Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România Poze de la concertul Nightwish - 20 de ani INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2018
INFO CONCERT:
Summer Well 2019
INFO CONCERT:
BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL 2018
INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
Snoop Dogg

Un album foarte rar al lui Prince a apărut pe internet

Există doar șase copii pe vinil ale acestui material discografic. "The Black Album" sau "The Funk Bible" a apărut abia în 1994, deși inițial era plănuit ca acesta să apară în 1987 ca follow up dupa "Sign 'o the Times".
Prince

Prince (foto: Warner Bros. Records)

Totuși, artistul a avut o "epifanie spirituală", cerând ca toate cele 500,000 de copii să fie distruse. A declarat că materialul este "malefic". Până la urmă, a decis ca materialul discografic poate fi lansat pe CD și casetă, dar niciodată pe vinil.

Cinci dintre copiile de vinyl au apărut în Statele Unite anul trecut și recent, încă una, în Canada. Se pare că un fost angajat de la casa de discuri Columbia Records păstrase copia, fără a-și da seama cât de valoroasă este de fapt.

Acesta a citit în revista Rolling Stones despre copiile descoperite și l-a contactat pe fostul președinte executiv de la Warner Bros, Jeff Gold. Discul de vinil a fost vândut pe o platformă specializată cu aproape 30.000 de dolari.

Primul album lansat după moartea sa a fost unul cu cele mai mari hituri, "4Ever", care a văzut lumina zilei pe 22 noiembrie 2016. Includea ca bonus o piesă nelansată, "Moonbeam Levels", înregistrată în 1982 în timpul sesiunii de compoziţie pentru albumul "1999". Pe 19 aprilie 2017 a apărut un EP cu alte 6 piese noi ale lui Prince.

Prince s-a stins din viață pe 21 aprilie 2016, la vârsta de 57 de ani. A fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2004, de-a lungul carierei sale vânzând peste 100 de milioane de discuri. Revista Rolling Stone l-a plasat pe locul al 27-lea în lista celor mai mari 100 de artiști din toate timpurile.

Citește mai multe despre Prince
Ispas Ingrid este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Jazz in the Park prezintă 100 de ani de muzică românească prin 4 concerte în parc, la miezul nopții

Patru concerte care ne poartă în ultimii 100 de ani de muzică vor avea loc în cadrul festivalului Jazz in...

Închide