Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Cătălin Rulea (Toulouse Lautrec) @InfoMusicVIDEO: Dezbatem "Șmecherul din tine" cu Cătălin Rulea la X ani de Toulouse Lautrec - Află care-i șmecheria INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
BZN / Michael BoltonCu voucherul InfoMusic, obții 45% reducere la concertele BZN și Michael Bolton Olanda este câștigătoarea Eurovision 2019 - VEZI CLASAMENTUL Lucia la InfoMusicLucia tratează un tabu al societății în piesa Catastrophe: "Mă lovesc de chestia asta foarte des" - VIDEO Un bis plin de dragoste de la Lenny Kravitz - RECENZIE CONCERT

Metallica primeşte premiul Polar Music, decernat de regele Suediei

Metallica este una dintre trupele legendare rock şi distincţii multiple pe parcursul carierei au confirmat acest lucru. Grupul a primit recent premiul Polar Music, acordat în Suedia de către Regele Carl XVI Gustaf. Vă invităm să urmăriţi momentul special al decernării în cadrul articolului.
Metallica primeste premiul Polar Music 2018

Metallica primeste premiul Polar Music 2018 (foto: Metallica)

Pe scenă au urcat la decernare şi Ian Paice şi Roger Glover de la Deep Purple. Metallica a declarat că este mândră să fie acceptată în muzica mainstream, cu această ocazie. Cu 37 de ani de activitate, grupul a numit distincţia drept "una dintre cele mai prestigioase din rândul celor acordate muzicienilor".

Trupa a donat suma de bani primită odată cu acest premiu către diferite acte de caritate. E vorba despre suma de 125.000 de dolari care ajunge la Fundaţia All Within My Hands, dedicată susţinerii educaţiei forţei de muncă, luptei împotriva foametei şi serviciilor locale din zonele sărace.

Premiile Internaţionale Polar Music luau fiinţă în 1989, creaţie a lui Stig "Stikkan" Anderson, managerul celor de la ABBA. Acesta a fost de altel şi co-autor a multe dintre hiturile grupului nordic.

Distincţia recunoaşte realizările deosebite în muzică. Sunt acordate unui muzician contemporan şi unuia clasic în fiecare an, iar printre precedenţii premianţi au fost Paul McCartney, Ray Charles, Joni Mitchell, Bruce Springsteen sau Stevie Wonder. Peter Gabriel, Paul Simon sau Elton John au avut de asemenea această onoare.

Şi pentru că evenimentul nu se putea lăsa fără un concert, trupa preferată a lui James Hetfield, Ghost a fost pe scenă. A cântat ultra faimosul single "Enter Sandman" de la Metallica, împreună cu membri ai trupei Candlemass şi cu duo-ul Vargas & Lagola. A mai apărut în aceeaşi reprezentaţie şi muzicianul Lonely Dear, care a cântat "No Leaf Clover" şi "Wherefer I May Roam".

A urmat un cover al piesei "Whiplash" cântat de Dennis Lyxzen (solist Refused) şi Mikkey Dee (fost toboşar Scorpions şi Motorhead). Premiul a fost acceptat de toboşarul Lars Ulrich şi basistul Robert Trujillo. Lars a ţinut să ofere un tribut unui alt câştigător, Dr. Ahmad Sarmast, fondatorul Institutului Naţional de Muzică din Afghanistan.

Întregul eveniment a fost transmis în direct de către televiziunea suedeză TV4.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Metallica
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Jack White despre "Seven Nation Army": "Am crezut că majoritatea oamenilor o vor ignora"

Jack White a povestit în cadrul unui interviu de unde a pornit ideea hitului The White Stripes, ”Seven Nation Army”....

Închide