Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Drake a lansat un dublu album, denumit "Scorpion"

Drake tocmai a lansat un nou album, "Scorpion", în care vorbește pentru prima oară despre fiul lui. Vă invităm să aflați mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Drake
Drake │ FOTO: Caitlin Cronenberg

Încă din aprilie, Drake a publicat o fotografie în care apărea îmbrăcat cu o jachetă pe spatele căreia era scris "Scorpion". Fotografia era completată de descrierea "June 2018".

Noul material discografic conține 25 de piese și a fost lansat sub forma unui dublu album. Este al cincilea disc din cariera rapperurlui canadian. Printre colaborările de pe album îi putem menționa pe Jay-Z, Ty Dolla $ign sau Future. Totodată, unul dintre track-uri va avea și un fragment dintr-o piesă a lui Michael Jackson, care nu a fost disponibilă publicului până acum.

Până acum, acesta a lansat single-uri precum "God's Plan", "I'm Upset" sau "Nice For What". Piesa "God's Plan" a urcat imediat în topuri și a adunat pe YouTube peste 700 de milioane de vizualizări.

În piesa "Emotionless", Drake vorbește deschis, pentru prima oară, despre fiul lui:

“I wasn’t hiding my kid from the world, I was hiding the world from my kid…Breaking news in my life I don’t run to the blogs/ the only ones I want to tell are in my phone I can call/ They always ask, ‘Why let it run if it’s false’/ You know a wise man once said nothing at all.”

Tracklist album Scorpion:

A Side

 1. Survival
 2. Nonstop
 3. Elevate
 4. Emotionless
 5. God s Plan
 6. I'm Upset
 7. 8 Out Of 10
 8. Mob Ties
 9. Can't Take A Joke
 10. Sandra's Rose
 11. Talk Up (ft. Jay-z)
 12. Is There More

B Side

 1. Peak
 2. Summer Games
 3. Jaded
 4. Nice For What
 5. Finesse
 6. Ratchet Happy Birthday
 7. That's How You Feel
 8. Blue Tiny
 9. In My Feelings
 10. Don't Matter To Me (ft. Michael Jackson)
 11. After Dark (ft. Static Major & Dolla $ign)
 12. Final Fantasy
 13. March 14

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Drake şi 21 Savage lansează piesa "Jimmy Cooks" şi anunţă un album de colaborări

2022 nu e doar anul în care am putea asculta muzică nouă de la Rihanna, ci şi de la Drake. Drizzy a anunţat că va lansa un nou album colaborativ alături de rapperul 21 Savage. Se numeşte "Her Loss" şi e promovat deja prin single-ul "Jimmy Cooks".

Publicat

pe

Drake 21 Savage Album Her Loss
Drake 21 Savage Album Her Loss │ FOTO: Drake

"Jimmy Cooks" este primul track de pe noul album, "Her Loss" şi primeşte un videoclip regizat de către Mafhuz. Cei doi apar pe un fundal minimalist, cu imagini ale metropolelor agitate succedându-se în spatele lui Drake. Pe la mijlocul piesei se opreşte flow-ul rapperului, fix când se schimbă ritmul melodiei şi apare teaserul pentru noul disc. Auzim un instrumental suav, specific R&B, uşor subţiat din editare şi cu o melancolie aparte.

Combinaţia de sintetizator şi bas e una inspirată. Drake şi 21 Savage au mai colaborat de multiple ori de-a lungul anilor, iar Savage a apărut pe melodia lui Drizzy din 2021, "Knife Talk" spre exemplu. Acela era un single de pe cel mai nou album Drake, "Certified Lover Boy". Muzicianul din Toronto i-a întors favoarea, cu un featuring pe "Mr. Right Now", single-ul lui 21 Savage şi Metro Boomin. Drake ne oferea în iunie 2022 albumul "Honestly, Nevermind", care a primit 3 stele de la NME (din 5), mai degrabă pentru atitutinea narcisista reflectată de versuri şi auto compătimire, decât pentru muzică.

Aparent sunetul electronic i-a adus un mare serviciu lui Drake, împrospătându-i release-urile muzicale. Albumul nu a ajuns nici măcar la înscrierile pentru premiile Grammy 2023, poate şi că protest pentru bătălia prietenului The Weeknd cu organizaţia din spatele Grammy. De altfel Drizzy a retras albumul din 2021 "Certified Lover Boy" şi single-ul "Way 2 Sexy" de la nominalizările de anul trecut.

21 Savage a avut o mega colaborare în vara lui 2022 cu Pharrell şi Tyler, the Creator, pe piesa "Cash In, Cash Out". Muzicianul născut în Londra şi care trăieşte acum în Atlanta, Georgia are 30 de ani şi poartă numele real de Shéyaa Bin Abraham-Joseph. A devenit cunoscut prin două mixtape-uri lansate în 2015 şi prin EP-ul "Savage Mode" din 2016.

Citește în continuare

Trending