Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Ce artiști au câștigat mai mulți bani decât Cristiano Ronaldo în 2018 - TOP Forbes

Industria muzicală generează la nivel mondial încasări de sute de milioane de dolari. În 2018, artiști cu nume sonore din alternativ, rock și pop au câștigat mai bine decât vedeta fotbalului mondial Cristiano Ronaldo. Cifrele oficiale au fost dezvăluite de revista Forbes în topul anual ”Celebrity 100”.

Publicat

pe

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo │ FOTO: www.cristianoronaldo.com

Chiar dacă nu au putut urca până în fruntea topului Forbes, 3 nume sonore ale industriei muzicale au ocupat poziții onorabile în clasamentul pe 2018 al celor mai bine plătite celebrități. A fost un an bun pentru showbiz, editorii revistei indicând o creștere totală a încasărilor cu 22%, comparativ cu anul trecut.

În top 10 regăsim sportivi de performanță, actori, personalități media și artiști. Pe segmentul muzical, cei mai bine plasați în acest clasament sunt veteranii de la U2. Bono & co sunt pe locul 6 în topul general, încasând în ultimele 12 luni nu mai puțin de 118 milioane de dolari. Trupa are în vânzare un album nou, lansat în decembrie 2017, veniturile fiind generate astfel de acest metarial și de single-urile extrase: "You're the Best Thing About Me", "Get Out of Your Own Way" și "Love Is Bigger Than Anything in Its Way".

Pe poziția a 7-a se află britanicii de la Coldplay. Încasările formației se ridică la 115,5 milioane de dolari, o sumă datorată succesului înregistrat cu EP-ul ”Kaleidoscope”, dar și cu single-ul ”Something Just like This”, prima colaborare a trupei cu The Chainsmokers. Formația a avut și un turneu în Europa și America de Nord, ce a generat în perioada martie 2016 - noiembrie 2017 încasări de peste 523 de milioane de dolari.

Din top 10 nu putea lipsi nici Ed Sheeran. Declarat în 2017 cel mai bine vândut artist la nivel global, Ed este singurul artist solo care a reușit să prindă treapta primelor 10 poziții în acest clasament. Sheeran a încasat în ultimul an 110 milioane de dolari, plasându-se pe locul 9. Dacă e cineva surprins de acest succes, nu trebuie decât să deschidă radioul. Piesele lui Ed Sheeran sunt pe repeat, aici referindu-ne, desigur, la ultimele lansări: ”Perfect”, "Shape of You", "Galway Girl".

Cristiano Ronaldo, unul dintre cele mai sonore nume ale fotbalului la ora actuală, a fost depășit în acest clasament atât de veteranii de la U2, cât și de Coldplay și Ed Sheeran. Cu 108 milioane de dolari încasați în ultimele 12 luni, acesta se plasează pe locul 10.

TOP 10 Forbes - Cele mai bine plătite celebrități din lume în 2018

 1. Floyd Mayweather, Jr. - Atlet (box), 41 de ani - 285 de milioane de dolari
 2. George Clooney - Actor, 57 de ani - 239 de milioane de dolari
 3. Kylie Jenner - Personalite media, 20 de ani - 166,5 milioane de dolari
 4. Judy Sheindlin - Personalite media, 75 de ani - 147 de milioane de dolari
 5. Dwayne Johnson - Actor, 46 de ani - 124 de milioane de dolari
 6. U2 - Muzicieni - 118 milioane de dolari
 7. Coldplay - Muzicieni - 115,5 milioane de dolari
 8. Lionel Messi - Atlet (fotbal) - 31 de ani - 111 milioane de dolari
 9. Ed Sheeran - Muzician - 27 de ani - 110 milioane de dolari
 10. Cristiano Ronaldo - Atlet (fotbal) - 33 de ani - 108 milioane de dolari 

În Top 40 al celor mai bine plătite celebrități se regăsesc și:

 • (locul 11) Bruno Mars (32 de ani), cu 100 de milioane de colari,
 • (locul 19) Katy Perry (33 de ani), cu 83 de milioane de dolari
 • (locul 21) Taylor Swift (28 de ani),cu 80 de milioane de dolari
 • (locul 25) Jay-Z (48 de ani), cu 76,5 milioane de dolari
 • (locul 27) Guns N' Roses, cu 71 de milioane de dolari
 • (locul 28) Roger Waters, cu 68 de milioane de dolari
 • (locul 35) Beyonce (36 de ani), cu 60 de milioane de dolari
 • (locul 37) Kendrick Lamar, cu 58 de milioane de dolari
 • (locul 39) The Weekend (28 de ani), cu 57 de milioane de dolari

În 2017, prima poziție din acest clasament a fost ocupată de Sean John Combs, zis și Puff Daddy, Puffy, P. Diddy, Diddy.

Muzică nouă

Ascultă "feelslikeimfallinginlove", noua piesă semnată Coldplay

Coldplay a lansat "feelslikeimfallinginlove", primul single extras de pe viitorul lor album de studio - "Moon Music". Melodia este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Concert Coldplay pe Arena Națională din București pe 12 iunie 2024 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Coldplay ne impulsionează să ne îndrăgostim odată cu lansarea piesei "feelslikeimfallinginlove". A fost scris de membrii trupei și produsă de Max Martin, Oscar Holter, Bill Rahko, Daniel Green și Michael Ilbert. Melodia a debutat live pe 16 iunie, în cadrul concertului din Budapesta, parte a turneului mondial "Music of the Spheres".

"feelslikeimfallinginlove" urmează să primească în curând un videoclip ce a fost filmat la Odeonul lui Herodes Atticus din Atena.

Noua piesă este extrasă de pe albumul "Moon Music", ce va fi lansat pe 4 octombrie. Este al zecelea disc din cariera trupei Coldplay și primul album ecologic din lume, realizat din plastic reciclat. De exemplu, fiecare vinil "Moon Music" este realizat din 9 sticle de plastic PET reciclate, recuperate din deșeurile post-consum. Acest lucru va împiedica fabricarea a peste 25 de tone de plastic virgin și va asigura o reducere cu 85% a emisiilor de CO2/kg din procesul de fabricație, comparativ cu vinilul tradițional de 140 g.

AUDIO: Coldplay - feelslikeimfallinginlove

Citește în continuare

Albume noi

Coldplay lansează primul album ecologic din lume, realizat din plastic reciclat - TEASER

Coldplay revine în atenția fanilor cu muzică nouă, înglobată în "Moon Music". Primul single de pe acest album urmează să fie lansat luna aceasta. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Concert Coldplay pe Arena Națională din București pe 12 iunie 2024 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Coldplay se pregătește să lanseze un nou material discografic. Intitulat "Moon Music", albumul va sosi pe pe 4 octombrie 2024. Mai mult, pe 21 iunie, trupa va prezenta fanilor primul single extras de pe disc - "feelslikeimfallinginlove". Melodia a avut debutul live în timpul concertelor din Budapesta, ce fac parte din turneul "Music of the Spheres".

"Moon Music" este produs de Max Martin și reprezintă a continuare a albumului "Music of the Spheres" din 2021. În conformitate cu măsurile de sustenabilitate ale grupului din turneul lor actual – care a produs până acum cu 59% mai puține emisii de CO2 decât turneul anterior, Coldplay a făcut eforturi mari pentru a face lansarea fizică a noului album cât mai sustenabilă posibil.

"Moon Music" va fi primul album din lume lansat ca un LP EcoRecord de 140 g, fiecare copie fiind realizată din 9 sticle de plastic PET reciclate, recuperate din deșeurile post-consum. Acest lucru va împiedica fabricarea a peste 25 de tone de plastic virgin și va asigura o reducere cu 85% a emisiilor de CO2/kg din procesul de fabricație, comparativ cu vinilul tradițional de 140 g.

În plus, trupa a colaborat cu organizația The Ocean Cleanup pentru a crea un format suplimentar: Notebook Edition EcoRecord LP. Materialul pentru această ediție cuprinde 70% plastic fluvial, interceptat de The Ocean Cleanup în Rio Las Vacas, Guatemala, și împiedicat să ajungă în Golful Honduras și Oceanul Atlantic.

Edițiile CD ale albumului "Moon Music" vor fi primele din lume care vor fi lansate pe EcoCD, creat din policarbonat reciclat 90%, provenit din fluxuri de deșeuri post-consum. Acest lucru va asigura o reducere a emisiilor de CO2/kg cu cel puțin 78% și va evita fabricarea a mai mult de cinci tone de plastic virgin.

Pentru a reduce risipa, primele ediții fizice "Moon Music" (atât EcoRecord LP, cât și EcoCD) vor fi disponibile în număr limitat și vor fi numerotate individual. Ele sunt disponibile pentru precomandă, pe site-ul oficial Coldplay, în următoarele variante:

 • EcoCD standard
 • Standard EcoRecord LP
 • Notebook Edition EcoCD
 • Notebook Edition EcoRecord LP + EcoCD

Ediția pentru notebook (EcoCD și EcoRecord LP) vine ca o carte cartonată cu carcasă. Cartea este o replică a caietului original de studio al lui Chris Martin, cu 28 de pagini de note, versuri și ilustrații din procesul de scriere și înregistrare a albumului. Ediția Notebook include, de asemenea, notițe muzicale și demo-uri din sesiunile de înregistrare a albumului.

TEASER Coldplay: "Moon Music":

Citește în continuare

Concerte & turnee

Chris Martin a oferit o lecție de înțelepciune la cel de-al doilea concert Coldplay din București

Vizita celor de la Coldplay în România s-a încheiat cu un al doilea show, susținut pe 13 iunie, dar și cu o povață venită din partea solistului Chris Martin. Pe lângă de muzică și divertisment, trupa britanică a oferit și reguli de conduită.

Publicat

pe

Concert Coldplay pe Arena Națională din București pe 12 iunie 2024 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Concertele formației Coldplay, aflată pentru prima dată în România, au fost pe buzele tuturor în ultimele două zile. Din păcate, nu neapărat pentru spectacolul frumos închegat, ci pentru invitatul surpriză care a urcat pe scenă alături de muzicieni.

Babasha, un tânăr de 22 de ani, a fost invitat de Coldplay să interpreteze o piesă proprie. În cadrul turneului "Music of the Spheres", artiștii încearcă să asculte muzica locală din regiunea în care concertează, luând în calcul ce se află în trending (la momentul respectiv). În cazul României, a fost vorba de Babasha, cu piesa "Păi Naa". 

Problema pentru cei prezenți la primul concert Coldplay (12 iunie) a fost că "Păi Naa" este o manea și nu au gustat deloc momentul lui Babasha. Ba chiar l-au huiduit și atmosfera a devenit cumva stânjenitoare, mai ales că Martin l-a acompaniat pe alocuri la pian. Prezența tânărului a creat vâlvă printre participanți și nu numai. Platformele de socializare au fost invadate de comentarii în care fiecare a încercat să-și exprime părerea, unii mai delicat, alții mai acid.

Ce a declarat Babasha după primul show Coldplay?

Babasha a publicat pe platformele de socializare un videoclip în care oferea câteva detalii despre momentul său. A spus că trupa a luat legătura cu impresarii săi pentru a face această propunere. Iar el a acceptat-o imediat fiind o ocazie unică în cariera sa. Mai mult, Babasha și Chris Martin au avut o probă de sunet înainte de concert, prin urmare, membrii trupei Coldplay știau cum va suna piesa.

Discursul lui Chris Martin la cel de-al doilea concert din București

După vâlva creată de primul show, românii s-au întrebat dacă Coldplay va avea același invitat și la cel de-al doilea concert. L-au avut. Și nu numai că au creat un moment mai puternic decât anteriorul, Chris Martin a avut de spus câteva cuvinte care ar trebui să ridice niște semne de întrebare la conduita pe care publicul spectator o are la un eveniment. Artistul a spus următoarele:

"Este primul nostru concert în România și, sigur că, s-au întâmplat niște lucruri interesante. La început, m-am simțit șocat și trist. M-am simțit cumva vinovat că am făcut ceva rău. Apoi, m-am pus în pat, am încercat să dorm și mi-am dat seama că sunteți publicul nostru și vă iubim necondiționat. Nu puteți face nimic care să ne întristeze. Călătorim în toată lumea, poate că nu înțelegem prin ce ați trecut individual, dar un lucru știu, acela că iubim toți oamenii în mod egal și asta înseamnă că și pe toți românii.

Ieri a fost atât de frumos pentru noi pentru că ne-am dat seama că nu contează, puteți să faceți ce vreți, noi tot o să vă iubim și o să ne întoarcem în România pentru că ne place aici. Și apoi, ce se întâmplă este că îi cântăm astăzi celui mai bun public pe care l-am văzut vreodată. Deci așa merge treaba. Dar aș vrea să schimb un lucru, acela că ieri au fost niște oameni, iar huiduielile nu au fost atât de bune. Aș vrea ca astăzi, timp de cinci secunde, să huiduiți mai bine, mai tare decât ieri, ca să aud.

Publicul s-a conformat, iar la încheierea celor cinci secunde de huiduieli, solistul a spus:

"Da, asta e o huiduială corespunzătoare! Mulțumim, e cea mai bună huiduială pe care am primit-o vreodată!

Joi seară, pe 13 iunie, înainte de a-l invita pe scenă pe Babasha, Chris Martin a făcut următorul anunț:

"După această melodie, vom cânta o manea pentru 3 minute. Cui nu îi place poate să meargă la baie, poate să le dea un mesaj prietenilor, dar să păstreze o atmosferă de pace și iubire."

Discursul lui Chris Martin a fost o oglindă pusă în fața noastră. Ce am văzut în ea rămâne la latitudinea fiecărui participant să afle. Cert este că membrii trupei i-au oferit un sprijin mai mare lui Babasha la cel de-al doilea show, l-au acompaniat mai avid, iar la final fiecare l-a îmbrățișat.

Pe 12 și 13 iunie 2024, Coldplay a adus pe Arena Națională două concerte spectaculoase. Muzica, scenografia, jocurile de lumini au fost doar câteva elemente care au dus la desăvârșirea un show în adevăratul sens al cuvântului. Pe lângă divertisment, Coldplay a arătat că este implicată în cauze sociale și de mediu, este o susținătoare a drepturile LGBTQ+, egalității de gen și etnie.

Citește în continuare

Trending