorbit despre "Ritual". A menţionat că Soulfly s-a autodepăşit cu acest disc, care readuce în prim plan elemente tribale şi poate chiar să fie numit un "tribal thrash", o noutate în peisajul metal. Are un mesaj politic şi spiritual, cu influenţe death metal şi o viteză crescută faţă de ultimele release-uri.

Nu lipsesc nici poveştile fascinante, precum cea a unei crime misterioase petrecută într-o rezervaţie Navajo. Poliţia ar fi ucis o tânără indiancă, iar Max Cavalera a fost fascinat de crimă şi a compus o piesă despre ea. Influenţele citate sunt "Chaos A.D.", iar Marc Rizzo a adus cele mai proaspete solo-uri, în vreme ce de tobe s-a ocupat Zyon Cavalera, fiul lui Max.

Comentează

Trending