Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Metallica a cântat "The Final Countdown" de la Europe şi o piesă ABBA în Suedia

Metallica ştie să facă senzaţie pe orice scenă s-ar afla pe glob, iar în Suedia a ales să realizeze tributuri pentru cele mai mari formaţii locale. Robert Trujillo, basistul formaţiei şi Kirk Hammett, chitaristul au creat un moment inedit, cântând piesa "The Final Countdown", a formaţiei Europe. Vă invităm să urmăriţi momentul în cadrul acestui articol.
Metallica canta cover Europe The Final Countdown Suedia 2018

Metallica canta cover Europe The Final Countdown Suedia 2018 (foto: Metallica)

Pe lângă solo-urile magistrale de bas şi chitară, am avut şi o reprezentaţie vocală din partea lui Robert Trujillo. Surprizele nu s-au oprit totuşi aici şi după momentul doodle pe bază de Europe de pe 5 mai, cei doi au continuat coverurile pe 7 mai la Stockholm. De această dată au interpretat "Dancing Queen", una dintre cele mai celebre piese ale trupei ABBA.

ABBA a revenit recent în actualitate, prin anunţarea faptului că vor lansa două piese noi spre final de an. Reuniunea legendarului grup a ajuns cu siguranţă şi la urechile metaliştilor, care au dorit să onoreze momentul. Dacă acel cover după Europe a avut toate ingredientele unei reprezentaţii heavy metal, "Dancing Queen" a primit un vibe mai de foc de tabără şi moment acustic.

Rob şi Kirk au mai oferit clipe amuzante de medley şi doodle-uri şi în Norvegia la începutul acestei luni, interpretând piesa "Take on Me" de la A-Ha. Metallica se află în plin turneu WorldWired şi la fiecare oprire în marile oraşe ale lumii a sărbătorit momentul cu câte un cover prin duo-ul Rob + Kirk. Trujillo are şi rolul de solist în aceste giumbuşlucuri scenice.

Judecând după reacţia publicului, aceştia au apreciat intenţia şi prestaţia. "The Final Countdown" este una dintre cele mai cunoscute piese rock de pe glob, fiind lansată în 1986 şi utiilizată într-o sumedenie de filme, reclame, seriale şi sample-uri incluse în diferite alte piese. Momentele de improvizaţie şi cover sunt realizate de Trujillo şi  Kirk Hammett de obicei după încheierea piesei Metallica "Halo on Fire".

Lars Ulrich şi James Hetfield părăsesc scena şi îi lasă pe cei doi să se desfăşoare. Lista de coveruri este impresionantă: "Rock Bottom' de la UFO în Hamburg, "War Pigs" de la Black Sabbath în Birmingham şi "Don't Look Back in Anger" de la Oasis în Manchester. În ultimele săptămâni muzicienii au dat un suflu nou hitului "Balls to the Wall" de la Accept în Leipzig.

Dar trupa nu se opreşte, Metallica anunţând un turneu extins nord american în intervalul 2018-2019. Acesta va avea 34 de opriri şi debutează pe 2 septembrie, în Madison, Wisconsin. Se încheie pe 13 martie 2019 în Grand Rapids, Michigan. Turneul "WorldWired" etapa din 2017 a inclus concerte pe tot globul şi a adus încasări impresionante de 152.8 milioane de dolari internaţional şi 110.3 milioane de dolari în SUA.

Citește mai multe despre ABBAEuropeMetallica
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Rihanna despre relația cu Drake: “Nu mai suntem prieteni”

Într-un interviu recent, Rihanna a vorbit deschis despre Drake și momentul de la MTV Video Music Awards în care acesta...

Închide