Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Laura Bretan, interviu InfoMusic 2019Cerbul de Aur 2019: Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye pregătesc un moment special Poze concert Metallica pe Arena Națională pe 14 august 2019 INFO CONCERT:
Fall in Love Festival 2019
INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
We Love Retro 2019 București

Rob Zombie şi Marilyn Manson colaborează pe piesa "Helter Skelter" - AUDIO

Rob Zombie şi Marilyn Manson îşi unesc forţele în această vară pentru un turneu "Twins of Evil" şi pentru a promova serie de concerte artiştii tocmai au lansat o piesă împreună. E vorba despre "Helter Skelter", un cover după celebrul hit Beatles. Vă invităm să ascultaţi transformarea dramatică a originalului în articol.
Single Marilyn Manson Rob Zombie Helter Skelter

Single Marilyn Manson Rob Zombie Helter Skelter (foto: Marilyn Manson)

Deja au apărut multiple cereri din partea fanilor pentru ca această piesă să fie inclusă în filmul lui Tarantino despre Charles Manson. "Helter Skelter" este în afară de o melodie celebră Beatles şi ceea ce au scris criminalii din secta lui Charles Manson pe pereţii victimelor lor. Rob Zombie şi Marilyn Manson şi-au început turneul colaborativ "Twins of Evil: The Second Coming" pe 11 iulie în Detroit.

Acest turneu este şi ocazia unei reuniuni. Apreciatul chitarist John 5, care a fost o bună perioadă alături de Manson face parte din trupa Rob Zombie acum şi are ocazia să colaboreze cu shock rockerul care l-a consacrat. Rob Zombie a declarat pentru Rolling Stone că a preferat o abordare mai heavy, mai ciudată şi mai groovy pentru acest cover, transformând total originalul.

Piesa este haotică, cu multiple riff-uri suprapuse, voci metalice modificate şi un sunet "murdar". Câteva dintre solo-urile de chitară ceva mai bine distinse din fundal ne duc înspre perioada "Mechanical Animals" a lui Manson din 1998. Shock Rockerul nu e nici măcar la prima ispravă de genul, lansând recent coverul "Cry Little Sister", de pe coloana sonoră a viitorului film din universul X-Men.

Ideea colaborării dintre Rob şi Brian (Manson) s-a născut după o serie de interviuri realizate pe tema turneului în ultima lună. Zombie se afla pe Coasta de Est, trupa sa pe Coasta de Vest, iar Marilyn în Madrid. Fiecare artist cântă câte jumătate de vers, chorusurile sunt cântate împreună, iar de mixajul vocal s-a ocupat Rob, în mod excelent aş adăuga.

Cei doi artişti au mai concertat împreună în cadrul turneului "Twins of Evil" din 2012. De această dată au programate 29 de opriri în America de Nord. "Helter Skelter" cea originală este o melodie Beatles din 1968 de pe "White Album", poate cea mai heavy creaţie a britanicilor. Poate de aceea a şi fost aleasă pentru cover.

Citește mai multe despre Marilyn MansonRob Zombie
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Concert Judas Priest: program și reguli de acces

Trupa Judas Priest revine la București pe 22 iulie la Romexpo, pentru un concert în aer liber. Evenimentul va face...

Închide