Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Poze concert LP (Laura Pergolizzi) la București pe 24 iunie 2019 INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
LP
Câștigă o invitație dublă la concertul Tom Jones de la Cluj-Napoca INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
Tom Jones

Jack White despre "Seven Nation Army": "Am crezut că majoritatea oamenilor o vor ignora"

Jack White a povestit în cadrul unui interviu de unde a pornit ideea hitului The White Stripes, ”Seven Nation Army”. Muzicianul a mărturisit că această melodie a fost, de fapt, un experiment și că nu avea așteptări mari din partea publicului.
Jack White

Jack White

Jack White a oferit un interviu mai amplu pentru Guitar World, în care a vorbit atât despre noul său album, ”Boarding House Reach”, cât și despre piese mai vechi, din perioada în care activa în The White Stripes. Muzicianul a detaliat ideea de la care a pornit cunoscuta melodie "Seven Nation Army", mărturisind că totul a fost ”un mic experiment”.

“‘Seven Nation Army’ - asta a fost încercarea mea de a scrie o piesă fără refren și de a reuși, totuși, să captez atenția publicului. La momentul respectiv, am crezut că e doar un mic experiment și că majoritatea oamenilor o vor ignora. A fost o provocare pentru mine: <<Nu voi avea un refren în această piesă. Să văd dacă reușesc să fac asta>>. Și cu piesa asta chiar am reușit! În alte cazuri, e mai greu.”

Acest ”experiment” i-a adus lui Jack White un premiu Grammy pentru ”Cea mai bună piesă rock”, melodia având succes și din punct de vedere comercial: a debutat pe prima poziție în topul US Alternative Songs și a fost certificată cu platină în UK și Italia.

Experimentele lui Jack White nu s-au încheiat. Legat de crearea albumului ”Boarding House Reach”, muzicianul a dezvăluit că a încercat o abordare diferită, comparativ cu celelalte două materiale solo.

”Am vrut să fiu într-o încăpere plină de oameni cu care nu am mai cântat înainte și față de care sunt complet diferit, din punct de vedere muzical. Am vrut să intru în profunzime cu folosirea artiștilor EDM și a trupelor experimentale.”

Și acest disc a fost bine primit, debutând pe prima poziție în topul american Billboard 200, așa încât ne putem aștepta și la alte experimente viitoare din partea lui White.

Citește mai multe despre Jack White
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Years & Years pleacă într-un turneu european

Trupa britanică urmează să lanseze cel de-al doilea album de studio, "Palo Santo", în luna iulie. Vă invităm să aflați...

Închide