Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Câștigă o invitație dublă la concertul Tom Jones de la Cluj-Napoca INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
Tom Jones
INFO CONCERT:
Garbage
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour

Ascultă noua piesă a lui Billie Eilish, "You Should See Me In a Crown" - AUDIO

Billie Eilish, noua senzaţie americană de 16 ani a lansat un single în ultima săptămână, "You Should See Me In a Crown". Melodia ne duce într-o zonă ceva mai pop decât ultimele release-uri ale artistei, dar a devenit deja hit pe serviciile de streaming.
Single Billie Eilish You Should See Me in a Crown

Single Billie Eilish You Should See Me in a Crown (foto: Billie Eilish)

"You Should See Me In a Crown" are un aer de pop-R&B atipic pentru Billie, care ne-a încântat cu balade până acum şi single-uri care o apropiau de Lana Del Rey chiar. Tânăra ajungea în mainstream prin uriaşul hit "Lovely", colaborare cu Khalid. Ambii sunt tinere speranţe ale muzicii, ea în vârstă de 16 ani şi el abia având 20 de ani împliniţi în februarie.

"Lovely" a fost auzită în serialul "13 Reasons Why" şi după milioane de Shazam-uri a primit şi un videoclip la fel de fascinant ca piesa. Este un imn al depresiei şi singurătăţii. Poate de aceea noua melodie a lui Billie sună atât de ciudat. A primit şi un videoclip semi-oficial, postat sub formă de bucăţi în social media. În acele secvenţe Billie apărea ca o vampă pe faţa căreia se plimba un păianjen.

Artista ne oferă chorusurile sale minimale şi un atipic sample EDM în fundal, cu un crescendo mai degrabă potrivit la trance. De producţia acestui track s-a ocupat Finneas O'Connell, fratele tinerei, care pare destul de priceput la acest aspect. Billie pregăteşte un nou material discografic, succesorul EP-ului de debut "Don't Smile at Me". Acesta a strâns deja 761 de milioane de stream-uri de la lansarea de anul trecut.

Cât despre "Lovely", acea piesă a ajuns până pe locul 78 în Billboard Hot 100. Vă recomand să aruncaţi o privire peste piesele făcute publice de Billie pe canalul său YouTube. Veţi descoperi o artistă care la doar 16 ani (15 ani la momentul lansării melodiilor) arată potenţial la nivel de Jessie J, Katie Melua sau chiar Lana Del Rey. O puritate deosebită a vocii, toate inflexiunile emoţionale şi versuri excelente sunt atributele acestei adolescente.

Ce intrigă cel mai mult e de unde vine toată această angoasă şi toate aceste trăiri ale unei persoane care abia a început viaţa. În spatele ochilor albaştri ai lui Billie se ascunde o simţire care ar putea genera artă cu potenţial inestimabil. Până să auzim un long play de la tânără, ştim că aceasta va cânta în deschidere pentru Florence and the Machine în cadrul câtorva concerte şi festivaluri.

Billie Eilish Pirate Baird O'Connell provine din Los Angeles şi cântă din 2015. Single-ul său de debut, "Ocean Eyes" a ajuns viral, strângând rapid 87 de milioane de stream-uri pe Spotify. Eilish este cunoscută şi pentru un cover foarte reuşit (acustic) după "Hotline Bling" a lui Drake.

Citește mai multe despre Billie Eilish
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Slash şi Myles Kennedy anunţă un nou album cu The Conspirators, "Living the Dream"

Slash şi Myles Kennedy îşi unesc forţele din nou, lansând un nou album intitulat "Living the Dream". Este realizat în...

Închide