Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noul single The Smashing Pumpkins, "Solara" - AUDIO

Americanii de la The Smashing Pumpkins, în formula aproape originală, cu Billy Corgan, James Iha și Jimmy Chamberlin în componență, au revenit cu o piesă nouă, intitulată "Solara". Aceasta este prima melodie înregistrată în această componență, după o pauză de 18 ani.

Publicat

pe

The Smashing Pumpkins - Solara
The Smashing Pumpkins - Solara

La 4 ani de la ultimul album The Smashing Pumpkins, "Monuments to an Elegy", și 18 de la "Untitled", ultima piesă înregistrată cu Billy Corgan, James Iha și Jimmy Chamberlin, The Smashing Pumpkins au revenit cu un single nou, spre încântarea fanilor formației, ce așteptau astfel de vești încă de la primele zvonuri ale unei reuniri.

Melodia cu care americanii își fac încă o dată intrarea pe piața de rock alternativ se numește "Solara". Piesa a fost înregistrată în Malibu, la Shangri La Studios, în prezența reputatului producător Rick Rubin și a chitaristului Jeff Schroeder, vechi colaborator.

Trupa nu a anunțat încă dacă acest single va fi inclus pe un viitor album, însă astfel de detalii vor fi dezvăluite, cel mai probabil, în perioada următoare. Pe 11 iunie, formația este programată să apară în emisiunea lui Jimmy Fallon, ”The Tonight Show”, acesta fiind un bun prilej pentru un eventual anunț privind un viitor LP.

AUDIO: The Smashing Pumpkins  - "Solara"

Formația de rock alternativ The Smashing Pumpkins și-a început activitatea în 1988, în formula: Billy Corgan (voce, chitară), James Iha (chitară), D'arcy Wretzky (bas) și Jimmy Chamberlin (tobe). Grupul încorporează în sound elemente din gothic rock, heavy metal, dream pop, psychedelic rock, progressive rock, shoegazing și muzică electronică.

Albumul care a adus trupei recunoaștere în zona mainstream a fost ”Siamese Dream”. Lansat în 1993, albumul a debutat pe prima poziție în topul american Billboard 200, vânzându-se în peste 30 de milioane de exemplare. Pe acest disc au fost incluse single-uri precum: "Cherub Rock", "Today", "Disarm" și "Rocket".

În 2000, trupa s-a destrămat, reunindu-se în 2006. Un an mai târziu a fost lansat albumul ”Zeitgeist”, care a urcat până pe poziția a doua în topul Billboard 200. Discul a fost certificat cu aur în America.

De-a lungul anilor, componența trupei a suferit multiple modificări, în prezent, din formație făcând parte Billy Corgan, James Iha, Jeff Schroeder și Jimmy Chamberlin.

Comentează

Trending