Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Dave Grohl explică de ce nu a compus niciodată pentru Nirvana

Dave Grohl a povestit mai multe despre perioada petrecută alături de Nirvana și faptul că nu avea destulă încredere în abilitățile lui de compozitor. Mai multe detalii puteți afla în articol.

Publicat

pe

Dave Grohl
Dave Grohl

Dave Grohl a avut curaj să compună abia atunci când călătoria lui alături de Nirvana a luat sfârșit și a pus bazele trupei Foo Fighters.

Atunci când a înregistrat primul material discografic pentru Foo Fighters, tot ceea ce își dorea era să se întoarcă în studio și să compună, chiar dacă nimeni nu i-ar fi auzit muzica. Totuși, și în perioada petrecută în componența trupei Nirvana obișnuia să compună piese, însă nu le arăta nimănui, neavând destulă încredere în ideile lui.

"Nu îmi plăcea vocea mea, nu mă credeam un compozitor și eram în aceeași formație cu unul dintre cei mai buni compozitori ai generației noastre." a mai declarat Dave Grohl.

Acesta a ales să își țină muzica în secret, fără a le spune colegilor din trupa Nirvana de piesele compuse.

"Este o glumă faimoasă: <Care este ultimul lucru pe care l-a spus un toboșar înainte să fie dat afară din trupă? Hey băieți, am câteva melodii pe care cred că ar trebui să le cântăm>".

După tragica moarte a lui Kurt Cobain, unul dintre prietenii lui Dave Grohl i-a spus că va veni acel moment când se va întoarce în studio și muzica îl va vindeca.

Înaintea apariției albumului ”Concrete and Gold”, în presa britanică circulau zvonuri conform cărora Adele ar apărea pe noul disc Foo Fighters. Acest lucru, evident, nu s-a întâmplat, însă odată ideea apărută în media, oamenii au devenit interesați de această ipoteză. Dave Grohl a fost întrebat de curând ce părere are despre o viitoare colaborare cu artista britanică, iar acesta o apreciază pe artistă și nu exclude o posibilă colaborare pe viitor.

Industria muzicala

Foștii membri Nirvana s-au reunit pentru o discuție despre albumul "In Utero" - VIDEO

Krist Novoselic, Dave Grohl și producătorul Steve Albini au stat la povești cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la lansarea "In Utero", cel de-al treilea și ultim album al trupei Nirvana. Totul s-a desfășurat în cadrul podcastului Conan O’Brien Needs a Friend. Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Krist Novoselic, Dave Grohl și Steve Albini la podcastul Conan O'Brien Needs a Friend
Krist Novoselic, Dave Grohl și Steve Albini la podcastul Conan O'Brien Needs a Friend │ FOTO: captură YouTube / Team Coco

Novoselic, Grohl și Albini au vorbit pe larg despre procesul de înregistrare a albumului "In Utero", eventuale comparații cu anteriorul disc, "Nevermind", dar și despre reacția casei de discuri cu privire la "In Utero". Au menționat profunzimile versurilor scrise de regretatul Kurt Cobain și au povestit despre farsele pe care le-au făcut unor artiști ca Gene Simmons, Evan Dando și Eddie Vedder.

Într-un clip teaser lansat înaintea episodului complet de podcast, cei trei au vorbit și despre ascensiunea amețitoare a trupei după lansarea albumul "Nevermind" și despre felul în care au navigat un astfel de succes internațional.

Pe 27 octombrie va avea loc lansarea unei ediții deluxe a albumului "In Utero", care conține 53 de piese nelansate, inclusiv două concerte complete din era "In Utero": o reprezentație din 1993 la Los Angeles și ultimul lor concert în Seattle, din 1994.

Ediția aniversară va fi disponibilă într-o gamă variată - CD, vinil, box set. Set-urile Super Deluxe Edition se laudă și cu un panou acrilic detașabil cu imaginea emblematică a albumului, o carte de 48 de pagini cu fotografii nelansate până acum, un fanzin de 20 de pagini, o litografie a afișului turneului din Los Angeles realizată de artistul Coop, trei pliante pentru concerte și două bucăți din biletele concertelor din Los Angeles și Seattle.

Citește în continuare

Trending