Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Damien Rice concertează la Bucureşti pe 2 octombrie

Damien Rice, artistul irlandez care ne-a fermecat prin balada "The Blower's Daughter", ce a definit filmul "Closer", vine în România în această toamnă, pe 2 octombrie.

Publicat

pe

Damien Rice concert Bangkok
Damien Rice concert Bangkok │ FOTO: Damien Rice www.facebook.com

Artistul din Kildare, Irlanda, este cunoscut pentru contribuţiile sale la proiecte caritabile precum "Songs for Tibet", "Freedom Campaign" şi "Enough Project". Damien Rice va concerta la Bucureşti pe 2 octombrie 2018, la Opera Naţională din București. Evenimentul va fi organizat de Pure Indie Entertainment, promoter ce are în istoric concertele Jason Mraz, The Veils și The Temper Trap.

Muzicianul a mai confirmat şi opriri în Budapesta şi la Madrid, aflându-se în turneul "Wood Water Wind Tour".

Biletele la concertul lui Damien Rice în  România vor fi puse în vânzare pe 24 iulie printr-o campanie pre-sale, apoi vor fi disponibile pentru publicul larg pe 26 iulie. Rice este la primul său concert la Bucureşti, dar şi la prima sa oprire în Madrid. În capitala Spaniei se va opri pe 20 septembrie la Teatro Circo Price. O privire asupra concertelor sale din această vară ne arată că artistul e foarte popular, majoritatea fiind sold out.

Damien Rice e genul de artist care îşi alege cu grijă sound-ul şi are nevoie de timp pentru a îşi pregăti albumele. După lansarea albumului de succes "O" în 2002, a avut nevoie de 4 ani pentru a lansa albumul "9" şi apoi de o pauză de 8 ani pentru a compune "My Favourite Faded Fantasy". LP-ul lansat în 2014 a fost produs de către legendarul Rick Rubin şi a primit recenzii favorabile, ajungând pe lista The Huffington Post a celor mai bune release-uri din 2014.

Vocea lui Rice a fost descrisă drept "delicată" sau "sinistră dar familiară". Avem o idee ce fel de piese am putea auzi la toamnă, judecând după concertul lui Rice care a avut loc pe 22 iulie la Roma. Artistul a cântat la Teatro Romano di Ostia Antica, unde au putut fi ascultate 20 de piese, precum: "Trusty and True", "Delicate", "Rootless Tree", dar şi "Elephant" sau "Amie". Au fost şi colaborări, precum "Volcano" cu Greta Zuccoli, sau "Tell Me Who Is Behind Those Eyes". Spectacolul s-a încheiat cu marele hit "The Blower's Daughter", piesa făcută celebra de filmul "Closer", cu Natalie Portman, Jude Law, Clive Owen şi Julia Roberts.

Damien este muzician, compozitor şi producător. Îşi începea cariera muzicală ca membru al trupei Juniper, dar alegea o carieră solo din 2001. Albumul său de debut, "O" a ajuns pe locul 8 în topurile din UK şi a primit o distincţie Shortlist Music Prize. După ce a părăsit trupa Juniper, Rice a fost fermier în Toscana şi a călătorit în toată Europa, cântând la colţuri de stradă şi în puburi.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte marți, 2 octombrie 2018

Damien Rice

Loc
Opera Națională București

Trending