Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
James Arthur

Israelul a câștigat Eurovision 2018 - VIDEO & CLASAMENT

Netta a câștigat Marea Finală Eurovision 2018 cu melodia "Toy", ducând ediția viitoare a concursului în Israel. Cântecul ocupase primul loc și în prima semifinală.
Netta, concurenta Israelului, a câștigat Eurovision 2018

Netta, concurenta Israelului, a câștigat Eurovision 2018 (foto: Andres Putting)

Israelul a câștigat după alți 20 de ani concursul Eurovision 2018, prin Netta cu melodia "Toy", cu un total de 529 de puncte. Locul al doilea i-a revenit Ciprului, iar Austria s-a clasat a treia, ea fiind favorita specialiștilor. Moldova a ocupat locul al 10-lea, strângând 209 puncte.

Chiar dacă a fost previzibil, judecând după cotele caselor de pariuri și vizualizările de pe Youtube, rezultatul a venit abia la finalul centralizării voturilor. Melodia "Toy" a fost ajutată de votul publicului, specialiștii plasând-o doar pe locul al treilea.

Israelul se află la cea de-a patra victorie la Eurovision (1978, 1979, 1998, 2018). Ultima oară când trofeul a mers în Israel a fost în 1998 (prin Dana International),  câștigând și în 1978 (cu "A-Ba-Ni-Bi" - Izhar Cohen & Alphabeta), la o altă distanță de 20 de ani. Israelul a participat pentru prima dată la Eurovision în 1973, fiind prima țară din afara Europei primită în competiție.

Vizionează: Netta - "Toy"

Netta Barzilai are 25 de ani, iar melodia "Toy" a fost scrisă și produsă de Doron Medalie și Stav Beger.

Finala Eurovision a reunit 26 de melodii, concursului fiind deschis de Ucraina și încheiat de Italia. Moldova a intrat în concurs a 19-a. Votul a fost unul strâns, prima poziție fiind disputată de Austria, Israel, Suedia și Cipru.

Vezi momentul aflării rezultatelor Eurovision 2018

Clasamentul final Eurovision 2018

Clasamentul final Eurovision 2018

Clasamentul final Eurovision 2018

Topul conform juriilor de specialitate

Clasamentul Eurovision 2018

Clasamentul Eurovision 2018

Israelul i-a acordat 12 puncte chiar Austriei, care a condus votul juraților. Melodia Moldovei interpretate de DoReDoS a primit punctajul maxim din partea Rusiei și 7 puncte din România. Moldova a intrat în TOP 10 după preferințele fanilor Eurovision, pe locul al 8-lea.

Austria a primit doar 71 de puncte din partea publicului, iar asta a tras-o în jos. Austria a fost reprezentată de Cesár Sampson care a interpretat melodia "Nobody But You". Cântărețul nu este la prima experiență Eurovision, el fiind voce secundară în 2016 și în 2017 pentru concurenții Bulgariei, Poli Genova, respectiv Kristian Kostov.

Câștigătorul de anul trecut, Salvador Sobral detestă piesa acestui an

Deși piesa ”Toy” pare să fi cucerit Europa, există și opinii contrare acestui val de aprecieri. Salvador Sobral, cel care a adus Portugaliei prima victorie la Eurovision după 53 de ani de participări, a fost dezgustat de melodia Israelului. Citește părerea lui, în contextul viziunii sale privind muzica.

Incident în timpul interpretării piesei din Marea Britanie

În timpul interpretării piesei "Storm", un spectator a urcat pe scenă și i-a smuls microfonul reprezentantei Marii Britanii. Solista SuRie a reușit să-și finalizeze cu brio momentul, ea și echipa ei refuzând invitația organizatorilor de a-și repeta interpretarea. Barbatul respectiv a fost dat jos de forțele de ordine și predat poliției.

Citește mai multe despre Netta
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Bastille lansează o nouă piesă, "Quarter Past Midnight", pentru cei ce iubesc noaptea - AUDIO

Bastille a lansat o nouă piesă, "Quarter Past Midnight", cu un aer euforic şi plin de energie. Anticipează un nou...

Închide