Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Din New York, la Gărâna - a doua ediție a festivalului de Fusion produs de Dean Bowman

În perioada 3 - 5 august 2017, la Gărâna, în Poiana Lupului - locul unde s-a scris istorie pentru Festivalul Internațional de Jazz, se va desfășura a doua ediție a Gărâna Fusion Festival. Evenimentul este produs de Dean Bowman, un nume important al scenei de jazz, rock și avant-garde al New York-ului.

Publicat

pe

Michael Hill
Michael Hill │ FOTO: Scott M. Anderson www.facebook.com

Gărâna Fusion Festival 2018 aduce pe scena din Poiana Lupului artiști legendari din Statele Unite ale Americii și Germania, dar și din Olanda, Ungaria, Serbia și România. Două nopți și o zi vom fi purtți de la blues-ul autentic și apăsat din Mississippi până la ritmul alert, basul electric și ritmul afro-american dansant al funk-ului new-yorkez, în ritmuri de soul,rock, jazz și avant-garde.

Un eveniment de excepție produs artistic de Dean Bowman, un nume important al scenei de jazz, rock si avant-garde al New York-ului, va debuta cu seara de vineri, 3 august, cu recitaluri excepționale și inedite, ce vor purta mintea și sufletul de la blues la jazz, funk, pop și rock , cu Cristi Iakab & The Road band(Romania), Adan Haraszti Project(Ungaria) și Rareș Totu feat.Dean Bowman, într-un recital de excepție.

Prima seară va fi încheiată de The Petting Blues Band (Serbia) împreună cu legendarul Michael Hill (USA) - chitaristul și vocalistul new-yorkez și al său blues “apasat” din Mississippi Delta.

Seara de sâmbătă, 5 august, promite să înceapă în acelasi mirific amalgam muzical cu minunatul Dixie Krauser/Bass and Fusion, magnificul toboșar american Tony Cintron - colegul și colaboratorul preferat al lui Joe Bonamassa și inegalabilul Joseph Bowie/Mr. Defunkt-fondatorul legendarului band Defunkt. Seara se încheie nebunește cu recitalul cunoscutului Branko Trijik, într-un tribut James Brown excepțional.

Duminică vom fi acolo unde nu am fost niciodată la Gărâna - în armonii de Gospel şi Negro Spiritual care vor răsuna în Poiana Lupului dumnezeiește.

Visions of Dreams Chorus și Canaan Land Band feat. Dean Bowman( SUA/RO) ne vor ajuta să ducem spiritul acolo unde numai puțini pot ajunge, prin muzica lor, ritmul mişcat și o pronunţată amprentă purtând semnătura sclavilor africani de pe plantaţiile americane, dar şi prin melodiile de o adâncă expresivitate.

Comentează

Trending