Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Mike Shinoda lansează albumul "Post Traumatic", un LP despre suferinţă si vindecare

Mike Shinoda a petrecut ultimul an încercând să îşi revină după pierderea lui Chester Bennington, coleg de trupă la Linkin Park şi prieten foarte apropiat. Mike s-a întors spre artă pentru vindecare şi a revărsat toate emoţiile simţite în muzică. Astfel a rezultat EP-ul "Post Traumatic" la început de an şi acum şi un album complet cu acelaşi nume.

Publicat

pe

Mike Shinoda Post Traumatic coperta album 2018
Mike Shinoda Post Traumatic coperta album 2018 │ FOTO: Mike Shinoda

Este debutul carierei solo a lui Mike Shinoda, iar "Post Traumatic" nu se fereşte să exploreze teme precum durerea, regretul, dar şi speranţa de a reveni la normal. LP-ul are 16 piese, iar deşi numele lui Bennington nu este menţionat nici măcar o dată, ştim de unde se trage furia, depresia şi disperarea lui Mike Shinoda. Chester Bennington s-a sinucis pe 20 iulie 2017, lăsând colegii de trupă şi fanii trupei Linkin Park într-o stare de durere, confuzie şi şoc.

Albumul "Post Traumatic" este ca o reprezentare sonică a celor 5 stadii ale durerii. Intro-ul este piesa "Place to Start", un început contemplativ, în care Shinoda se întreabă dacă poate lăsa în urmă trecutul. Este o creaţie specială, în care auzim şi mesaje vocale lăsate de prieteni, care erau îngrijoraţi de starea lui Mike după moartea lui Chester.

Acest LP a fost prefaţat de către single-uri, precum "Running From My Shadow", colaborare cu grandson care are un BPM ceva mai ridicat şi un sintetizator excelent, demn de Linkin Park. Recent am putut asculta şi "Ghosts" , piesă cu un videoclip copilăros, cu şosete personificate sub formă de marionete. Promovarea noului disc începea prin piesa "Crossing a Line", o melodie pop-rap cu influenţe din anii '80 şi amintind puţin de Phil Collins.

În videoclipul acelui single Mike apare înconjurat de prieteni şi fani într-o îmbrăţişare de grup şi fredonând împreună piese. Pe album putem asculta şi "Watching As I Fall", care descrie acel moment când un artist are spiritul frânt şi se simte departe de fanii săi. Nu lipsesc nici piesele instrumentale de pe LP, precum "Brooding". După acest experiment sonic începe a doua jumătate a albumului, pe care Mike îşi etalează talentul de rapper.

Prima parte a fost una pop, a angoasei, durerii şi singurătăţii. Artistul pare să îşi regăsească vitalitatea, trecând la rap pe a doua parte. Auzim şi o confesiune pe piesa "Make It Up As I Go", colaborare cu K. Flay, pe care Shinoda mărturiseşte că nu ştie exact ce face, dar încearcă să îşi croiască propriul drum. Pe ultima piesă muzicianul de la Linkin Park se adresează direct prietenului pierdut, promiţându-i că tot ce a scris şi va scrie va fi centrat în jurul său.

2018 pare să fie anul albumelor de adio, astfel că după ce am ascultat un EP al lui The Weeknd despre despărţire, acum Mike Shinoda ne prezintă toate fazele durerii şi un mesaj de adio pentru colegul de trupă şi prietenul Chester. Mike va porni în turneu în curând, iar pe parcursul anului fanii au putut posta pe platforma WeDemand pentru a îl aduce în diferite ţări de pe glob, inclusiv în România.

Încă mai speram că va se opri şi în ţara noastră, în cadrul turneului său european.

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending