Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Ce melodii românești vor interpreta concurenții de la Cerbul de Aur 2018

Artiștii selecționați în Concursul Cerbul de Aur 2018 vor interpreta în cadrul festivalului câte două melodii - una din repertoriul propriu şi o piesă din repertoriul românesc. Cea din urmă va fi cântată în limba română și va putea fi aleasă de concurenți dintr-o listă de peste 40 de piese, ce include atât șlagăre, cât și melodii mai recent lansate, din repertoriul unor artiști și trupe ca Andra, Smiley, Connect-R, Holograf, Proconsul.

Publicat

pe

Artiști români cu piese în Concursul Cerbul de Aur 2018
Artiști români cu piese în Concursul Cerbul de Aur 2018

Ediția aniversară a festivalului Cerbul de Aur va aduce în concurs 18 artiști din 15 țări. Aceștia au fost selectați de către un juriu de specialitate, luându-se în considerare respectarea regulamentului:

 • Concurenţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16-36 de ani;
 • Se pot înscrie exclusiv solişti, secondaţi de cel mult 3 persoane pe scenă (dansatori şi/sau backing vocals);
 • Participanţii la concurs se vor înscrie pentru selecţie cu două piese din repertoriul propriu, juriul de selecţie umând a opta şi în privinţa piesei pe care participanţii selecţionaţi o vor interpreta;
 • Piesele înscrise nu pot depăşi 4 minute, iar negativele nu pot conţine dublaje (vocal sau instrumental) ale liniei melodice principale;
 • Piesele alese de juriul de selecţie din repertoriile artiştilor pot fi interpretate în orice limbă, la alegerea participanţilor selecţionaţi în concurs;
 • Artiştii vor interpreta în concurs, alături de piesa selecţionată din repertoriul propriu, şi o piesă din repertoriul românesc, interpretată în limba română, la alegerea fiecărui concurent, din lista pusă la dispoziţie de către organizator.

Astfel, cei 18 artiști selectați, vor avea de ales o piesă românească dintr-o listă de peste 40 de melodii. Publicul va avea astfel ocazia să vadă artiști originari din Albania, Armenia, Cipru, Franța, Irlanda, Israel, Italia, Kazahstan, Macedonia, Marea Britanie, San Marino și Spania interpretând piese în limba română.

Selecția făcută de organizatori pentru Concursul Cerbul de Aur 2018 cuprinde atât mari șlagăre, precum ”Oameni”, ”Dorul” sau ”Copacul”, precum și melodii mai noi, lansate de Andra, Connect-R, Direcția 5, Paula Seling.

Ascultă melodiile românești din care vor alege concurenții de la Cerbul de Aur 2018:

Lista melodiilor românești propuse la Cerbul de Aur 2018:

 1. Domnișoară, nu pleca - (Ionel Tudor) - Gabriel Cotabiță
 2. Dorul - (Vasile Vasilache jr) - Aurelian Andreescu (și alții)
 3. Lalele - (Temistocle Popa)
 4. Oameni - (Marius Țeicu) - Aurelian Andreescu/Ionut Ungureanu (și alții)
 5. Țărăncuța - (Ion Vasilescu)
 6. Tu ești primăvara mea - (Florin Bogardo) - Aurelian Andreescu (și alții)
 7. Unde erai - (Marius Țeicu)
 8. Casa mea - (Ion Cristinoiu) - Angela Similea
 9. Copacul - (Jolt Kerestely) - Aurelian Andreescu (și alții)
 10. Morărița - (Vasile Vasilache) - Mirabela Dauer
 11. Of, Inimioară - (Edmond Deda) - Luminița Dobrescu
 12. Strada Speranței - (Vasile Veselovschi) - Corina Chiriac
 13. Ploaia și noi - (Vasile Vasilache jr) - Doina Badea / Angela Gheorghiu
 14. Spune-mi - (Cornel Fugaru) - Monica Anghel
 15. Dau viața mea - (Marius Țeicu) - Monica Anghel
 16. Ani de liceu - (Florin Bogardo) - Stela Enache
 17. Un actor grăbit - (Bogdan Cristinoiu) - Laura Stoica
 18. Fată dragă, nu fi tristă - (Șerban Georgescu) - Mădălina Manole
 19. Bună seara, iubito - (Adrian Enescu) - Loredana
 20. Și dacă - (Vasile Veselovschi) - Horia Moculescu
 21. Dor de viață - (Aura Urziceanu)
 22. De-ai fi tu salcie - (H.Moculescu) - Mihaela Mihai
 23. Cât de frumoasă ești - (Andrei Tudor) - Mihai Traistariu
 24. Tu nu vezi cerul - (Andrei Tudor) - Pasha Parfeni (și alții)
 25. De dragul tău - (Andrei Tudor) - Marcel Pavel
 26. Dincolo de noapte e zi - Nicola
 27. Îți mulțumesc - Nicola
 28. Lângă mine - Nicola
 29. Holograf - Dincolo de nori
 30. Holograf - Să nu-mi iei niciodată dragostea
 31. Direcția 5 - Am nevoie de tine
 32. Direcția 5 - Dacă ai ști
 33. Proconsul - Cerul
 34. Proconsul - Zbor
 35. Proconsul - Mi-ai luat inima
 36. Bere Gratis - Vino mai aproape
 37. Bere Gratis - La tine aș vrea să vin
 38. Loredana - Lele
 39. Paula Seling - Timpul
 40. Paula Seling - Noapte caldă
 41. Paula Seling - Promit
 42. Andra - Rămâi cu mine
 43. Andra - Iubirea schimbă tot
 44. Andra feat. Cabron - Niciodată să nu spui niciodată
 45. Andra - Dragostea rămâne
 46. Smiley - Acasă
 47. Connect-R - Noi ne potrivim

* Organizatorul își rezervă dreptul de a aduce completări acestei liste.

Concursul Festivalului va debuta joi, 30 august, urmând ca pe 1 septembrie să aflăm numele laureaţilor ediţiei din acest an. Pe lângă Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25 de mii de euro, la această ediţie aniversară, concurenţii pot câştiga alte opt premii.

Festivalul Cerbul de Aur se va desfășura în perioada 29 august – 2 septembrie și va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română. Festivalul se va încheia cu show-ul România Centenar, un spectacol ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

James Blunt, Amy Macdonald, Edvin Marton şi câştigători ai Eurovision Song Contest au fost confirmați la ediția aniversară a festivalului, încă un artist de renume internațional urmând să fie anunțat în perioada următoare.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

X Factor continuă în 2021; Dani Oțil invită publicul la preselecții: "Trebuie să vii, să te prezinți în fața juraților și să ne iei banii"

X Factor ajunge anul acesta la cel de-al zecelea sezon. După o ediție desfășurată în condiții de pandemie, ce a marcat schimbări în componența juriului, noul sezon se anunță a fi și mai palpitant, prezentatorii Dani Oțil și Răzvan Simion promițându-le viitorilor concurenți că vor fi alături de ei, pentru a-i ajuta să-și depășească emoțiile.

Publicat

pe

Dani Oțil
Dani Oțil │ FOTO: Captură YouTube

Contextul pandemic nu va influența desfășurarea emisiunii X Factor nici în 2021, Antena 1 anunțând că merge înainte cu un nou sezon. Anul acesta, emisiunea va păstra echipa din ediția precedentă, atât prezentatorii, cât și membrii juriului rămânând neschimbați. Concurenții îi vor întâlni în backstage pe Răzvan și Dani, iar pe scenă își vor susține momentele artistice în fața Deliei, Loredanei, a lui Ștefan Bănică și a lui Florin Ristei.

Mesajul lui Dani Oțil pentru viitorii concurenți X Factor: "Eu și Răzvan suntem acolo să te ajutăm!"

Etapa preselecțiilor a început, viitorii participanți fiind invitați să se înscrie pe casting.a1.ro. Pentru a fi eligibili, concurenții trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani. Minorii trebuie să vină la audiții însoțiți de un reprezentant legal.

"Anul trecut, X Factor s-a făcut în doar câteva țări din lume, ceea ce este extrem de important, iar dacă ne-a ieșit sezonul cu numărul nouă într-un an de pandemie, ciudat, X Factor 10 sigur ne va ieși și mai bine! Iar în al doilea rând, tu, telespectatorule cu talent și voce, probabil că ai stat acasă pe canapea, și te gândeai: <<O, ce tare că niște oameni au ajuns atât de departe în X Factor, eu de ce nu am încercat?!>>. Anul trecut aveai o scuză pentru că era un an greu încercat, dar acum nu mai ai! Trebuie să vii, să te prezinți în fața juraților și să ne iei banii! Eu și Răzvan suntem acolo să te ajutăm!", a declarat Dani Oțil pentru Antena 1.

Trofeul X Factor și premiul în valoare de 50.000 de euro au mers anul trecut la Andrada Precup, o tânără în vârstă de doar 16 ani, ce a impresionat publicul și juriul atât cu vocea sa, cât și cu povestea ei de viață. Andrada și-a pierdut vederea din cauza faptului că a fost născută prematur. Acest lucru nu a făcut-o decât să devină un om mai bun și mai frumos, iar energia pe care o transmite pe scenă să ajungă nemijlocit în inimile ascultătorilor.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Emisiunea "Next Star" revine la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon

Show-ul de divertisment revine în atenția telespectatorilor cu unii dintre cei mai talentați concurenți. "Next Star" - sezonul 10 va debuta pe 22 mai. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Next Star, sezonul 10
Next Star, sezonul 10 │ FOTO: Antena 1

Jurizat de Loredana, Ștefan Bănică, Dorian Popa și prezentat de Dan Negru, noul sezon "Next Star" va aduce în fața celor de acasă copii curajoși și talentați, care îi vor surprinde cu abilități uimitoare. Co-prezentator este Șerban Copoț care, pe parcursul show-ului, se va afla în culise, alături de micii concurenți și de părinții lor.

"Copiii pe care i-am prezentat la Next Star acum 10 ani, azi sunt oameni în toată firea care vor duce cu ei amintirea scenei Next Star. Atunci când am început acest proiect, acum 10 ani, mi-am propus să construiesc amintiri în sufletele copiilor. Zic eu că am reușit!", a declarat Dan Negru pentru Antena 1.

De-a lungul anilor, scena de la "Next Star" a găzduit momente emoționante și surprinzătoare, susținute de concurenți care au reușit să rămână în memoria telespectatorilor și a juraților. Emisiunea a debutat în primăvara lui 2013, cu o pauză în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

De-a lungul sezoanelor, din juriul emisiunii au mai făcut parte artiști precum Lidia Buble, Pepe, Lora, Alina Eremia, CRBL, Connect-R, Maria Cârneci sau Vasile Muraru.

Citește în continuare

Lifestyle

Andra şi Delia au cântat împreună şi discutat în podcastul "Acasă la Măruţă" - VIDEO

Delia a participat la un nou podcast, de această dată "Acasă la Măruţă", unde a purtat o discuţie de aproape 3 ore cu Andra. Fanii care aşteaptă mega colaborarea dintre Andra şi Delia de ani buni vor auzi cum cele două îşi armonizează vocile chiar din primele minute ale podcastului. Ce a ieşit vedeţi în articol.

Publicat

pe

Podcast Andra Delia Acasa la Maruta
Podcast Andra Delia Acasa la Maruta │ FOTO: Acasa la Maruta

Pe Delia Matache am văzut-o foarte naturală şi asumată în podcastul lui DJ Gojira de la Happy Fish, dar şi la Window Shopping la PORC TV. Ne-a oferit o privire asupra concepţiilor sale despre divinitate, copii şi evoluţia în carieră prin podcastul de la Micutzu. De această dată poartă o discuţie cu Andra în cadrul podcastului "Acasă la Măruţă". Pe lângă discuţia celor două artiste au intervenit şi soţii, Cătălin Măruţă şi Răzvan Munteanu, soţul Deliei, cu câteva replici pe parcursul acestei înregistrări.

S-a discutat despre falsa rivalitate dintre Andra şi Delia, alimentată mai ales de imaginaţia publicului, mai degrabă decât de realitate. Delia s-a declarat fana vocii Andrei şi a spus şi că neapărat trebuie să colaboreze la o piesă nouă cu gazda sa. Alte subiecte abordate au fost veleităţile Deliei de globetrotter, cât de perfecţionist e Răzvan, soţul şi managerul Deliei, dar şi eternul subiect complicat al dietei. Asta pe fondul glumei eterne din culisele iUmor "cât mănâncă Delia".

Despre dietă a fost ceva mai greu de discutat cu 2 pizza pe masă pentru invitate. Şi Andra a vorbit despre relaţia cu Cătălin Măruţă, al cărei cel mai mare rival este telefonul mobil. Cătălin a intervenit când s-a vorbit despre hate-ul online, iar Delia a povestit cum a fost luată la ţintă de răutăţile din pandemie, mai ales după acea scrisoare deschisă a artiştilor spre Guvern. Pe la ora 2 şi 5 minute se vorbeşte în sfârşit despre duetul mult aşteptat dintre Delia şi Andra, dar şi arta imitaţiei şi evoluţia artistică după imitaţie.

Totul s-a încheiat cu o discuţie despre credinţă şi religie, dar şi o provocare a lui Măruţă. Atmosfera a fost relaxată, dând senzaţia mai mult de prieteni veniţi în vizită, decât de un podcast cu un comediant, actor, interviu la radio sau TV.

Recent, Delia a fost protagonista unui moment viral după un sărut cu Loredana, la "Gala Premiilor iUmor". A avut şi o colaborare cu Taxi pe piesa "Atât de Trist" în acest an, dar şi cu Nane, pe "În Rai". La început de 2021 lansa o piesă NFT "Racheta". Pe Andra o vedem în juriul emisiunii "Românii au Talent" în fiecare vineri şi luni, iar în 2020 a colaborat cu Dony şi Matteo pe piesa "Barcelona". Un alt hit a fost "Inima Mea", alături de Pepe şi Connect-R.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE