Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Mike Shinoda lansează albumul "Post Traumatic", un LP despre suferinţă si vindecare

Mike Shinoda a petrecut ultimul an încercând să îşi revină după pierderea lui Chester Bennington, coleg de trupă la Linkin Park şi prieten foarte apropiat. Mike s-a întors spre artă pentru vindecare şi a revărsat toate emoţiile simţite în muzică. Astfel a rezultat EP-ul "Post Traumatic" la început de an şi acum şi un album complet cu acelaşi nume.

Publicat

pe

Mike Shinoda Post Traumatic coperta album 2018
Mike Shinoda Post Traumatic coperta album 2018 │ FOTO: Mike Shinoda

Este debutul carierei solo a lui Mike Shinoda, iar "Post Traumatic" nu se fereşte să exploreze teme precum durerea, regretul, dar şi speranţa de a reveni la normal. LP-ul are 16 piese, iar deşi numele lui Bennington nu este menţionat nici măcar o dată, ştim de unde se trage furia, depresia şi disperarea lui Mike Shinoda. Chester Bennington s-a sinucis pe 20 iulie 2017, lăsând colegii de trupă şi fanii trupei Linkin Park într-o stare de durere, confuzie şi şoc.

Albumul "Post Traumatic" este ca o reprezentare sonică a celor 5 stadii ale durerii. Intro-ul este piesa "Place to Start", un început contemplativ, în care Shinoda se întreabă dacă poate lăsa în urmă trecutul. Este o creaţie specială, în care auzim şi mesaje vocale lăsate de prieteni, care erau îngrijoraţi de starea lui Mike după moartea lui Chester.

Acest LP a fost prefaţat de către single-uri, precum "Running From My Shadow", colaborare cu grandson care are un BPM ceva mai ridicat şi un sintetizator excelent, demn de Linkin Park. Recent am putut asculta şi "Ghosts" , piesă cu un videoclip copilăros, cu şosete personificate sub formă de marionete. Promovarea noului disc începea prin piesa "Crossing a Line", o melodie pop-rap cu influenţe din anii '80 şi amintind puţin de Phil Collins.

În videoclipul acelui single Mike apare înconjurat de prieteni şi fani într-o îmbrăţişare de grup şi fredonând împreună piese. Pe album putem asculta şi "Watching As I Fall", care descrie acel moment când un artist are spiritul frânt şi se simte departe de fanii săi. Nu lipsesc nici piesele instrumentale de pe LP, precum "Brooding". După acest experiment sonic începe a doua jumătate a albumului, pe care Mike îşi etalează talentul de rapper.

Prima parte a fost una pop, a angoasei, durerii şi singurătăţii. Artistul pare să îşi regăsească vitalitatea, trecând la rap pe a doua parte. Auzim şi o confesiune pe piesa "Make It Up As I Go", colaborare cu K. Flay, pe care Shinoda mărturiseşte că nu ştie exact ce face, dar încearcă să îşi croiască propriul drum. Pe ultima piesă muzicianul de la Linkin Park se adresează direct prietenului pierdut, promiţându-i că tot ce a scris şi va scrie va fi centrat în jurul său.

2018 pare să fie anul albumelor de adio, astfel că după ce am ascultat un EP al lui The Weeknd despre despărţire, acum Mike Shinoda ne prezintă toate fazele durerii şi un mesaj de adio pentru colegul de trupă şi prietenul Chester. Mike va porni în turneu în curând, iar pe parcursul anului fanii au putut posta pe platforma WeDemand pentru a îl aduce în diferite ţări de pe glob, inclusiv în România.

Încă mai speram că va se opri şi în ţara noastră, în cadrul turneului său european.

Comentează

Muzică nouă

Mike Shinoda a lansat piesa "Already Over", cu sunet puternic de Linkin Park

Mike Shinoda a lansat o piesă numită "Already Over", care are o doză mai mare de rock alternativ decât de obicei şi mai puţin hip-hop. Acest single solo are ceva puternic de Linkin Park, poate mai mult decât precedentele release-uri semnate Shinoda.

Publicat

pe

Artwork single Mike Shinoda Already Over
Artwork single Mike Shinoda Already Over │ FOTO: Mike Shinoda

"Already Over" a primit şi un videoclip regizat şi animat de către Dusty Deen, care se vede chiar aici. De vizualurile din el s-au ocupat chiar Mike Shinoda, alături de Frank Maddocks, Mark Fiore şi Mike Miller. Piesa sună a imn de rock alternativ de la început de mileniu, cu o percuţie undeva între punk şi drum 'n bass.

Toba şi basul îi setează tonul, dar solo-ul dinspre final e o surpriză plăcută. Refrenul e catchy şi prietenos cu radio-urile de rock alternativ. Iată ce a spus Mike Shinoda despre inspiraţia din spatele acestui single:

"Already Over" mi-a venit ca idee atunci când stăteam cu chitara mea preferată în braţe, aceeaşi chitară pe care am folosit-o la piese ca "What I've Done" şi "In My Head". Era un ADN familiar la piesă, pe care cred că fanii Linkink Park îl vor recunoaşte. Pentru mine creează o punte din trecut spre un viitor neclar dar palpitant.

Alături de "Already Over" Mike Shinoda va lansa şi un joc conectat online pe propriul său site. Ni s-a promis o combinaţie de muzică, jocuri, provocări, lucruri de vizionat şi "artă nouă". La început de an 2023, mai precis în martie, Mike contribuia la coloană sonoră a lui "Scream VI", cu piesa "In My Head". Pe track-ul electro-rock apărea şi cântăreaţa Kailee Morgue.

Tot Mike a compus şi a produs piesa lui Demi Lovato "Still Alive", care apare tot în noul "Scream". De altfel componentul Linkin Park este un personaj în videoclipul lui Demi pentru acel cântec. În altă ordine de idei, Mike a lansat ultima sa piesă solo în 2021, "Happy Endings", deci acum încheie o perioadă de pauză.

Între timp trupa Linkin Park se află în pauză de la moartea lui Chester Bennington în 2017. Shinoda a subliniat de multe ori ideea că nu sunt planuri pentru muzică nouă, albume sau concerte ale trupei.

Citește în continuare

Trending