Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

The Humans, înaintea semifinalei Eurovision: "Suntem încântați să realizăm o premieră" - VIDEO

The Humans, trupa care ne va reprezenta anul acesta la Eurovision 2018, a susținut prima repetiție pe scena amenajată pe Altice Arena din Lisabona. Formația va intra în concurs în cea de-a doua semifinală, de pe 10 mai, având pregătit un show impresionant, care va marca o premieră în istoria competiției.

Publicat

pe

The Humans la prima repetiție a show-ului pentru Eurovision pe Altice Arena din Lisabona
The Humans la prima repetiție a show-ului pentru Eurovision pe Altice Arena din Lisabona │ FOTO: Thomas Hanses

Trupa funk-pop-rock The Humans a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru semifinala Eurovision. Formația va susține un show electric pe Altice Arena, după prima repetiție primind aprecieri din partea organizatorilor și a jurnaliștiilor prezenți la centrul de presă. Potrivit reprezentanților TVR de la Lisabona, criticii avizați au lăudat vocea Cristinei, cântând alături de ea acordurile piesei ”Goodbye”.

„Mi s-a îndeplinit o dorință uriașă: am arătat și am cântat așa cum ne-am dorit, așa cum ne-am imaginat primul nostru moment pe scena Eurovision. Repetiția a ieșit aproape perfect și suntem foarte optimiști înainte de semifinală”, a declarat, în culise, Cristina.

Show-ul formației The Humans pregătit pentru Eurovision a fost realizat împreună cu  regizorul Petre Năstase și regizorul muzical Gabriel Scîrlet, urmând să marcheze o premieră în cadrul competiției - pe scenă vor urca ”31 de personaje”, chiar dacă, conform regulamentului, show-ul nu poate include mai mult de 6 artiști.

„Suntem încântați să realizăm o premieră la Eurovision, aducând pe scena concursului nu mai puțin de 31 de personaje. Chiar dacă regulamentul nu permite mai mult de șase artiști pe scenă, noi vom realiza o premieră și vom fi, într-un fel, mai mulți. Spectacolul nostru include și 25 de manechine purtând măști care sugerează depersonalizarea și riscul pierderii identității într-o lume tot mai grăbită și mai indiferentă, la care suntem martori în viața de zi cu zi. Conceptul accentuează mesajul piesei, care este unul de speranță și de încurajare. Vrem să accentuăm cât de important este să te oprești, să privești în jurul tău și să te bucuri de viață”, au declarat artiștii la conferința de presă.

VIDEO: The Humans la repetiții, pe scena din Lisabona

The Humans va intra în concurs în cea de-a doua semifinală, de pe 10 mai. Reprezentanții României vor concura pentru un loc în finala Eurovision în aceeași grupă cu reprezentanții Moldovei, DoReDoS.

Lista țărilor, artiștilor și a pieselor care concurează în semifinala Eurovision de pe 10 mai:

  1. Norvegia -  Alexander Rybak - That's How You Write A Song
  2. România - The Humans - Goodbye
  3. Serbia - Sanja Ilić & Balkanika - Nova Deca
  4. San Marino - Jessika featuring Jenifer Brening - Who We Are
  5. Danemarca - Rasmussen - Higher Ground
  6. Rusia - Julia Samoylova - I Won't Break
  7. Moldova - DoReDoS - My Lucky Day
  8. Olanda - Waylon - Outlaw In 'Em
  9. Australia - Jessica Mauboy - We Got Love
  10. Georgia - Ethno-Jazz Band Iriao - For You
  11. Polonia - Gromee feat. Lukas Meijer - Light Me Up
  12. Malta - Christabelle - Taboo
  13. Ungaria - AWS Viszlát  - Nyár
  14. Letonia - Laura Rizzotto - Funny Girl
  15. Suedia - Benjamin Ingrosso - Dance You Off
  16. Muntenegru - Vanja Radovanović - Inje
  17. Slovenia - Lea Sirk - Hvala, ne!
  18. Ucraina - MELOVIN - Under The Ladder

VIDEO: Recapitularea pieselor calificate în semifinala Eurovision de pe 10 mai

Juriul de la Eurovision 2018

Anul acesta, Nicu Patoi, Anca Lupeș, Alexandra Cepraga, Gabriel Cotabiță și Mihai Alexandru sunt experții care vor acorda voturile juriului României în concurs. Alături de juriile celorlalte țări participante în a doua semifinală, cei cinci membri vor vota pe parcursul ultimei repetiții, chiar în ziua show-ului televizat.

În finala Eurovision de pe 12 mai vor vota toate țările înscrise în concurs – 43 de jurii formate din 215 de membri de specialitate.

Unde poți urmări semifinalele și finala Eurovision 2018

Semifinalele Eurovision de pe 8, respectiv 10 mai, precum și marea finală de pe 12 mai pot fi urmărite în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR+, începând cu ora 22.00.

Cele trei show-uri vor putea fi urmărite în timp real și pe YouTube. Emisiunile vor fi transmise live pe canalul oficial al concursului - Eurovision Song Contest.

Trending