Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

România a ratat finala Eurovision 2018, Moldova și Ungaria merg mai departe

Piesa ”Goodbye” a trupei The Humans nu a reușit să aducă României calificarea în marea finală Eurovision 2018. Moldova și Ungaria au încheiat semifinala cu succes, alte 8 țări alăturându-se listei finalistelor.

Publicat

pe

DoReDoS, reprezentanții Moldovei la Eurovision 2018
DoReDoS, reprezentanții Moldovei la Eurovision 2018 │ FOTO: Andres Putting

Cea de-a doua semifinală Eurovision 2018 a avut loc pe 10 mai, în Lisabona. Ca și în prima semifinală, 10 țări au fost votate pentru a intra în marea finală Eurovision 2018. Pe 12 mai, publicul va putea vota piesa favorită din cele 26 de melodii finaliste.

Țările finaliste Eurovision 2018 din cea de-a doua semifinală (în ordinea anunțării):

  • Serbia - Sanja Ilić & Balkanika - Nova Deca
  • Moldova - DoReDoS - My Lucky Day
  • Ungaria - AWS Viszlát  - Nyár
  • Ucraina - MELOVIN - Under The Ladder
  • Suedia - Benjamin Ingrosso - Dance You Off
  • Australia - Jessica Mauboy - We Got Love
  • Norvegia -  Alexander Rybak - That's How You Write A Song
  • Danemarca - Rasmussen - Higher Ground
  • Slovenia - Lea Sirk - Hvala, ne!
  • Olanda - Waylon - Outlaw In 'Em

Urmărește prestația Moldovei în semifinala Eurovision 2018:

Moldova va fi reprezentată în finala Eurovision 2018 de DoReDoS , un trio de pop-folk originar din Rîbnița, Moldova. Grupul a luat naștere în 2011 și este format din Marina Djundiet, Eugeniu Andrianov și Sergiu Mîța.

Cu un nume ce face trimitere la notele muzicale, formația a cucerit inimile publicului și juraților din Moldova cu melodia "My Lucky Day". Versurile au fost scrise de John Ballard, iar de compoziția muzicală s-a ocupat Philipp Kirkorov.

Urmărește prestația României în semifinala Eurovision 2018:

Cristina Caramarcu, solista trupei The Humans, a oferit publicului european o prestație ireproșabilă. Cu toate acestea, piesa manifest ”Goodbye”, compusă de Alin Neagoe, Cristina Caramarcu şi Alexandru Matei, nu a reușit ajungă la inimile votanților, ratând calificarea în marea finală de pe 12 mai.

Au ratat finala Eurovision 2018 și țări precum Rusia, Georgia, Polonia, Malta și Letonia.

Urmărește o recapitulare a celor 18 piese din cea de-a doua semifinală Eurovision 2018

Anul acesta, la cea de-a 63-a ediție Eurovision, au participat 43 de țări. Finala va reuni 26 de melodii, câte 10 din fiecare semifinală și alte șase conform tradiției: Portugalia - țara gazdă, Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie.

Portugalia găzduiește pentru prima oară acest concurs. După 53 de ani de participări, Salvador Sobral a adus acestei țări prima victorie la Eurovision. Piesa câștigătoare a fost "Amar Pelos Dois (For The Both Of Us)", melodia primind 758 de puncte în clasamentul final. Compoziția poartă semnătura surorii artistului, Luísa Sobral.

Comentează

Trending