Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania 2018-2019 Daniel Rocca în concertul FIRMA din Club Control din Bucuresti pe 2 aprilie 2015Câștigă o invitație dublă la concertul FiRMA din 25 octombrie 2018 Câștigă o invitație dublă la concertul Direcția 5 din 25 octombrie 2018 INFO CONCERT:
Ed Sheeran
INFO CONCERT:
Acadelia
INFO CONCERT:
BT Live: Cuibul / Soul Serenade
INFO CONCERT:
David Duchovny

Trei dintre membrii trupei IRIS vor cânta sub numele Naționala de Rock

Cristi Miculescu, Valter Popa și Doru Borobeică sunt în plin proces cu fostul toboșar al trupei IRIS, Nelu Dumitrescu. Momentan, cei trei vor purta numele Naționala de Rock. Vă invităm să aflați mai multe detalii în articol.

Conform instanței de judecată, Cristian Minculescu, Valter Popa și Doru Borobeică nu vor mai putea folosi numele IRIS, până când se va decide dacă înregistrarea mărcii cu același nume a fost făcută în mod nedrept în nume propriu, individual, de către fostul lor coleg de trupă, toboșarul Nelu Dumitrescu.

Astfel, a fost solicitată anularea în instanță a acestei decizii și urmează ca instanța de fond să facă lumină. Se pare că marca a fost înregistrată doar pe numele toboșarului trupei, fără știința colegilor.

În comunicatul de presă de la Societatea Civilă de Avocați Milcev Burbea se mai precizează următoarele:

"Astfel, instanța de fond urmează să decidă ce înseamnă de fapt şi de drept IRIS: toboşarul trupei, care prin abuz a dezbinat tot ceea ce s-a construit sau vocea și compozitiile care au făcut să înflorească de peste 35 de ani floarea de IRIS.

Pentru că nu putem să nu ne întrebăm <ce înseamnă de fapt IRIS?> sau <cine este de fapt IRIS?> O tobă?! Sau vocea celor 17 albume și a celor peste 6000 de concerte?! O <autorizaţie> obţinută viclean? Sau peste 35 de ani de muncă pentru 3 dintre cei 4 cei mai longevivi membri ai trupei și compozitorii celor mai iubite melodii?"

Membrii Naționalei de Rock, Cristi Miculescu, Valter Popa și Doru Borobeică au declarat:

"Întrebați-ne <Cine suntem> și vă vor răspunde cei 120.000 de oameni prezenți sâmbătă în Piața Palatului din Iași care au strigat “Iris” și care nu pot fi împiedicați să o facă doar pentru că un individ a înhățat, mișelește, o marcă ce este, deloc întâmplător, coloana sonoră a amintirilor pentru trei generații.

Nu putem să le spunem prietenilor să nu ne strige pe nume, Iris, doar pentru că un decrepit se crede curatorul mărcii ce ne-a fost atât de mult timp <familie>, nouă, tuturor.

Așteptarea noastră în aceste zile este adevărul, cel ce n-are întotdeauna legătură cu dreptatea, sperând că în toate cele peste 6000 de concerte am lăsat o parte din inimile noastre în sufletul vostru și luptând de acum înainte ca melodiile ce v-au fost imn, <Floare de Iris>, <Baby>, <Strada ta>, <Pe ape> ş.a.m.d. să fie auzite doar din vocile, corzile și emoțiile celor ce le-au compus.

Nu ne certăm cu nimeni pentru că nu mai avem timp să ne împăcăm dar, fără mânie și părtinire, așteptăm să ne bucurăm, alături de voi și pentru voi, de numele noastre de botez: Cristi, Boro, Valter… Iris, o adevărată <Națională de Rock a României>!"

Citește mai multe despre Iris
Ispas Ingrid este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Solistul Scorpions explică de ce "Wind of Change" este o piesă "specială"

Klaus Meine a vorbit în cadrul unui interviu despre cât de ”specială” și ”diferită” este pentru el piesa "Wind of...

Închide