Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Program și reguli de acces la Rock the City 2018

Fără a lua forma unui festival, Rock The City prezintă două concerte în premieră în România: Nick Cave & The Bad Seeds pe 19 iunie și Arcade Fire pe 20 iunie. Concertele vor avea loc în București, la Romexpo (în parcarea A), fiind organizate Marcel Avram, East European Production și D&D East Entertainment.

Publicat

pe

Nick Cave & The Bad Seeds / Arcade Fire
Nick Cave & The Bad Seeds / Arcade Fire

Formațiile care vor urca pe scenă în deschiderea concertelor NICK CAVE & THE BAD SEEDS și ARCADE FIRE sunt: NoruNegru, FiRMA, THE SPEAKERS, GREETINGS SUGAR și sârbii de la REPETITOR. În ambele zile, atmosfera dintre prestațiile live ale trupelor românești va fi susținută cu muzica rock de către DJ HEFE de la COMA.  Headlinerii vor intra pe scena în jurul orei 21.00.

Program Rock the City 2018

Marți, 19 iunie

 • Deschiderea porților - 18:00
 • NoruNegru
 • Pauză
 • Nick Cave and the Bad Seeds

Miercuri, 20 iunie

 • Deschiderea porților - 16:00
 • Muzică DJ Hefe
 • The Speakers
 • Muzică DJ Hefe
 • Greetings Sugar
 • pauză– muzica DJ Hefe
 • FiRMA
 • Pauză
 • Repetitor
 • Pauză
 • Arcade Fire

Reguli de acces:

 • Intrarea se face prin parcarea B, iar mașinile personale pot fi parcate în B, C și D, în limita spațiului disponibil și cu plată; astfel, sfătuim conducătorii auto să folosească mijloacele de transport în comun
 • Accesul copiilor sub 3 ani este interzis
 • Accesul copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 15 ani se face pe baza unui bilet sau abonament întreg și vor fi însoțiți de către părinți
 • Copiii vor fi protejați cu căști sau dopuri în ureche
 • Organizatorii avertizează participanții că spectacolele includ puternice efecte de lumină, care ar putea dăuna copiilor sau persoanelor epileptice
 • Toți spectatorii vor primi brățări pe zile și brățări pentru abonament, fiecare în culori diferite pentru zonele de acces respective; brățara nu este transmisibilă; spectatorii sunt rugați să nu iasă din zona delimitată concertului, pentru că nu vor mai putea intra; cei care au abonament vor putea intra cu aceeași brățara și a doua zi, însă nu au voie să iasă din zonă nici în prima zi, nici în a doua zi
 • În caz de ploaie, mai ales furtuna, vă rugăm să folosiţi pelerine de ploaie
 • Concertele ar trebui să se încheie în jurul orei 23.30

În incinta perimetrului de concert NU va fi permis accesul cu:

 • artificii, orice fel de conserve, sticle din material plastic, sticle din sticlă (inclusiv sticlele de parfum de orice cantitate), bidoane de plastic, cutii de băutură, bannere susținute de bețe, spray-uri, scaune, arme, obiecte contondente, umbrele, biciclete, trotinete, motorete, băutură alcoolică, mâncare, animale de companie, medicamente cu efect halucinogen; dacă sunteți suferind, trebuie să aveți un act doveditor la dumneavoastră pentru a nu vi se confisca pastilele, lanțuri, bagaje, lasere, aparate foto de orice natura, aparate de înregistrare audio-video, tablete de orice fel sau aparate GoPro.

*pentru ARCADE FIRE – NU veniți cu genți mai mari de 16 cm / 11 cm, selfie-stick-uri, radio scannings, bannere politice

Alte informații:

 • Fotografii acreditați sunt rugați să încerce să nu deranjeze spectatorii
 • Vor avea la dispoziție o singură piesă la concertul Nick Cave, fără blitz și trei piese fără blitz la Arcade Fire, apoi sunt invitați să urmărească concertul după ce au lăsat aparatele foto în backstage
 • Pentru concertele din deschidere au dreptul să tragă câte trei piese la fiecare trupă, atât în prima zi, cât și în a doua zi
 • Este interzis fotografiatul după piesele permise
 • Vor primi un „agreement” ce trebuie completat și semnat
 • Fotografii care nu respectă condițiile artistului vor fi sancționați (nu vor mai primi acreditare din partea organizatorului)
 • Fotograful oficial este singurul care poate trage cadre pe toată durata concertului

Nick Cave, pe numele complet Nicholas Edward Cave, este un artist rock australian, care și-a început cariera în anii 70 alături de grupul Boy Next Door (nume schimbat ulterior în The Birthday Party). În 1983, după destrămarea trupei The Birthday Party, Nick Cave își formează propriul grup, Nick Cave & The Bad Seeds, care și-a propus să exploreze diverse genuri muzicale și să iasă din tiparele clasice. Împreună cu The Bad Seeds, Nick Cave a realizat 16 albume de studio și 4 albume live. În toată această perioadă a lansat un număr impresionant de hituri, toate intrate în topurile internaționale, cea mai cunoscută fiind Where The Wild Roses Grow (cântată în duet cu Kylie Minogue). Ultimul său disc, Skeleton Tree, apărut în toamna lui 2016, i-a dat posibilitatea lui Nick Cave să revină pe scenă și, în timpul turneului european ce se va desfășura în 2018, să ajungă în premieră și în România.

Arcade Fire și-a început activitatea în anul 2001, la inițiativa lui Win Butler și Josh Deu, iar în 2004 a devenit cunoscut la nivel internațional în urma lansării albumului de debut, Funeral. Adept al genului indie-rock, Arcade Fire a devenit rapid un nume important în domeniu și a reușit să ajungă în top după lansarea celui de-al doilea album de studio, Neon Bible, editat în 2007. Au urmat alte albume care au ocupat locul întâi în topurile din America, Canada, Irlanda și Marea Britanie, toate fiind placate cu discuri de aur și platină. De la formarea acestui grup și până în prezent au fost editate 5 albume de studio și 3 EP-uri. Arcade Fire a avut de-a lungul timpului o consistentă activitate live, susținută de șase turnee. Ultimul turneu a fost început în 2017 sub numele Infinite Content Tour, turneu ce continuă și în 2018. Arcade Fire este una dintre cele mai premiate formații rock din ultimul deceniu. Printre numeroasele premii castigate se numară Brit Awards, CASBY Awards, Grammy, Mojo Awards și New Musical Express Awards.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Nick Cave lansează un single spoken word, "Shyness", bazat pe o scrisoare a fanilor

Puţini artişti mari au reuşit să facă senzaţie în segmentul spoken word, aşa că e uşor să îi numim. Ar fi Leonard Cohen, Bob Dylan, Henry Rollins dar şi Nick Cave. Artistul a lansat pe 23 septembrie single-ul spoken word "Shyness", care vorbeşte despre timiditate şi face paralelă cu o orchestră şi cu o cină romantică.

Publicat

pe

Coperta single Nick Cave Shyness
Coperta single Nick Cave Shyness │ FOTO: Nick Cave

Acest track spoken word este disponibil ca parte a unui nou single lansat că vinil de 7 inch. Noua creaţie artistică se bazează pe scrisori publicate pe site-ul Red Hand Files al artistului. "Shyness" aduce un crescendo, prin comparaţii cu momentul de tensiune ce apare înainte ca orchestra să cânte şi spune povestea unei cine romantice, unde timiditatea plutea în aer.

Pe un fundal cu o zbatere de insectă şi cu viori şi pian discrete în fundal aflăm cum tânărul Nick Cave a reuşit să spargă valul de timiditate într-o cină făcându-şi curaj să o sărute pe cea care avea să îi devină soţie. Muza Susie are o timiditate a unui colibri, ca şi cum ar fi "racordată la disconfortul altora". Această succesiune de metafore trebuie ascultată aşa cum e rostită de Nick Cave, într-un mod apăsat şi romantic, boem.

Totul se bazează pe două scrisori primite de Cave de la fanii Daniel şi Vera în octombrie 2019. Daniel a scris "Ce este timiditatea" iar Vera a întrebat "Cum a fost prima ta întâlnire cu soţia?". Tot în 2021 Cave a lansat un alt track bazat pe scrisorile Red Hand Files numit "Letter to Cynthia", care apărea pe un vinil de 7 inch alături de altă piesă, "Song for Cynthia". Ambele erau inspirate de o întrebare pusă de o fană numită Cynthia, care l-a făcut pe Cave să discute despre moartea fiului său Arthur.

Acest moment tragic va fi subiectul cărţii "Faith, Hope And Carnage" pe care muzicianul a anunţat-o recent. Cartea va fi publicată de către Canongate în toamna anului 2022 şi implică transcrierea a peste 40 de ore de conversaţii dintre solistul The Bad Seeds şi jurnalistul Sean O'Hagan de la publicaţia Observer. Tot în septembrie 2021 Nick Cave & The Bad Seeds au lansat o piesă înregistrată în perioada compunerii albumului "Ghosteen", pe numele său "Earthlings". Va fi inclusă pe viitorul LP cu rarităţi şi B-Sides, partea a doua.

Pe 22 septembrie Nick Cave şi-a sărbătorit ziua de naştere, împlinind 64 de ani. Artistul este activ din 1973 şi a fost unul dintre întemeietorii genului post-punk la finalul anilor '70. Opera sa este subiect de studiu academic, iar piesele sale au primit coveruri de la Johnny Cash, Metallica şi Snoop Dogg.

Citește în continuare

Lifestyle

Nick Cave s-a vaccinat anti-COVID și se simte privilegiat că a avut această oportunitate

Nick Cave a împărtășit publicului faptul că s-a vaccinat complet anti-COVID. Muzicianul a făcut această dezvăluire la solicitarea unuia dintre fani, care a dorit să afle ce părere are despre vaccinurile împotriva Sars-CoV-2, în contextul teoriilor conspirației care roiesc în jurul lor.

Publicat

pe

Concert Nick Cave and The Bad Seeds la Romexpo pe 19 iunie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Nick Cave continuă să corespondeze cu fanii săi prin intermediul site-ului The Red Hand Files.  Muzicianul răspunde întrebărilor pe care le primește în secțiunea dedicată, ținând astfel o legătură strânsă cu publicul interesat de activitatea sa.

Una dintre întrebările primite recent făcea referire la vaccinurile anti-COVID. Nicholas din Plainville a dorit să afle dacă muzicianul intenționează să se vaccineze și, totodată, ce părere are despre poveștile răspândite de anumite persoane care susțin că, după ce s-au vaccinat, au ajuns să simtă că sufletul lor e mort.

Nick Cave: ''Mă simt privilegiat să trăiesc într-o epocă în care oamenii noștri de știință au capacitatea de a dezvolta un vaccin care să lupte împotriva unei pandemii''

Nick Cave a dezvăluit că s-a vaccinat deja complet și că, la cei 63 de ani ai săi, șansele lui de a trece cu bine de această pandemie au crescut odată cu această imunizare.

''Am primit cea de-a doua doză pe 26 mai, iar acum pot trăi în această lume plină de amenințări știind că, dacă mă voi îmbolnăvi de COVID, sunt șanse reduse să mor din cauza asta.

Mă simt privilegiat să trăiesc într-o epocă în care oamenii noștri de știință au capacitatea de a dezvolta un vaccin care să lupte împotriva unei pandemii, și să facă acest lucru cu o rapiditate uluitoare.

Cred că ne aflăm într-un moment important din istoria medicinei'', a replicat Nick Cave.

Un alt fan a dorit să afle cum a primit vestea că reputatul producător Hal Willner, cu care Cave a colaborat, s-a stins din viață anul trecut, din cauza COVID-19. Producătorul american avea 64 de ani.

''Hal Willner a fost un om extraordinar și un suflet frumos. A murit de Covid-19 pe 7 aprilie 2020. Moartea lui a fost neașteptată și șocantă și ne-a marcat pe toți. Dacă ar fi existat un vaccin la momentul respectiv, Hal ar fi putut fi încă în viață'', a răspuns Nick Cave.

Tot mai mulți muzicieni aleg să împărtășească faptul că s-au vaccinat, printre ei numărându-se Mariah Carey și Bruce Dickinson de la Iron Maiden. Paul McCartney a publicat, de asemenea, o poză în care primea vaccinul anti-COVID, încurajând oamenii să-i urmeze exemplul. "Fiți cool, vaccinați-vă", scrie Paul în postarea sa de pe Facebook.

Citește în continuare

Trending