Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Solistul Scorpions explică de ce "Wind of Change" este o piesă "specială"

Klaus Meine a vorbit în cadrul unui interviu despre cât de ”specială” și ”diferită” este pentru el piesa "Wind of Change". Solistul Scorpions a mărturisit că a simțit o conexiune aparte cu această melodie încă de când a compus-o, fără a bănui că va avea un succes atât de mare.

Publicat

pe

Scorpions în concert la București pe 14 decembrie 2013

Vocalistul trupei Scorpions, Klaus Meine, a depănat amintiri cu editorii revistei australiene Heavy, povestind, cu acest prilej, ce sentimente îl leagă de piesa "Wind of Change", emblematica baladă a formației.

"(Piesa) A avut o emoție aparte. În primul rând, pentru că a fost o piesă atât de diferită, cu acel fluierat la început. Îmi amintesc că am avut emoții destul de mari atunci când le-am prezentat piesa lui Rudolf [Schenker] și lui Mattias [Jabs] pentru un prim feedback, dar le-a plăcut. Desigur, nimeni nu a anticipat că piesa va deveni un hit atât de mare la nivel internațional, ca să nu mai vorbim de semnificația ei în contextul reunificării Germaniei de la sfârșitul Războiului Rece.”

Meine a mărturisit că a simțit că piesa are în ea ceva ”diferit” și că reușește să transmită pulsul unui moment cheie din istoria anilor '88 și '89.

”A fost o piesă diferită și am avut un sentiment puternic, de bine, în legătură cu ea, pentru că pur și simplu reflecta evenimentele prin care am trecut între '88 și '89 în Uniunea Sovietică, și fiind o trupă germană, totul a fost despre ideea de a transmite că: <<Suntem aici - de data asta, nemții vin cu chitări>>”

Pentru Klaus Meine, "Wind of Change" a fost o piesă ”foarte specială” de la bun început, fără a mai pune la socoteală succesul pe care l-a avut ulterior.

”A fost foarte emoționant, așa că piesa asta a fost foarte specială pentru mine încă de când am compus-o, dar am parcurs un drum lung până la înregistrarea ei. Cred că a fost cel de-al 3-lea single lansat de pe albumul ”Crazy World” (1990) și, bineînțeles, a devenit un mare hit.”

La aproape 30 de ani de la lansarea ei, "Wind of Change" rămâne o piesă de temelie în repertoriul trupei Scorpions, publicul dorind să o audă și să o cântă cu prilejul fiecărui concert.

”Până în ziua de azi, oriunde am merge, oamenii cântă versurile. Am concertat de curând în Mexic, și toată lumea cânta, era dificil să-mi fac vocea auzită, pentru că vocile puternice din public mă acopereau.”

Cu vânzări ce au depășit 14 milioane de copii, "Wind of Change" este unul dintre cele mai bine vândute single-uri ale tuturor timpurilor. De asemenea, din aprilie 2018, videoclipul melodiei a depășit pragul de 550 de milioane de vizionări pe YouTube.

Scorpions va reveni anul acesta la București. Formația va concerta pe 12 iunie la Romexpo.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte marți, 12 iunie 2018

Scorpions

Loc
Romexpo
PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Scorpions cântă la Romexpo pe 28 iunie 2023

Scorpions, una dintre cele mai emblematice formații rock și heavy metal, revine în România. Muzicienii vor concerta pe 28 iunie la Romexpo, în aer liber. Detalii și bilete în articol.

Publicat

pe

Concert Scorpions la Romexpo pe 12 iunie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Organizat de Concerts East, Marcel Avram, East European Production și D&D East Entertainment, concertul Scorpions de la Romexpo face parte turneul de promovare a albumul "Rock Believer". Este cel de-al 19-lea disc din cariera trupei și a fost lansat pe 22 februarie 2022.

Aflată pe scenă de la mijlocul anilor '60, Scorpions a influențat generații întregi de artiști. Giganți ai muzicii rock și heavy metal precum Guns N' Roses, Metallica, Megadeth, Def Lepard, Testament sau Helloween au declarat în repetate rânduri faptul că Scorpions și-a pus amprenta asupra muzicii lor.

Până în prezent, Scorpions a lansat 19 albume de studio care au înregistrat zeci de milioane de vânzări în întreaga lume. Conform statisticilor, formația ar fi atins pragul de 100 de milioane de albume vândute până în prezent.

Piesele lor au acumulat miliarde de vizualizări și s-au regăsit din coloana sonoră a numeroase filme și seriale printre care "The Boys", "Stranger Things", "Rock of Ages" sau "The Big Bang Theory".

Scorpions rămâne una dintre formațiile etalon ale întregii industrii muzicale, compozițiile sale continuând să își lase amprenta asupra viitorilor artiști.

Bilete concert Scorpions la Romexpo

Bilete se pun în vânzare începând cu 6 martie la următoarele prețuri:

  • Categoria A - fără loc în fața scenei - 379 lei earlybird (primele 200 de bilete), 399 lei în presale și 450 lei la intrare
  • Categoria B - fără loc, în spatele categoriei A - 299 lei earlybird (primele 200 de bilete), 329 lei în presale și 350  lei la intrare
  • Categoria C - fără loc, în spatele categoriei B - 239 lei earlybird (primele 200 de bilete), 259 lei în presale și 300 lei la intrare
  • Premium - 699 lei - pe platformă la înălțime, aproape de scenă, cu bar și acces separat. Posesorii de bilete PREMIUM au acces în toate categoriile de bilete.

*Se pun în vânzare 9500 de bilete - câte 3000 din fiecare categorie și 500 la categoria Premium

**Copiii sub 7 ani au acces gratuit însoțiți de un adult posesor de bilet.

***La prețul tuturor biletelor se adaugă comisionul de emitere bilete al agenției de ticketing.

Citește în continuare

Trending