Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Ultimele zile ale lui Michael Jackson sunt prezentate într-un nou documentar - VIDEO

Cariera impresionantă și moartea tragică a lui Michael Jackson constituie subiectul unui nou documentar. Intitulat ”The Last Days of Michael Jackson”, filmul va fi difuzat luna aceasta și va cuprinde o serie de interviuri ce nu au mai fost prezentate publicului până acum.

Publicat

pe

Michael Jackson │ FOTO: www.facebook.com

Pe 24 mai, postul american de televiziune ABC va difuza un documentar de două ore despre adolescența și evoluția Regelui Muzicii Pop, urmând a fi detaliate și ultimele zile din viața sa. ”The Last Days of Michael Jackson” va include interviuri noi, realizate de Barbara Walters și Diane Sawyer de la ABC News.

Documentarul va respecta cronologia evenimentelor, povestea lui Michael Jackson începând în Gary, Indiana, locul de naștere al artistului. În film este acoperită și perioada de început a carierei sale, când Michael făcea partea din Jackson 5, firul epic avansând apoi spre momentele sale de vârf și concertele cu milioane de fani. Moartea artistului este acoperită pe larg în acest documentar, insistându-se pe ultimele zile din viața sa.

În trailer-ul documentarului sunt evidențiate aspecte ale celebrității care i-au dăunat lui Michael, putând fi urmărite secvențe în care artistul este vânat de paparazzi.

”Un star are nevoie de puțină libertate, dați-i o șansă de a se relaxa”, spune Michael în trailer. ”Are și el o inimă. Este om. Lăsați-l să aibă un pat, o pernă. Ce altceva aș putea să mai ofer?”

The Last Days of Michael Jackson” conține și un interviu cu Janet Jackson. Sora artistului reflectă asupra pierderii lui Michael. Se discută și despre drogurile ce i-au fost administrate în ultimele zile, persoane din cercul apropiat al artistului oferind noi informații pe tema controversatului deces.

Înainte de a muri, Michael Jackson anunțase un nou turneu. Cu 18 zile înainte de primul concert programat, artistul a murit, decesul fiind declarat pe 25 iunie 2009. Cauza morții, identificată de medicul legist, a fost ”intoxicație acută cu Propofol”.

TRAILER: ”The Last Days of Michael Jackson” (”Ultimele zile ale lui Michael Jackson”)

Subiectul vieții lui Michael Jackson a fost dezbătut frecvent, de la moartea sa, până în prezent, în aproape fiecare an lansându-se câte un nou album, documentar, film sau proiect. Anul trecut, a fost lansat filmul "Michael Jackson: Searching for Neverland", ce avut la bază cartea "Remember the Time: Protecting Michael Jackson". Rolul principal din această peliculă i-a revenit lui Navi, un imitator de succes al lui Michael, recunoscut la nivel mondial.

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

Trei piese ale lui Michael Jackson au fost scoase din reţelele de streaming; Iată de ce

Moştenitorii lui Michael Jackson s-au trezit în mijlocul unui scandal, după ce trei piese ale megastar-ului au fost scoase de pe reţelele de streaming. Acele track-uri apar pe primul album postum al lui Jackson, "Michael", lansat în 2010. Avem detalii în următoarele rânduri.

Publicat

pe

Michael Jackson Live in Bucharest Dangerous Tour
Michael Jackson Live in Bucharest Dangerous Tour │ FOTO: Michael Jackson

E vorba despre trei track-uri de pe albumul "Michael" din 2010 care au fost scoase de pe marile platforme muzicale, după ce au apărut acuzaţii că nu faimosul solist a cântat pe ele. În acest moment doar 7 din cele 10 track-uri sunt listate pe Spotify, Apple Music şi YouTube Music. Au dispărut "Monster", colaborare cu 50 Cent, "Keep Your Head Up" şi "Breaking News". Aceste melodii fac parte dintr-un proces între moştenitorii lui Jackson şi Sony Music, care susţine că o altă voce decât a lui Michael a fost folosită pe înregistrări.

Un purtător de cuvânt al moştenitorilor lui Jackson a confirmat că piesele nu mai sunt disponibile online, dar insistă că acest lucru nu are de-a face cu autenticitatea lor. Procesul a fost intentat în 2014 de către fanul artistului Vera Serova şi a ajuns în atenţia publicului în 2018. Atunci moştenitorii lui Michael şi Sony au fost forţaţi să ia poziţie oficială cu privire la acuzaţia că Jackson nu a cântat pe câteva piese din ultimul său album.

Tot în 2018, în august 3 judecători de la curtea de apel au decis în favoarea lui Sony Music şi a moştenitorilor lui Jackson şi împotriva lui Serova. Pe de altă parte investigaţia a arătat că Sony şi reprezentanţii artistului nu ştiau 100% sigur dacă MJ chiar a cântat pe înregistrări. Acum procesul a prins din nou viaţa la Curtea Supremă din California. Acele track-uri au fost înregistrate în 2007, alături de producătorii şi compozitorii Edward Cascio şi James Porte.

Cum Jackson are milioane de fani în toată lumea, mulţi cu urechi antrenate de decenii de ascultat MJ, aceştia au început să sesiseze discrepanţe ciudate în acele melodii. Inclusiv mama megastar-ului, Katherine Jackson a declarat în 2010 ca "anumite piese de pe albumul "Michael" sunt false", lucru susţinut de sora artistului, LaToya Jackson. Imitatorul lui MJ Jason Malachi susţine sus şi tare ca el a înregistrat piesele sub contract cu Sony.

Vă reamintesc că Michael Jackson a încetat din viaţă în iunie 2009, la vârsta de 50 de ani. Între timp au apărut tot mai multe indicii că se lucrează la un film biografic despre artist, dar e încă neclar cine îl va juca pe protagonist.

Citește în continuare

Trending