Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Jazz in the Park 2020
Poster Summer Well 2021INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020

Metallica nu regretă că a dat în judecată Napster: "Ne păstrăm poziția"

Procesul intentat de Metallica împotriva Napster a divizat publicul în anul 2000, formația atrăgându-și atunci foarte multe critici. În prezent, digitalizarea muzicii este o realitate acceptată și de membrii formației Metallica, albumele lor fiind acum disponibile pe majoritatea platformelor de streaming. Cu toate acestea, Kirk Hammet își menține opinia cu privire la Napster, declarând într-un interviu că încă i se pare în regulă felul în care trupa a tratat atunci acest subiect.
Metallica

Metallica (foto: Ross Halfin Photography)

În urmă cu 18 ani, Metallica cerea ca întregul catalog al formației să fie scos de pe Napster, iar cei 330.000 de utilizatori care le decărcaseră albumele să fie penalizați prin excluderea lor de pe platformă. Acest proces a zdruncinat industria muzicală, mulți dintre fanii trupei simțindu-se atunci trădați.

Invitat recent în show-ul de televiziune suedez Nyhetsmorgon, Kirk Hammet a revenit asupra acestui subiect. Chitaristul a fost întrebat ce părere are acum despre procesul cu Napster, considerând reacțiile negative pe care le-au declanșat.

"Toată povestea cu Napster - nouă nu ne-a făcut niciun fel de favor. Dar știi ce? Încă ne păstrăm poziția - avem dreptate în continuare în legătură cu Napster, indiferent cine e acolo și spune <<Metallica a greșit!>>. Tot ce trebuie să faci este să observi starea actuală a industriei muzicale, iar asta explică cumva întreaga situație”, a declarat Kirk Hammet.

Continuându-și argumentația, Kirk a inclus în discuție și calitatea sunetului în format digital.

”A fost un moment în timp când chestia cu streaming-ul era ciudată, iar calitatea nu e atât de grozavă - nu-mi pasă ce spune lumea despre streaming-ul modern, despre anumite detalii și mai știu eu ce. Niciodată nu o să sune mai bine decât vinilul.”

Trăgând linie, Kirk a admis că nu poți merge împotriva curentului, acesta fiind și motivul pentru care toate albumele Metallica, inclusiv "Hardwired…To Self-Destruct", sunt disponibile pe Spotify, Deezer și Apple Music.

“Acestea fiind spuse, ne dorim să fim accesibili, și trebuie să te asiguri mereu că ești accesibil pe toate canalele moderne.”

VIDEO: Kirk Hammet vorbește despre Napster

În același context al evoluției industriei muzicale, managerul trupei Metallica, John Giddings, vorbea la începutul anului 2018 despre creșterea prețurilor biletelor la concertele Metallica, explicând cum s-a ajuns ca aceastea să coste triplu față de cât ar fi costat în urmă cu câțiva ani. În opinia lui Giddins, această creștere a fost necesară, decizia fiind luată pe fondul schimbărilor imprimate de era digitalizării. Găsiți declarația sa într-un articol anterior.

Citește mai multe despre Kirk HammettMetallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Concertele violonistului David Garrett din cadrul turneului "EXPLOSIVE-LIVE" se amână

David Garrett își amână concertele din cadrul turneului mondial ”EXPLOSIVE LIVE” din cauza unor probleme severe de sănătate. Artistul urma...

Închide