Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Slipknot

Un album nelansat al lui Prince va debuta oficial prin serviciul Tidal în 2019

Atunci când Prince a încetat din viaţă au fost descoperite sute de melodii nelansate ale artistului, destul cât să întregească o discografie deja impresionantă. Se discuta recent despre lansarea unui album nou în septembrie în acest an, iar acum avem date despre o lansare în 2019. Tidal îl va pune la dispoziţia publicului.
Prince

Prince

Moştenitorii lui Prince au fost într-o bătălie legală aprigă cu serviciul de streaming al lui Jay-Z, Tidal. Cele două părţi s-au dat în judecată în 2016 pentru a îşi atribui drepturile asupra muzicii nelansate a artistului, plus drepturile asupra discografiei sale. Părţile au ajuns la o înţelegere şi a fost definitivat programul pentru lansarea viitorului material.

Tidal pusese deja la dispoziţie publicului întreaga discografie a creatorului "Purple Rain". Moştenitorii şi reprezentanţii săi au contestat această decizie, afirmând că Tidal avea doar permisiunea să ofere spre ascultare albumul din 2015 "Hit n Run Phase One". După ce au căzut la pace, cele două părţi au compilat catalogul de melodii viitoare, care vor ajunge pe un album lansat în 2019.

Noua înţelegere implică şi faptul că Tidal va găzdui albumul nou şi îl va oferi spre streaming în exclusivitate timp de 14 zile. Urmează o lansare fizică, sub formă de disc, vinil şi alte suporturi. Jay-Z a insistat că viitorul LP va respecta moştenirea lui Prince Roger Nelson, care ne-a părăsit pe 21 aprilie 2016, după o supradoză accidentală de fentanyl.

Motivul pentru care Tidal îi duce mai departe moştenirea este faptul ca Prince a ales acest serviciu pentru a-şi lansa ultimele două albume. Luna trecută am avut oportunitatea unică de a asculta varianta "Celui Purpuriu" pentru piesa "Nothing Compares 2 U", pe care de altfel a compus-o excentricul muzician pentru Sinead O'Connor. După ce a încetat din viaţă, Prince a fost introdus în Hall of Fame-ul Muzicii Ritm şi Blues.

Primul album lansat după moartea sa a fost unul cu cele mai mari hituri, "4Ever", care a văzut lumina zilei pe 22 noiembrie 2016. Includea ca bonus o piesă nelansată, "Moonbeam Levels", înregistrată în 1982 în timpul sesiunii de compoziţie pentru albumul "1999". Pe 19 aprilie 2017 a apărut un EP cu alte 6 piese noi ale lui Prince.

Citește mai multe despre Prince
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Childish Gambino: "Sunt un tip sensibil"

Donald Glover a declarat că a evitat mediul online cât de mult a putut, după apariția celei mai noi piese,...

Închide