Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Piesa Israelului, principala favorită la Eurovision 2018, este "oribilă" din perspectiva lui Salvador Sobral

Salvador Sobral, câștigătorul Eurovision 2017, crede că piesa ”Toy”, interpretată de Netta, este ”oribilă”. Casele de pariuri dau, însă, melodia Israelului ca favorită la Eurovision 2018, vizualizările de pe YouTube indicând același lucru. În doar două luni, videoclipul piesei a ajuns la un număr copleșitor de peste 23 de milioane de vizionări.

Publicat

pe

Salvador Sobral / Netta
Salvador Sobral / Netta

Deși piesa ”Toy” pare să fi cucerit Europa, există și opinii contrare acestui val de aprecieri. Salvador Sobral, cel care a adus Portugaliei prima victorie la Eurovision după 53 de ani de participări, a fost dezgustat de melodia Israelului.

„YouTube-ul a considerat că mi-ar plăcea piesa Israelului (”Toy”, interpretată de Netta). I-am dat play şi a început o piesă oribilă. Din fericire, anul acesta nu trebuie să ascult nimic“, a povestit Salvador într-un interviu pentru Wiwibloggs.

Această evaluare vine în contextul viziunii sale privind muzica. În 2017, la câștigarea trofeului Eurovision, Salvador declara că ”muzica nu înseamnă artificii, ci sentimente”. În discursul său de mulțumire, artistul portughez a îndemnat publicul să-și schimbe percepțiile și să-și amintească ce este cu adevărat important.

„Anul trecut, oamenii îmi spuneau: «Acum, că ai câştigat tu, lucrurile se vor schimba». Nu cred că se vor schimba. Poate în viitor“, a concluzionat artistul în același interviu.

Salvador Sobral a câștigat Eurovisionul cu piesa "Amar Pelos Dois (For The Both Of Us)", compusă de sora acestuia, Luísa Sobral. Portugalia a primit 758 de puncte în clasamentul final, la o diferență însemnată de locul secund (Bulgaria, cu 615 puncte), semn că melodia lui Salvador Sobral a fost apreciată cu adevărat de publicul european.

Piesa ”Toy” rămâne, totuși, principala favorită la Eurovision 2018. Melodia are peste 23 de milioane de vizionări pe YouTube, casele de pariuri plasând-o în prezent pe poziția a doua, după Cipru.

Reprezentanta Israelului este Netta, o tânără artistă, în vârstă de 25 de ani. A devenit cunoscută în țara natală de curând, în urma câștigării concursului Kochav Haba chiar cu piesa ”Toy”, acesta fiind primul ei single. Melodia a polarizat ascultătorii, dar și juriul concursului: unii s-au îndrăgostit de piesă, alții au respins-o complet. În final, melodia a reușit să atragă foarte mulți simpatizanți, punând în umbră criticile și devenind, ulterior, hit în Israel.

VIDEO: Netta - "TOY"

Marea finală Eurovison 2018 va avea loc pe 12 mai, în Lisabona. România a ratat finala, trupa The Humans nereușind să obțină suficiente voturi.

Comentează

Trending