Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

The Rolling Stones şi Florence Welch au cântat piesa "Wild Horses" în duet - VIDEO

The Rolling Stones a făcut senzaţie la concertul de vineri de la Londra, aducând-o pe scenă pe Florence Welch pentru un duet de excepţie. Mick Jagger şi Florence au cântat piesa "Wild Horses" pe Londom Stadium. Vă invităm să urmăriţi momentul special când vocile s-au îmbinat în clipul din cadrul articolului.

Publicat

pe

The Rolling Stones Florence Welch Wild Horses London Stadium concert 2018
The Rolling Stones Florence Welch Wild Horses London Stadium concert 2018 │ FOTO: dnewton98

După ce Jagger şi-a schimbat cămaşa şi s-a hidratat, a început să cânte balada romantică de pe albumul "Sticky Fingers". I s-a alăturat Florence Welch pentru un duet cu accente romantice. Cei doi au cântat faţă în faţă, au flirtat muzical şi chiar s-au ţinut de mână în timpul duetului.

Florence and the Machine a fost unul dintre numele care au deschis concertul celor de la The Rolling Stones în acea seară. Această reprezentaţie face parte din turneul "No Filter" al legendarei formaţii britanice. Alte acte din deschidere pentru întreg turneul sunt Liam Gallagher, James Bay, Richard Ashcroft, Elbow, The Vaccines şi The Specials.

The Rolling Stones se află într-un turneu de vară britanic, care îi va aduce în Southampton, Coventry, Manchester, Edinburgh, Cardiff şi din nou la Londra luna viitoare. Florence Welch este vizibil emoţionată de acest duet şi a anticipat momentul cu un tweet entuziast în care se declara încântată de a cânta în deschiderea The Rolling Stones. Artista consideră acest lucru o mare onoare.

"Wild Horses" este o melodie lansată în 1971 de The Rolling Stones. Este o piesă compusă de Mick Jagger şi Keith Richards şi considerată una dintre cele mai mari balade din toate timpurile. Muzicienii compară creaţia lor cu "Satisfaction", în ideea că versurile sunt despre dorinţa de a nu mai fi mereu în turneu şi la distanţă mare de lucrurile şi persoanele pe care le iubesc. Un videoclip alb-negru a fost filmat pentru acest single în 1995, pentru a îi promova varianta acustică.

Luna trecută, cu ocazia lui Record Store Day, pe 21 aprilie Florence and the Machine a lansat o versiune vinil de 7 inci pentru single-ul "Sky Full of Song". Aceasta este prima melodie a trupei din 2016 încoace. Trupa lansa ultimul său LP în 2015, "How Big, How Blue, How Beautiful".

Mick Jagger vine după un an în care s-a concentrat pe cariera solo, lansând single-uri muşcătoare la adresa clasei politice britanice. S-a axat pe imigraţie, Brexit şi alte teme arzătoare. Legendarul solist şi trupa sa nu dau semne de încetinire, pregătind concerte în Irlanda, Germania, Franţa, Cehia şi Polonia, în cadrul aceluiaşi turneu "No Filter". Prima etapă a turneului a inclus 14 opriri în Europa toamna trecută.

Comentează

Tehnologie

După Metallica în Fortnite, Rolling Stones ajunge în Roblox

După ce Metallica a ajuns în Fortnite, acum e rândul unei alte trupe legendare să ajungă într-un joc video popular. E vorba despre Rolling Stones, care a ajuns în jocul Roblox. În ce formulă și în ce formă aflați mai jos.

Publicat

pe

The Rolling Stones in Roblox
The Rolling Stones in Roblox │ FOTO: The Rolling Stones

Roblox nu e la prima ispravă de genul, aducându-i în joc și pe Lil Nas X, Elton John sau Nicki Minaj. Cei de la The Rolling Stones au sosit în Beat Galaxy, o lume virtuală creată de către Universal Music Group. Utilizatorii vor putea juca un mini-joc de tip track runner, în vreme ce pe fundal se aud melodii Rolling Stones. Vor concura pentru premii și vor obține merch virtual exclusiv Rolling Stones în timpul experienței.

Va exista și o zonă de "social club" pentru socializare, creată cu ajutorul celor de la Supersocial. La început de an am aflat că muzica difuzată în Roblox va conta spre stream-urile și play-urile numărate de topurile Billboard, dar ulterior vestea a fost infirmată. Șeful secțiunii Muzică de la Roblox a făcut și o declarație controversată în 2022 pentru NME, afirmând că artiștii și-ar putea genera venituri suficiente apărând în joc încât să nu mai aibă nevoie vreodată de un concert fizic.

În 2024, Roblox are aproximativ 70 de milioane de utilizatori activi zilnic și 216 milioane de utilizatori activi lunar. Aceste cifre reflectă popularitatea și creșterea continuă a platformei în rândul utilizatorilor din întreaga lume. Roblox este deosebit de popular printre tineri, cu aproximativ 42,3% dintre utilizatori având vârsta sub 13 ani. De asemenea, platforma este folosită în mare parte de utilizatori cu vârste cuprinse între 13 și 24 de ani, făcând parte din generația Z.

Rolling Stones a lansat cel mai nou album al său pe 20 octombrie 2023, "Hackney Diamonds". Este primul său material original de la "A Bigger Bang" din 2005 și include colaborări cu Elton John, Paul McCartney sau Lady Gaga. Charlie Watts, fostul baterist al formației, care a încetat din viață în urmă cu 3 ani, apare cu contribuții pe două piese, înregistrate în 2019.

Primul single a fost "Angry" și a primit un videoclip în care joacă Sydney Sweeney.

Citește în continuare

Albume noi

Taylor Swift a lansat "The Tortured Poets Department", un dublu-album despre complexitatea unei despărțiri

"The Tortured Poets Department", mult-așteptatul album al lui Taylor Swift, a fost lansat. Discul cuprinde colaborări cu Past Malone și Florence and the Machine. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Taylor Swift - "The Tortured Poets Department"
Taylor Swift - "The Tortured Poets Department" │ FOTO: captură YouTube / Taylor Swift

Taylor Swift explorează din nou iubirea și toate ramificațiile ei, inclusiv despărțirile, în noul său album, "The Tortured Poets Department". A fost compus de artistă, alături de vechii săi colaboratori, Jack Antonoff și Aaron Dessner. Conține 16 piese, printre care două colaborări - "Fornight" (feat. Post Malone) și "Florida!!!" (feat. Florence and The Machine).

Fanii artistei au fost extaziați de această lansare, însă Swift le-a mai pregătit o surpriză. La scurt timp după publicarea albumului, ea a dezvăluit că a pregătit încă o serie de 15 melodii:

<<"The Tortured Poets Department>> este în secret un dublu-album. Am scris atât de multă poezie dureroasă în ultimii 2 ani și am vrut să o împărtășesc pe toată cu voi , așa că iată a doua parte din TTPD: <<The Anthology>>. Și acum povestea nu mai este a mea… este toată a voastră."

Taylor Swift a descris noul său disc drept "o antologie de piese noi care reflectă evenimente, opinii și sentimente dintr-o perioadă trecătoare și fatalistă, una care a fost în același timp senzațională și dureroasă în egală măsură".

A continuat:

"Această perioadă a vieții autorului s-a încheiat acum, capitolul s-a închis și s-a dus. Nu există nimic de răzbunat, nu există obiective de stabilit odată ce rănile s-au vindecat. Și după o reflecție ulterioară, un număr bun din ele s-a dovedit a fi autoprovocat. Acest autor este ferm convins că lacrimile noastre devin sfinte sub formă de cerneală pe o pagină. Odată ce am spus cea mai tristă poveste a noastră, ne putem elibera de ea... și atunci tot ce a rămas în urmă este poezia chinuitoare.

"The Tortured Poets Department" este disponibil pe vinil, CD, casetă și formate digitale. Albumul a fost disponibil și în câteva ediții de colecție, care includeau melodii bonus unice (intitulate "The Bolter", "The Albatros" și "The Black Dog"). În prezent, copii fizice ale albumului cu piesa bonus "The Manuscript" sunt disponibile pe site-ul Taylor Swift.

Citește în continuare

Premii muzicale

Află ce artiști au fost nominalizați la BRIT Awards 2024

Au fost dezvăluite nominalizările la BRIT Awards 2024, artista RAYE aflându-se în top, cu șapte propuneri. Gala de decernare va avea loc pe 2 martie la Arena O2 din Londra.

Publicat

pe

RAYE în videoclipul piesei "Black Mascara"
RAYE în videoclipul piesei "Black Mascara" │ FOTO: captură YouTube

RAYE conduce detașat la Brit Awards 2024 cu șapte nominalizări, la categoriile "Artistul anului", "Cel mai bun artist debutant", "Interpretare pop", "Interpretare R&B", "Albumul Mastercard al anului" pentru "My 21st Century Blues", "Cântecul anului" pentru "Escapism", dar și pentru "Prada". Această reușită face ca RAYE să fie cea mai nominalizată artistă într-un singur an de la debutul BRIT Awards, eclipsând recordul de șase nominalizări deținut în trecut de Gorillaz (2002), Craig David (2001) și Robbie Williams (1999).

​Central Cee și J Hus au primit fiecare câte patru nominalizări, în timp ce Dua Lipa a primit trei. Mai mult, artista este primul interpret confirmat să susțină un moment muzical la gala de decernare. BRIT Awards 2024 aduce și prima nominalizare pentru The Rolling Stones în mai bine de un deceniu. Formația legendară este nominalizată pentru "Interpretarea alternative/rock".

Anul acesta, The BRIT Awards a crescut numărul nominalizaților atât la categoria "Artistul anului", cât și la "Artistul internațional al anului" de la cinci la 10, o schimbare care vizează îmbunătățirea reprezentării și incluziunii.

Categoria pop/R&B a fost împărțită în două în acest an - Interpretare pop și Interpretarea R&B. Câștigătorii din ambele categorii, precum și din celelalte trei categorii de gen - alternative/rock, dance și hip-hop/grime/rap - vor fi desemnați printr-un vot public prin Instagram. Votarea se va deschide joi, 1 februarie, la prânz și se va încheia joi, 15 februarie, la ora 18:00.

Nominalizări BRIT Awards 2024

Albumul anului Mastercard

 • Blur, The Ballad of Darren
 • J Hus, Beautiful and Brutal Yard
 • Little Simz, NO THANK YOU
 • RAYE, My 21st Century Blues
 • Young Fathers, Heavy Heavy

Artistul anului

 • Arlo Parks
 • Central Cee
 • Dave
 • Dua Lipa
 • Fred Again..
 • J Hus
 • Jessie Ware
 • Little Simz
 • Olivia Dean
 • RAYE

Grupul anului

 • Blur
 • Chase & Status
 • Headie One & K-Trap
 • Jungle
 • Young Fathers

Cel mai bun artist debutant

 • Mahalia
 • Olivia Dean
 • PinkPantheress
 • RAYE
 • Yussef Dayes

Cântecul anului

 • "Miracle" - Calvin Harris/Ellie Goulding
 • "Prada" - cassö/RAYE
 • "Let Go" - Central Cee
 • "Sprinter" - Dave & Central Cee
 • "Dance the Night" - Dua Lipa
 • "Eyes Closed" - Ed Sheeran
 • "Who Told You" - J Hus Ft Drake
 • "Strangers" - Kenya Grace
 • "Wish You the Best" - Lewis Capaldi
 • "Boy’s a Liar" - PinkPantheress
 • "Escapism" - RAYE ft 070 Shake
 • "Dancing Is Healing" - Rudimental/Charlotte Plank/Vibe Chemistry
 • "Firebabe" - Stormzy Ft Debbie
 • "REACT" - Switch Disco & Ella Henderson
 • "Messy in Heaven" - Venbee & Goddard

Artistul internațional al anului

 • Asake
 • Burna Boy
 • Caroline Polachek
 • CMAT
 • Kylie Minogue
 • Lana Del Rey
 • Miley Cyrus
 • Olivia Rodrigo
 • SZA
 • Taylor Swift

Grupul internațional al anului

 • Blink-182
 • Boygenius
 • Foo Fighters
 • Gabriels
 • Paramore

Cântecul internațional al anului

 • "What Was I Made For?" - Billie Eilish, FINNEAS
 • "Daylight" -  David Kushner
 • "Paint the Town Red" - Doja Cat
 • "Giving Me" - Jazzy
 • "People" -  Libianca
 • "Made You Look" - Meghan Trainor
 • "Flowers" - Miley Cyrus
 • "Stick Season" -  Noah Kahan
 • "Miss You" - Oliver Tree & Robin Schulz
 • "vampire" - Olivia Rodrigo
 • "(It Goes Like) Nanana" - Peggy Gou
 • "Calm Down" - Rema
 • "Kill Bill" - SZA
 • "greedy" - Tate McRae
 • "Water" - Tyla

Interpretare alternative/rock

 • Blur
 • Bring Me The Horizon
 • The Rolling Stones
 • Young Fathers
 • Yussef Dayes

Interpretare Hip-hop/grime/rap

 • CASISDEAD
 • Central Cee
 • Dave
 • J Hus
 • Little Simz

Interpretare Dance 

 • Barry Can’t Swim
 • Becky Hill
 • Calvin Harris
 • Fred again..
 • Romy

Interpretare pop

 • Calvin Harris
 • Charli XCX
 • Dua Lipa
 • Olivia Dean
 • RAYE

Interpretare R&B 

 • Cleo Sol
 • Jorja Smith
 • Mahalia
 • RAYE
 • SAULT
Citește în continuare

Trending