Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Ce melodii românești vor interpreta concurenții de la Cerbul de Aur 2018

Artiștii selecționați în Concursul Cerbul de Aur 2018 vor interpreta în cadrul festivalului câte două melodii - una din repertoriul propriu şi o piesă din repertoriul românesc. Cea din urmă va fi cântată în limba română și va putea fi aleasă de concurenți dintr-o listă de peste 40 de piese, ce include atât șlagăre, cât și melodii mai recent lansate, din repertoriul unor artiști și trupe ca Andra, Smiley, Connect-R, Holograf, Proconsul.

Publicat

pe

Artiști români cu piese în Concursul Cerbul de Aur 2018
Artiști români cu piese în Concursul Cerbul de Aur 2018

Ediția aniversară a festivalului Cerbul de Aur va aduce în concurs 18 artiști din 15 țări. Aceștia au fost selectați de către un juriu de specialitate, luându-se în considerare respectarea regulamentului:

  • Concurenţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16-36 de ani;
  • Se pot înscrie exclusiv solişti, secondaţi de cel mult 3 persoane pe scenă (dansatori şi/sau backing vocals);
  • Participanţii la concurs se vor înscrie pentru selecţie cu două piese din repertoriul propriu, juriul de selecţie umând a opta şi în privinţa piesei pe care participanţii selecţionaţi o vor interpreta;
  • Piesele înscrise nu pot depăşi 4 minute, iar negativele nu pot conţine dublaje (vocal sau instrumental) ale liniei melodice principale;
  • Piesele alese de juriul de selecţie din repertoriile artiştilor pot fi interpretate în orice limbă, la alegerea participanţilor selecţionaţi în concurs;
  • Artiştii vor interpreta în concurs, alături de piesa selecţionată din repertoriul propriu, şi o piesă din repertoriul românesc, interpretată în limba română, la alegerea fiecărui concurent, din lista pusă la dispoziţie de către organizator.

Astfel, cei 18 artiști selectați, vor avea de ales o piesă românească dintr-o listă de peste 40 de melodii. Publicul va avea astfel ocazia să vadă artiști originari din Albania, Armenia, Cipru, Franța, Irlanda, Israel, Italia, Kazahstan, Macedonia, Marea Britanie, San Marino și Spania interpretând piese în limba română.

Selecția făcută de organizatori pentru Concursul Cerbul de Aur 2018 cuprinde atât mari șlagăre, precum ”Oameni”, ”Dorul” sau ”Copacul”, precum și melodii mai noi, lansate de Andra, Connect-R, Direcția 5, Paula Seling.

Ascultă melodiile românești din care vor alege concurenții de la Cerbul de Aur 2018:

Lista melodiilor românești propuse la Cerbul de Aur 2018:

  1. Domnișoară, nu pleca - (Ionel Tudor) - Gabriel Cotabiță
  2. Dorul - (Vasile Vasilache jr) - Aurelian Andreescu (și alții)
  3. Lalele - (Temistocle Popa)
  4. Oameni - (Marius Țeicu) - Aurelian Andreescu/Ionut Ungureanu (și alții)
  5. Țărăncuța - (Ion Vasilescu)
  6. Tu ești primăvara mea - (Florin Bogardo) - Aurelian Andreescu (și alții)
  7. Unde erai - (Marius Țeicu)
  8. Casa mea - (Ion Cristinoiu) - Angela Similea
  9. Copacul - (Jolt Kerestely) - Aurelian Andreescu (și alții)
  10. Morărița - (Vasile Vasilache) - Mirabela Dauer
  11. Of, Inimioară - (Edmond Deda) - Luminița Dobrescu
  12. Strada Speranței - (Vasile Veselovschi) - Corina Chiriac
  13. Ploaia și noi - (Vasile Vasilache jr) - Doina Badea / Angela Gheorghiu
  14. Spune-mi - (Cornel Fugaru) - Monica Anghel
  15. Dau viața mea - (Marius Țeicu) - Monica Anghel
  16. Ani de liceu - (Florin Bogardo) - Stela Enache
  17. Un actor grăbit - (Bogdan Cristinoiu) - Laura Stoica
  18. Fată dragă, nu fi tristă - (Șerban Georgescu) - Mădălina Manole
  19. Bună seara, iubito - (Adrian Enescu) - Loredana
  20. Și dacă - (Vasile Veselovschi) - Horia Moculescu
  21. Dor de viață - (Aura Urziceanu)
  22. De-ai fi tu salcie - (H.Moculescu) - Mihaela Mihai
  23. Cât de frumoasă ești - (Andrei Tudor) - Mihai Traistariu
  24. Tu nu vezi cerul - (Andrei Tudor) - Pasha Parfeni (și alții)
  25. De dragul tău - (Andrei Tudor) - Marcel Pavel
  26. Dincolo de noapte e zi - Nicola
  27. Îți mulțumesc - Nicola
  28. Lângă mine - Nicola
  29. Holograf - Dincolo de nori
  30. Holograf - Să nu-mi iei niciodată dragostea
  31. Direcția 5 - Am nevoie de tine
  32. Direcția 5 - Dacă ai ști
  33. Proconsul - Cerul
  34. Proconsul - Zbor
  35. Proconsul - Mi-ai luat inima
  36. Bere Gratis - Vino mai aproape
  37. Bere Gratis - La tine aș vrea să vin
  38. Loredana - Lele
  39. Paula Seling - Timpul
  40. Paula Seling - Noapte caldă
  41. Paula Seling - Promit
  42. Andra - Rămâi cu mine
  43. Andra - Iubirea schimbă tot
  44. Andra feat. Cabron - Niciodată să nu spui niciodată
  45. Andra - Dragostea rămâne
  46. Smiley - Acasă
  47. Connect-R - Noi ne potrivim

* Organizatorul își rezervă dreptul de a aduce completări acestei liste.

Concursul Festivalului va debuta joi, 30 august, urmând ca pe 1 septembrie să aflăm numele laureaţilor ediţiei din acest an. Pe lângă Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25 de mii de euro, la această ediţie aniversară, concurenţii pot câştiga alte opt premii.

Festivalul Cerbul de Aur se va desfășura în perioada 29 august – 2 septembrie și va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română. Festivalul se va încheia cu show-ul România Centenar, un spectacol ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

James Blunt, Amy Macdonald, Edvin Marton şi câştigători ai Eurovision Song Contest au fost confirmați la ediția aniversară a festivalului, încă un artist de renume internațional urmând să fie anunțat în perioada următoare.

Comentează

Concerte & turnee

Connect-R se luptă muzical cu Șuie Paparude la Red Bull SoundClash 2024

Connect-R și Șuie Paparude sunt artiștii care se pregătesc pentru cea mai creativă competiție muzicală - Red Bull SoundClash: 2 scene față-n față, 4 runde electrizante, 1 singur câștigător stabilit de public. Găsești în articol mai multe detalii despre acest eveniment.

Publicat

pe

Red Bull SoundClash: Connect-R vs. Șuie Paparude
Red Bull SoundClash: Connect-R vs. Șuie Paparude │ FOTO: Red Bull SoundClash www.facebook.com

Aflați față-n față, pe două scene despărțite de fani și de un decibelmetru care înregistrează fiecare strigăt și bătaie din palme, pentru combatanți, Red Bull SoundClash: Connect-R vs. Șuie Paparude este mai mult decât un concert obișnuit. Este o adevărată provocare ce-i determină să se reinventeze timp de 4 runde de foc, un meci dur care se joacă în fața celui mai exigent juriu: publicul. Evenimentul are loc pe 23 mai la Romexpo.

Cele patru runde Red Bull SoundClash:

RUNDA 1: THE COVER - Artiștii interpretează în stil propriu, pe rând, același hit internațional.

RUNDA 2: THE TAKEOVER - Connect-R începe o piesă din repertoriul personal, iar adversarul o preia din mers la jumătate și o continuă în propriul stil. Apoi rolurile se inversează, timp de 4 piese.

RUNDA 3: THE CLASH - Artiștii interpretează 3 piese proprii în 3 stiluri muzicale diferite.

RUNDA 4: THE WILDCARD - Cea mai așteptată probă a duelului, unde fiecare combatant scoate un as din mânecă, adică aruncă în scenă un invitat surpriză, care poate schimba complet dinamica rezultatului final.

Connect-R vs. Șuie Paparude

De-a lungul carierei sale, Connect-R a jonglat cu rolurile de cântăreț, compozitor, actor, prezentator TV, dansator și producător. La numai 8 ani era deja un talentat dansator, la 15 ani hip-hop-ul devenind una dintre marile sale pasiuni. A intrat pentru prima dată în atenția publicului în 1997 ca vocalist și mai târziu ca membru al formației rap RACLA.

A colaborat cu artiști precum Loredana, Chris Mayer, Smiley, Johny Romano, Liviu Teodorescu, Shift, Raluka. A cucerit inimile ascultătorilor încă de la primele piese lansate și continuă să o facă și astăzi, oferind hit după hit.

Șuie Paparude și-a câștigat și consolidat poziția de cea mai îndrăgită trupă de muzică electronică alternativă, cu mare priză la publicul mainstream. Succesul său nu a dus la plafonarea artistică, ci dimpotrivă, a motivat un update permanent și căutarea continuă a unui vibe creativ pozitiv. Trupa și-a delectat fanii numeroși și variați fără a face compromisuri, printr-un stil fresh și divers, ce oscilează de la break beat la new wave, electroclash și dubstep.

Prețuri bilete Red Bull SoundClash: Connect-R vs. Șuie Paparude

  • Bilete de acces se găsesc online, la prețul de 200 lei (VIP) și 80 lei (Acces General). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Smiley te invită în SmileyVerse, un concert multisenzorial, la Arenele Romane

Vara aceasta, Smiley își va plimba fanii prin SmileyVerse, un concept de show profund și interactiv. Evenimentul va avea loc pe 1 iunie, la Arenele Romane din București.

Publicat

pe

Smiley
Smiley │ FOTO: Smiley

Smiley își cântă Universul în toate trăirile, culorile și ritmurile care-l compun, într-un concert de neratat. Denumit anul acesta SmileyVerse, cel mai mare și impresionant concert din an pentru Smiley, va avea loc, conform tradiției din ultimii ani, pe 1 iunie, de data aceasta la Arenele Romane, alături de invitați-surpriză, și își propune să fie o experiență multisenzorială pentru fiecare spectator în parte.

Smiley oferă publicului său odată cu biletul la show și accesul în SmileyVerse, o dimensiune complet nouă, creată după chipul și asemănarea visurilor lui, dar și ale celor care-l ascultă, un univers în care emoțiile oferite de muzică, dans și show se împletesc cu revelațiile aduse de tehnologie și lumea digitală.

"Va fi ceva spectaculos și extrem de interesant de la concept până la show-ul complet de pe scenă. Universul meu transformat în show va deschide universul interior al fiecărui om care va fi alături de mine acolo, într-o energie unică pe care abia aștept să o simțim. Anul acesta concertul meu este SmileyVerse pentru că fix asta simțim cu toții pe parcursul unui concert complet, că ne teleportăm într-un univers pe care îl deschidem fiecare suflet prezent în parte, îl cântăm, îl trăim, în dansăm și îl descifrăm noi toți, cei care suntem acolo. O dimensiune a binelui, a muzicii, a emoțiilor și a descătușării de tot ce simțim", a transmis Smiley.

Piese nou lansate, dar și legendare, colaborări muzicale imprevizibile, momente artistice mult așteptate, dar și altele surprinzătoare, inserții tehnologice impresionante, interacțiune cu fiecare om din sală la cele mai profunde niveluri, totul desfășurat și trăit live, pe scena și în sala Arenelor Romane ca într-un univers irepetabil.

"Așadar, am intrat în perioada aceea supremă din an, când pregătim concertul pe care îl așteptăm din iunie în iunie. Întotdeauna am spus că pentru mine întâlnirea cu publicul la concertul acesta reprezintă o trăire maximă, o plimbare de la muzică, râs, plâns, bucurie, energie, dans, trecut, viitor, reîntâlnirea cu cei mai dragi colegi de scenă, cu toți ai mei apropiați, conectarea cu publicul care-mi ascultă muzica și care-mi oferă atat de mult pe parcursul acelor ore", a adăugat Smiley.

Prețuri bilete SmileyVerse la Arenele Romane

  • Biletele de acces se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 101 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Ei sunt invitații speciali care urcă pe scena concertului "Sufrageria Irinei"

Pe 13 martie, Sala Palatului va vibra sub acordurile magice ale concertului Sufrageria Irinei. Irina Rimes va fi înconjurată de o pleiadă de invitați speciali, cu piese deja cunoscute, dar și cu muzică nouă.

Publicat

pe

"Sufrageria Irinei" la Sala Palatului
"Sufrageria Irinei" la Sala Palatului │ FOTO: Artwork de Alina Cotișel

Printre invitați se numără câțiva dintre cei mai iubiți și talentați artiști din România: Andra, cu farmecul său inconfundabil și hituri care au cucerit inimile publicului, Tudor Chirilă, cu versurile sale ce ating corzile sensibile ale sufletului, Damian Drăghici, maestrul muzicii lăutărești și nu numai, legendarul Mircea Baniciu, Dora Gaitanovici și Vlad Musta, proaspete talente ale industriei muzicale. Mai mult decât atât, Irina a promis și un invitat foarte special, dar care va rămâne surpriză.

Alături de Irina, vor urca pe scenă: Andrei Comaroni - chitară, Cristi Comaroni - chitară, Bubu Cernea - tobe, Radu Taca - bass, Tudor Amarandei - clape, Șerban Ilicevici - sunet.

Se anunță o seară în care muzica va uni suflete și va crea amintiri de neuitat. Cu siguranță, acești artiști talentați vor aduce o energie aparte și vor completa atmosfera deja incendiară creată de Irina Rimes. Este un eveniment pe care fanii muzicii românești nu îl vor uita prea curând și care promite să fie o adevărată petrecere muzicală.

Irina Rimes este unul dintre artiştii emblematici ai industriei muzicale actuale din România, care şi-a pus amprenta asupra publicului, topurilor radio şi TV prin stilul unic de interpretare, piese statement, peste 340 de show-uri live intense şi pline de emoţie și peste 450 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Citește în continuare

Trending