Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Whitesnake în concert la București pe 1 iulie 2019Poze concert Whitesnake la București pe 1 iulie 2019 INFO CONCERT:
Michael Bolton
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
Steve Aoki s-a aruncat în mijlocul fanilor la Festivalul NEVERSEA 2019NEVERSEA 2019: Jessie J și Steve Aoki au coborât în public în a treia zi de festival - POZE & VIDEO NEVERSEA 2019: Show-uri incendiare cu Sean Paul și Afrojack - POZE & VIDEO Ed Sheeran la București - Un om și un cutremur de iubire pe Arena Națională

Damien Rice concertează la Bucureşti pe 2 octombrie

Damien Rice, artistul irlandez care ne-a fermecat prin balada "The Blower's Daughter", ce a definit filmul "Closer", vine în România în această toamnă, pe 2 octombrie.
Damien Rice concert Bangkok

Damien Rice concert Bangkok (foto: Damien Rice)

Artistul din Kildare, Irlanda, este cunoscut pentru contribuţiile sale la proiecte caritabile precum "Songs for Tibet", "Freedom Campaign" şi "Enough Project". Damien Rice va concerta la Bucureşti pe 2 octombrie 2018, la Opera Naţională din București. Evenimentul va fi organizat de Pure Indie Entertainment, promoter ce are în istoric concertele Jason Mraz, The Veils și The Temper Trap.

Muzicianul a mai confirmat şi opriri în Budapesta şi la Madrid, aflându-se în turneul "Wood Water Wind Tour".

Biletele la concertul lui Damien Rice în  România vor fi puse în vânzare pe 24 iulie printr-o campanie pre-sale, apoi vor fi disponibile pentru publicul larg pe 26 iulie. Rice este la primul său concert la Bucureşti, dar şi la prima sa oprire în Madrid. În capitala Spaniei se va opri pe 20 septembrie la Teatro Circo Price. O privire asupra concertelor sale din această vară ne arată că artistul e foarte popular, majoritatea fiind sold out.

Damien Rice e genul de artist care îşi alege cu grijă sound-ul şi are nevoie de timp pentru a îşi pregăti albumele. După lansarea albumului de succes "O" în 2002, a avut nevoie de 4 ani pentru a lansa albumul "9" şi apoi de o pauză de 8 ani pentru a compune "My Favourite Faded Fantasy". LP-ul lansat în 2014 a fost produs de către legendarul Rick Rubin şi a primit recenzii favorabile, ajungând pe lista The Huffington Post a celor mai bune release-uri din 2014.

Vocea lui Rice a fost descrisă drept "delicată" sau "sinistră dar familiară". Avem o idee ce fel de piese am putea auzi la toamnă, judecând după concertul lui Rice care a avut loc pe 22 iulie la Roma. Artistul a cântat la Teatro Romano di Ostia Antica, unde au putut fi ascultate 20 de piese, precum: "Trusty and True", "Delicate", "Rootless Tree", dar şi "Elephant" sau "Amie". Au fost şi colaborări, precum "Volcano" cu Greta Zuccoli, sau "Tell Me Who Is Behind Those Eyes". Spectacolul s-a încheiat cu marele hit "The Blower's Daughter", piesa făcută celebra de filmul "Closer", cu Natalie Portman, Jude Law, Clive Owen şi Julia Roberts.

Damien este muzician, compozitor şi producător. Îşi începea cariera muzicală ca membru al trupei Juniper, dar alegea o carieră solo din 2001. Albumul său de debut, "O" a ajuns pe locul 8 în topurile din UK şi a primit o distincţie Shortlist Music Prize. După ce a părăsit trupa Juniper, Rice a fost fermier în Toscana şi a călătorit în toată Europa, cântând la colţuri de stradă şi în puburi.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Damien Rice
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Fiica lui Kurt Cobain a explicat de ce folosește mereu o expresie din biletul de adio al tatălui ei

Frances Bean Cobain a fost întrebată în cadrul unui interviu de ce folosește atât de des expresia "pace, dragoste, empatie",...

Închide