Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Israelul a câștigat Eurovision 2018 - VIDEO & CLASAMENT

Netta a câștigat Marea Finală Eurovision 2018 cu melodia "Toy", ducând ediția viitoare a concursului în Israel. Cântecul ocupase primul loc și în prima semifinală.

Publicat

pe

Netta, concurenta Israelului, a câștigat Eurovision 2018
Netta, concurenta Israelului, a câștigat Eurovision 2018 │ FOTO: Andres Putting

Israelul a câștigat după alți 20 de ani concursul Eurovision 2018, prin Netta cu melodia "Toy", cu un total de 529 de puncte. Locul al doilea i-a revenit Ciprului, iar Austria s-a clasat a treia, ea fiind favorita specialiștilor. Moldova a ocupat locul al 10-lea, strângând 209 puncte.

Chiar dacă a fost previzibil, judecând după cotele caselor de pariuri și vizualizările de pe Youtube, rezultatul a venit abia la finalul centralizării voturilor. Melodia "Toy" a fost ajutată de votul publicului, specialiștii plasând-o doar pe locul al treilea.

Israelul se află la cea de-a patra victorie la Eurovision (1978, 1979, 1998, 2018). Ultima oară când trofeul a mers în Israel a fost în 1998 (prin Dana International),  câștigând și în 1978 (cu "A-Ba-Ni-Bi" - Izhar Cohen & Alphabeta), la o altă distanță de 20 de ani. Israelul a participat pentru prima dată la Eurovision în 1973, fiind prima țară din afara Europei primită în competiție.

Vizionează: Netta - "Toy"

Netta Barzilai are 25 de ani, iar melodia "Toy" a fost scrisă și produsă de Doron Medalie și Stav Beger.

Finala Eurovision a reunit 26 de melodii, concursului fiind deschis de Ucraina și încheiat de Italia. Moldova a intrat în concurs a 19-a. Votul a fost unul strâns, prima poziție fiind disputată de Austria, Israel, Suedia și Cipru.

Vezi momentul aflării rezultatelor Eurovision 2018

Clasamentul final Eurovision 2018

Clasamentul final Eurovision 2018

Clasamentul final Eurovision 2018

Topul conform juriilor de specialitate

Clasamentul Eurovision 2018

Clasamentul Eurovision 2018

Israelul i-a acordat 12 puncte chiar Austriei, care a condus votul juraților. Melodia Moldovei interpretate de DoReDoS a primit punctajul maxim din partea Rusiei și 7 puncte din România. Moldova a intrat în TOP 10 după preferințele fanilor Eurovision, pe locul al 8-lea.

Austria a primit doar 71 de puncte din partea publicului, iar asta a tras-o în jos. Austria a fost reprezentată de Cesár Sampson care a interpretat melodia "Nobody But You". Cântărețul nu este la prima experiență Eurovision, el fiind voce secundară în 2016 și în 2017 pentru concurenții Bulgariei, Poli Genova, respectiv Kristian Kostov.

Câștigătorul de anul trecut, Salvador Sobral detestă piesa acestui an

Deși piesa ”Toy” pare să fi cucerit Europa, există și opinii contrare acestui val de aprecieri. Salvador Sobral, cel care a adus Portugaliei prima victorie la Eurovision după 53 de ani de participări, a fost dezgustat de melodia Israelului. Citește părerea lui, în contextul viziunii sale privind muzica.

Incident în timpul interpretării piesei din Marea Britanie

În timpul interpretării piesei "Storm", un spectator a urcat pe scenă și i-a smuls microfonul reprezentantei Marii Britanii. Solista SuRie a reușit să-și finalizeze cu brio momentul, ea și echipa ei refuzând invitația organizatorilor de a-și repeta interpretarea. Barbatul respectiv a fost dat jos de forțele de ordine și predat poliției.

Trending