Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Află care sunt cei 10 finaliști la iMapp Bucharest 2018

Unul dintre cele mai mari show-uri de 3D video-mapping din lume este iMapp Bucharest, care în acest an are loc pe 22 septembrie. Chiar dacă mai este până atunci, aflaţi că au fost deja selectaţi cei 10 finalişti pentru eveniment. Avem detalii în cadrul articolului.

Publicat

pe

iMapp Bucharest 2018 finalisti
iMapp Bucharest 2018 finalisti │ FOTO: iMapp Bucharest 2018

Evenimentul se află sub tutela Primăriei Capitalei, prin creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti. iMapp Bucharest ajunge la ediţia a cincea şi combină design-ul, arta contemporană şi spectacolul, pe faţada de 23.000 de metri pătraţi a Palatului Parlamentului. Până acum peste 240.000 de spectacori s-au adunat la ediţiile trecute pentru spectacolul audiovizual.

2018 este totuşi un an special, Anul Centenarului, marcat inclusiv prin iMapp. Tema ediţiei din acest an este de altfel următoarea: ”Albastru. Galben. Roșu. 100 de ani de România”. 10 echipe internaţionale au fost alese pentru a participa în finală, în urma unui Open Call pornit în luna mai. Echipele au conceput lucrări în urma unui brief creativ al organizatorului.

Artiştii au folosit culorile steagului naţional, dar şi evenimente şi figuri marcante din istoria României. Ideea a fost să se creeze o perspectivă artistică, mai degrabă decât documentară. În competiţie au fost înscrise echipe din Rusia, Germania, Franţa, Spania, Canada, Belgia, Ungaria, China sau Mexic.

Lista finaliştilor iMapp Bucharest 2018:

  • Sila Sveta (Rusia)
  • Go2 Productions (Canada)
  • LosRomeras and OTUCINEMA (Spania)
  • NullPixel (Mexic)
  • SKG Media (China)
  • United Motion Labs (Austria)
  • Mindscape Studio (România)
  • OCUBO (Portugalia)
  • ArtZebs (Ucraina)
  • Vision Impossible (Olanda)

Juriul de selecţie a celor 10 lucrări a fost compus din Jean François Zurawik – Director de evenimente al orașului Lyon și coordonator principal „Festival of Lights”, Dávid Ráday – Director de Creație la Sziget Festival, Hendrik Wendler – fondator al software-ului de video mapping „Suite MXWendler” și al platformei artistice „Genius Loci Weimar”, Tais Poda – Partener și Director de Creație al „Front Pictures”, Diana Civle – Director de proiect la cea de-a treia ediție „European Choir Games & Grand Prix of Nations”, Riga 2017.

În data de 22 septembrie cele 10 lucrări vor fi analizate de un juriu specializat, fiind decisă o echipă câştigătoare. Publicul se va putea implica, votând câştigătorul şi favoritul prin SMS la un număr cu tarif normal. Echipa cu cele mai multe mesaje şi voturi primeşte "Premiul Publicului 2018", iar unul dintre votanţi poate câştiga un City Break prin tragere la sorţi.

Înainte de concursul de 3D video mapping vor avea loc concerte în Piaţa Constituţiei, cu artişti locali şi internaţionali.

Urmărește un video after-movie de la ediția de anul trecut:

Comentează

Trending