Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Poze concert Bon Jovi în Piața Constituției din București pe 21 iulie 2019 INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
The Cure
INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
INFO CONCERT:
Summer Well 2019

Solistul Scorpions explică de ce "Wind of Change" este o piesă "specială"

Klaus Meine a vorbit în cadrul unui interviu despre cât de ”specială” și ”diferită” este pentru el piesa "Wind of Change". Solistul Scorpions a mărturisit că a simțit o conexiune aparte cu această melodie încă de când a compus-o, fără a bănui că va avea un succes atât de mare.

Scorpions în concert la București pe 14 decembrie 2013

Vocalistul trupei Scorpions, Klaus Meine, a depănat amintiri cu editorii revistei australiene Heavy, povestind, cu acest prilej, ce sentimente îl leagă de piesa "Wind of Change", emblematica baladă a formației.

"(Piesa) A avut o emoție aparte. În primul rând, pentru că a fost o piesă atât de diferită, cu acel fluierat la început. Îmi amintesc că am avut emoții destul de mari atunci când le-am prezentat piesa lui Rudolf [Schenker] și lui Mattias [Jabs] pentru un prim feedback, dar le-a plăcut. Desigur, nimeni nu a anticipat că piesa va deveni un hit atât de mare la nivel internațional, ca să nu mai vorbim de semnificația ei în contextul reunificării Germaniei de la sfârșitul Războiului Rece.”

Meine a mărturisit că a simțit că piesa are în ea ceva ”diferit” și că reușește să transmită pulsul unui moment cheie din istoria anilor '88 și '89.

”A fost o piesă diferită și am avut un sentiment puternic, de bine, în legătură cu ea, pentru că pur și simplu reflecta evenimentele prin care am trecut între '88 și '89 în Uniunea Sovietică, și fiind o trupă germană, totul a fost despre ideea de a transmite că: <<Suntem aici - de data asta, nemții vin cu chitări>>”

Pentru Klaus Meine, "Wind of Change" a fost o piesă ”foarte specială” de la bun început, fără a mai pune la socoteală succesul pe care l-a avut ulterior.

”A fost foarte emoționant, așa că piesa asta a fost foarte specială pentru mine încă de când am compus-o, dar am parcurs un drum lung până la înregistrarea ei. Cred că a fost cel de-al 3-lea single lansat de pe albumul ”Crazy World” (1990) și, bineînțeles, a devenit un mare hit.”

La aproape 30 de ani de la lansarea ei, "Wind of Change" rămâne o piesă de temelie în repertoriul trupei Scorpions, publicul dorind să o audă și să o cântă cu prilejul fiecărui concert.

”Până în ziua de azi, oriunde am merge, oamenii cântă versurile. Am concertat de curând în Mexic, și toată lumea cânta, era dificil să-mi fac vocea auzită, pentru că vocile puternice din public mă acopereau.”

Cu vânzări ce au depășit 14 milioane de copii, "Wind of Change" este unul dintre cele mai bine vândute single-uri ale tuturor timpurilor. De asemenea, din aprilie 2018, videoclipul melodiei a depășit pragul de 550 de milioane de vizionări pe YouTube.

Scorpions va reveni anul acesta la București. Formația va concerta pe 12 iunie la Romexpo.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre The Scorpions
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Au fost anunțați artiștii care vor cânta la Europa FM Live pe Plajă 2018

Europa FM Live pe Plajă este unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale ale verii. Vă invităm să aflați care...

Închide