Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

George Ezra – un fel de Bob Dylan britanic

Prima oară când auzi o voce atât de gravă și matură nu reușești să o asociezi cu chipul tânăr. George Ezra este un artist britanic ce te cucerește de la primele note muzicale. Încă din adolescență asculta muzica lui Bob Dylan, așa că a început să aibă un interes din ce în ce mai mare pentru artiștii folk și blues americani. Vă invităm să aflați povestea săptămânii, la rubrica #JOINewArtist.

Publicat

pe

George Ezra a lansat inițial două EP-uri "Did You Hear the Rain" și "Cassy O’", însă a cunoscut succesul abia odată cu piesa "Budapest". Melodia a ajuns în fruntea topurilor din numeroase țări, iar albumul lui de debut "Wanted on Voyage", din 2014, a fost și el no. 1 în Marea Britanie și top ten în alte regiuni.

Patru ani mai târziu și al doilea material discografic, "Staying at Tamara's", lansat în primăvara lui 2018. Și de această data a fost pe locul I în Marea Britanie, iar mai mult de atât, piesa "Paradise" a urcat pe locul 2 în topurile din UK.

George Ezra are doar 25 de ani și provine dintr-o familie de profesori. Atât el, cât și fratelele lui au fost atrași de muzică – Ezra s-a mutat în Bristol la 18 ani pentru a studia la "British and Irish Modern Music Institute". Zane Lowe, un cunoscut DJ BBC Radio 1, a spus despre George că este "unul dintre cei mai convigători vocaliști ai momentului".

În 2013, muzicianul a cântat la Glastonbury Festival, fiind susținut de cei de la BBC Radio 1, care i-au difuzat la radio și piesele "Did You Hear the Rain" și "Budapest". A fost menționat pe listele MTV, Vevo și iTunes, în categoria artist nou, ba chiar a fost pe lista BBC Sound of 2014, reușind să se claseze pe locul 5. Melodia "Budapest" a avut un mare success în Italia, fiind certificată cu Discul de Platină. A cântat în deschiderea unor artiști precum Lianne La Havas, Bastille, Sam Smith sau Tom Odell. În 2014, "Wanted on Voyage" a fost al treilea cel mai bine vândut album, după "x" (Ed Sheeran) și "In the Lonely Hour" (Sam Smith).

Un an mai târziu, George Ezra a fost nominalizat la BRIT Awards pentru "Best British Album", "Best British Male Solo Artist", "Best British Single" și "British Breakthrough Artist". Artistul a fost și în turneele din America de Nord ale lui Sam Smith și Hozier. Printre aparițiile TV importante putem menționa Saturday Night Live și The Late Show with Stephen Colbert.

Albumul din 2018, "Staying at Tamara's" este inspirat din experiențele artistului. Acesta s-a hotărât să se mute din Marea Britanie în Barcelona, așa că a închiriat un apartament cu o necunoscută pe care o chema… Tamara! Tânăra era parte dintr-o gașcă de artiști și designeri, iar prietenia lui George Ezra cu aceasta, l-a inspirat să numească materialul discografic după ea. De asemenea, se pare că Ezra a scris piesele "Paradise" și "Shotgun" într-o cabană închiriată în zona rurală a Angliei, departe de civilizație.

"Dacă este ceva ce am învățat despre mine, și știu că nu este un lucru bun, este că am nevoie de mult contact cu oamenii. Așa că aveam nevoie de ceva care să mă scoată din acea zonă și să îmi ofere ocazia să petrec timp în solitudine."

Nouă ne-a plăcut tare mult tânărul britanic talentat și poate într-o zi îl vom vedea chiar într-un concert în România. Până atunci, punem piesele pe repeat și visăm cu ochii deschiși!

Trending