Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Soulfly lansează noul album "Ritual" la toamnă; Ascultă noua piesă "The Summoning" - VIDEO

Soulfly a confirmat la începutul anului că lucrează la un nou album, iar acum aflăm titlul său şi perioada în care se va lansa. Informaţiile au venit inclusiv în cadrul concertului trupei de la Metalhead Meeting 2018 de la Arenele Romane, acolo am putut asculta o piesă nouă.

Publicat

pe

Soulfly fotografie grup 2018
Soulfly fotografie grup 2018 │ FOTO: Soulfly

Noul album Soulfly se va numi "Ritual" şi va debuta la toamnă. Prima piesă de pe viitorul release se numeşte "The Summoning" şi a fost cântată atât la Bucureşti, cât şi la celelalte concerte recente ale formaţiei lui Cavalera. A fost un an ocupat pentru Max, care a lansat cu proiectul Cavalera Conspiracy un disc anul trecut, trecând apoi imediat la înregistrări cu Soulfly.

Sursele afirmă că "Ritual" va sosi în octombrie, dar ţin minte că Max Cavalera a menţionat pe scena de la Metalhead Meeting luna septembrie. Release-ul vine prin casa de discuri Nuclear Blast şi îl urmează pe "Archangel", LP lansat de trupă în 2015. De această dată Soulfly a colaborat cu Josh Wilbur (producător), cunoscut pentru felul în care a şlefuit sunetul celor de la Gojira, Lamb of God sau All That Remains.

Jucând după cum sună "The Summoning", Max Cavalera and co s-au întors spre sunetul thrash simplist al primelor albume. Nu lipsesc riff-urile agresive ale lui Marc Rizzo, plus solo-uri cu multă pedală ca pe vremea lui "Prophecy". La Bucureşti, deşi publicul auzea melodia pentru prima oară a ieşit cu mosh pit şi asta spune multe despre sunetul şi agresivitatea single-ului.

Max a acordat recent un interviu celor de la PureGrainAudio, în care a vorbit despre "Ritual". A menţionat că Soulfly s-a autodepăşit cu acest disc, care readuce în prim plan elemente tribale şi poate chiar să fie numit un "tribal thrash", o noutate în peisajul metal. Are un mesaj politic şi spiritual, cu influenţe death metal şi o viteză crescută faţă de ultimele release-uri.

Nu lipsesc nici poveştile fascinante, precum cea a unei crime misterioase petrecută într-o rezervaţie Navajo. Poliţia ar fi ucis o tânără indiancă, iar Max Cavalera a fost fascinat de crimă şi a compus o piesă despre ea. Influenţele citate sunt "Chaos A.D.", iar Marc Rizzo a adus cele mai proaspete solo-uri, în vreme ce de tobe s-a ocupat Zyon Cavalera, fiul lui Max.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Soulfly a lansat piesa "Scouring the Vile", colaborare cu John Tardy de la Obituary

Max Cavalera se pregăteşte pentru lansarea unui nou album cu principala sa trupă, Soulfly şi ne oferă un nou single. Se numeşte "Scouring the Vile" şi este o colaborare cu John Tardy de la Obituary. Se ascultă în articol, unde găsiţi detalii despre LP.

Publicat

pe

Coperta album Soulfly Totem
Coperta album Soulfly Totem │ FOTO: Soulfly

Soulfly va lansa pe 5 august albumul "Totem", de pe care am putut deja asculta primul single, "Superstition". Cât despre noul single, "Scouring the Vile" include riff-uri rapide şi nervoase, amintind puţin de Slayer sau de alte nume mari din thrash. Odată cu noul disc, Soulfly ajunge la 12 albume de studio, după ce în 2018 a lansat excelentul "Ritual", de pe care am auzit piese inclusiv la Metalhead Meeting în România.

Piesele noi au fost înregistrate la Platinum Undeground, în Mesa, Arizona cu ajutorul lui John Aquilino şi Arthur Rizk. Pe LP mai apar şi John Powers de la Eternal Champion, Chris Ulsh de la Power Trip şi John Tardy de la Obituary. Rizk a şi cântat la chitară pe LP. "Scouring the Vile" este un mesaj de agresivitate şi ură către cancer. Versurile sunt despre furia celui care îi pierde pe cei dragi în lupta cu această boală. Printre cei care la care s-a gândit Max Cavalera când a scris versurile se numără L.G. Petrov de la Entombed şi Chuck Schuldinger de la Death, care au murit din cauza bolii.

Întregul disc are ca temă şi inspiraţie natura, de aici şi numele "Totem". Pe copertă tronează un totem cu multiple animale integrate, animalele spirituale ale artiştilor din formaţie. Ni se promite şi că piesa "Filth Upon Filth" este influenţată de "Reign In Blood" de la Slayer, ceea ce sună fantastic. Materialul discografic se încheie cu o piesă de 10 minute numită "Spirit Animal", amintind de track-urile cu care Black Sabbath îşi încheia albumele.

Iată tracklist-ul lui "Totem":

01. Superstition
02. Scouring The Vile
03. Filth Upon Filth
04. Rot In Pain
05. The Damage Done
06. Totem
07. Ancestors
08. Ecstasy Of Gold
09. Soulfly XII
10. Spirit Animal

Grosul pieselor provine de la Max Cavalera şi fiul său Zyon, din jam session-uri create în pandemie. Percuţia e foarte puternică, amintind de "Primitive" şi chitările sunt groovy, amintind de hitul "Boom". Soulfly vine cu o nouă componenţă, despărţindu-se de chitaristul Marc Rizzo, după o lungă colaborare.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending