Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Producătorii de echipamente audio folosite de Aerosmith și Queen & Adam Lambert vin în premieră la București

În perioada 26-29 iunie, la Opera Comică pentru Copii București are loc evenimentul Stage Tech: Lights & Sound, care va aduce la un loc producători de renume mondial de echipamente profesionale audio și de lumini, pentru a prezenta cele mai noi tehnologii si soluții din industria de divertisment. Artiști internaționali cum ar fi Aerosmith, Queen & Adam Lambert, Carlos Santana, Sia și Bonobo folosesc echipamentele audio ce vor fi prezentate în premieră la București.

Publicat

pe

Aerosmith live@2017 │ FOTO: Ralph Larmann

Timp de 4 zile, Opera Comică pentru Copii (Calea Giulești nr 16, București) devine gazda unui eveniment de amploare în România, la care invitații speciali vor fi cei 4 producători cu nume sonore: Digico, Kling & Freitag, Elation și SRS.

Din program fac parte: training-uri, ateliere, tips & tricks direct de la liderii tehnologiei de entertainment; peste 50 de echipamente profesionale, incluzând gamele de top ale fiecărui producător care se pot testa la fața locului, seriile de top, SD și S de console audio digitale de la Digico; sistemul line-array Sequenza, revoluționarele boxe Vida și Spectra și seria Gravis de la Kling & Freitag; toată gama de moving head-uri profesionale de la Elation; seriile principale de dimmeri de la SRS.

"Ne dorim să apropiem comunitatea PRO Sound & Light și să împărtășim experiența noastră cât și a producătorilor de renume mondial cu participanții acestui eveniment. Sperăm ca toate cele 400 de locuri ale Operei să fie ocupate de oameni care își doresc aceeași calitate a entertainmentului ca și noi." (Gabriel Tudor - General Manager Zeedo, organizatorul evenimentului)

Stage Tech: Lights & Sound

Stage Tech: Lights & Sound

Intrarea este gratuită și se face pe bază de invitație, iar inscrierile se fac pe site-ul oficial al evenimentului.

Comentează

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Muzică nouă

Queen a lansat o versiune nouă a piesei "Machines" - AUDIO

Nu doar Beatles lansează muzică nouă în aceste zile, ci şi Queen. Mă rog, mult spus nouă, e vorba de fapt despre o versiune regândită şi reprelucrată a piesei "Machines (Or Back to Humans)", un track de pe a doua parte a albumului "The Works" din 1984.

Publicat

pe

Videoclip cu versuri Queen Machines
Videoclip cu versuri Queen Machines │ FOTO: Queen

"Machines (Or Back to Humans)" a sosit ca single digital la început de lună noiembrie 2023. La bază aveam o piesă care deschidea a doua parte a albumului Queen "The Works" din 1984. Acum melodia se aude live în cadrul show-ului "QUEEN + Adam Lambert Rhapsody", în turneu în SUA. "Rhapsody" e o producţie inedită, care include roboţi uriaşi proiectaţi pe ecrane, dar şi un Freddie Mercury virtual.

Roger Taylor apare ca backing vocal cu ajutorul unui efect vocode, el servind ca "vocea maşinilor" de pe track. Brian May şi Taylor au creat de altfel "Machines" şi propun următorul fir narativ:

Hoarda de roboţi oferă un fir narativ pentru întregul nou show al nostru. În aceste zile în care inteligenţa artificială invadează vieţile noastre, aceste creaturi mecanice personifică insurgenţa roboţilor. În spectacolul nostru aflat încă în dezvoltare, "Back to Humans" este coloana sonoră pentru momentul când noi oamenii vom relua controlul.

"Machines" şi "Radio Ga Ga" au de fapt un strămoş comun, începuturile colaborării între mine şi Roger în sesiunile pentru albumul "The Works" din 1984. Dar am avut idei diferite cu privire la modul de dezvoltare, iar track-ul a fost împărţit în două piese care mergeau în direcţii puse. Roger "pilota Radio Ga Ga" spre finalizare spre un hit global, iar eu am apucat-o pe ruta lui "Machines", cu tematica bătăliei nesfârşite.

Melodia a fost reintrodusă în setlist-ul Queen pentru actualul turneu american şi a fost foarte bine primită de public. Aşa bine încât a fost lansată ca un single nou, reprelucrat pe 10 noiembrie 2023. Începuturile sale sunt mai degrabă electronice, apoi auzim ceva ce aduce cu Kraftwerk şi alunecam uşor înspre rock progresiv.

Au trecut aproape 40 de ani de când Brian şi Roger au compus piesă, care retrăieşte o viaţă nouă în show-urile actuale QUEEN.

Citește în continuare

Trending