Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Dave Grohl explică de ce nu a compus niciodată pentru Nirvana

Dave Grohl a povestit mai multe despre perioada petrecută alături de Nirvana și faptul că nu avea destulă încredere în abilitățile lui de compozitor. Mai multe detalii puteți afla în articol.

Publicat

pe

Dave Grohl
Dave Grohl

Dave Grohl a avut curaj să compună abia atunci când călătoria lui alături de Nirvana a luat sfârșit și a pus bazele trupei Foo Fighters.

Atunci când a înregistrat primul material discografic pentru Foo Fighters, tot ceea ce își dorea era să se întoarcă în studio și să compună, chiar dacă nimeni nu i-ar fi auzit muzica. Totuși, și în perioada petrecută în componența trupei Nirvana obișnuia să compună piese, însă nu le arăta nimănui, neavând destulă încredere în ideile lui.

"Nu îmi plăcea vocea mea, nu mă credeam un compozitor și eram în aceeași formație cu unul dintre cei mai buni compozitori ai generației noastre." a mai declarat Dave Grohl.

Acesta a ales să își țină muzica în secret, fără a le spune colegilor din trupa Nirvana de piesele compuse.

"Este o glumă faimoasă: <Care este ultimul lucru pe care l-a spus un toboșar înainte să fie dat afară din trupă? Hey băieți, am câteva melodii pe care cred că ar trebui să le cântăm>".

După tragica moarte a lui Kurt Cobain, unul dintre prietenii lui Dave Grohl i-a spus că va veni acel moment când se va întoarce în studio și muzica îl va vindeca.

Înaintea apariției albumului ”Concrete and Gold”, în presa britanică circulau zvonuri conform cărora Adele ar apărea pe noul disc Foo Fighters. Acest lucru, evident, nu s-a întâmplat, însă odată ideea apărută în media, oamenii au devenit interesați de această ipoteză. Dave Grohl a fost întrebat de curând ce părere are despre o viitoare colaborare cu artista britanică, iar acesta o apreciază pe artistă și nu exclude o posibilă colaborare pe viitor.

Trending