Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noul single Gorillaz, "Fire Flies", piesă de pe viitorul album - AUDIO

De abia ne-am obişnuit cu faptul că Gorillaz lansează încă un album în interval de un an şi iată că single-urile continuă să sosească. De această dată avem ocazia să ascultăm piesa "Fire Flies", care are influenţe psihedelice şi cumva romanţioase. Vă invităm să o ascultaţi în cadrul articolului.

Publicat

pe

Single Gorillaz Fire Flies
Single Gorillaz Fire Flies │ FOTO: Gorillaz

În prima fază piesa sună ca un intro de film SF, infuzat cu elemente psihedelice, apoi vine un bas demn de funk. Cei care ascultă cu atenţie vor resimţi ceva influenţe de romanţe italiene ascunse subtil în beat-ul lui "Fire Flies". E clar o melodie de "stoner rock", de visare şi este derivată din curentul la care s-a adăpat MGMT ani întregi.

Nu este psihedelismul de la The Doors sau Infected Mushroom, ci este unul relaxat şi romantic. La graniţa dintre trip-hop şi un pop melodramatic cu bas de funk aşteaptă vocea lui Damon Albarn să ne cânte despre licuricii pe care tot încearcă să îi prindă. Balada despre efemeritate şi inutilitatea goanei după ceva imposibil de atins.

Acesta este al treilea single de pe viitorul album "The Now Now", care va sosi pe 29 iunie. Am putut asculta până acum melodia "Humility", dar şi "Sorcererz", cu un sound surprinzător de proaspăt pentru o trupă cu care ne-am tot întâlnit în 2017 prin multiple lansări de single-uri şi remixuri. Gorillaz a produs noul său LP împreună cu James Ford de la Simian Mobile Disco şi cu Remi Kabaka.

Înregistrările au fost realizate în februarie la studioul din Londra Studio 13. "The Now Now" vine imediat după "Humanz", lansat anul trecut. Acel disc sosea după o pauză de 6 ani, după release-ul din 2011.

Include o melodie realizată în colaborare cu George Benson, "Humility", dar şi o colaborare cu Snoop Dogg şi Jamie Principle, "Hollywood". Trupa cu avataruri animate a cântat 3 noi melodii de pe acest LP în cadrul festivalului Rock Im Park din Germania. Noutăţile au fost "Tranz", "Magic City" şi "Souk Eye". Toate sunt experimentale şi au influenţe de funk şi electro.

Trupa a anunţat recent lineup-ul de la festivalul Demon Dayz care are loc spre finalul anului. Vor cânta Erykah Badu, The Internet şi DRAM. În aceste luni Gorillaz se află în turneu în Europa şi va reveni în State în octombrie.

Comentează

Trending