Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Vinnie Paul, toboşarul Pantera a încetat din viaţă la 54 de ani

Thrash metal-ul a pierdut un mare nume în weekendul trecut, atunci când a încetat din viaţă Vinnie Paul, toboşarul Pantera. Muzicianul cunoscut şi pentru colaborarea cu trupele Hellyeah şi Damageplan a murit în somn. Avea 54 de de ani.

Publicat

pe

Vinnie Paul tobosar Pantera a incetat din viata
Vinnie Paul tobosar Pantera a incetat din viata │ FOTO: Pantera www.facebook.com

Pe numele său complet Vincent Paul Abbott, muzicianul se năştea pe 11 martie, 1964, în Abilene, Texas. Vinnie Paul a fost membru fondator al legendarei trupe Pantera, împreună cu fratele său, "Dimebag" Darrell Abbott. Grupul lua fiinţă în 1981 şi aborda iniţial stilul hard rock/glam. Primele 3 LP-uri au fost realizate sub tutela lui Jerry, tatăl celor doi artişti.

În 1986 intra în ecuaţie noul solist, Phil Anselmo şi trupa se orienta spre un stil mai dur, evidenţiat pe albumul "Power Metal". Anii '90 au făcut din Pantera un gigant al muzicii thrash, iar LP-ul "Cowboys From Hell" rămâne şi acum definitoriu pentru genul muzical. Trupa avea un sfârşit abrupt în 2003, iar în 2004 Dimebag a fost împuşcat fatal în timpul unui concert în Ohio.

După încetarea activităţii Pantera, Vinnie Paul şi Dimebag au înfiinţat formaţia Damageplan, în 2003. În cadrul concertului acelei trupe din 2004 a fost ucis chitaristul de către un spectator.

Vinnie Paul şi-a continuat cariera muzicală totuşi, cu trupa Hellyeah începând din 2006. Au urmat 5 discuri ale prolificului grup, care îi include şi pe solistul Mudvayne, Chad Gray şi chitaristul Nothingface, Tom Maxwell.

Pantera a fost nominalizată la premiile Grammy de 4 ori şi 9 albume ale sale au ajuns în topul Billboard 200. Cele mai apreciate discuri ale sale sunt "Cowboys from Hell" şi "Vulgar Display of Power". "The Great Southern Trendkill" este un alt LP apreciat Pantera, lansat în 1996 şi incluzând piesa "Floods", care are un solo considerat legendar pentru măiestria lui Dimebag Darrell.

Formaţia a vândut peste 60 de milioane de albume şi a definit noţiunea de southern metal şi groove metal, dar şi thrash metal.  Vinnie Paul a înregistrat înainte de moarte track-urile de tobe pentru un viitor album Hellyeah, al şaselea la număr. Înregistrările s-au făcut în Las Vegas, în studioul The Hideout. Nu e foarte clar când şi dacă acel LP va mai fi finalizat.

Comentează

Trending