Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Eurovision 2018 - Favoriții din acest an, cu Israel în topul vizualizărilor pe YouTube

Finala Eurovision 2018 se apropie, așa încât casele de pariuri au stabilit destul de clar favoriții, trei dintre ei având șanse mari să obțină râvnitul trofeu. În ecuația identificării potențialului câștigător intră și numărul vizualizărilor de pe YouTube, la acest capitol reprezentanta Israelului conducând detașat.

Publicat

pe

Netta, reprezentanta Israelului la Eurovision 2018
Netta, reprezentanta Israelului la Eurovision 2018 │ FOTO: Andres Putting / EBU

Conform caselor de pariuri, principala favorită în cursa pentru trofeul Eurovision 2018 este reprezentanta Israelului, Netta, o tânără artistă, în vârstă de 25 de ani. Piesa interpretată de ea se numește ”Toy” și este compusă de Stav Beger și Doron Medalie, un cunoscut și apreciat compozitor israelian.

Netta a devenit cunoscută în țara natală de curând, în urma câștigării concursului Kochav Haba chiar cu piesa ”Toy”, acesta fiind primul ei single. Melodia a polarizat ascultătorii, dar și juriul concursului: unii s-au îndrăgostit de piesă, alții au respins-o complet. În final, melodia a reușit să atragă foarte mulți simpatizanți, punând în umbră criticile și devenind, ulterior, hit în Israel.

Single-ul ”Toy” este promovat prin intermediul unui videoclip ce evidențiază personalitatea excentrică a artistei. Clipul a avut mare priză la public, strângând peste 17 milioane de vizualizări pe YouTube.

Israelul nu s-a mai aflat printre favoriții la Eurovision de foarte mulți ani. Ultima oară când trofeul a mers în Israel a fost în 1998, în urmă cu 20 de ani, anterior câștigând în 1978, la o altă distanță de alți 20 de ani. Pentru cei care cred în superstiții, 2018 ar putea fi din nou anul Israelului, împlinindu-se 20 de ani de la ultima victorie a reprezentanților acestei țări.

VIDEO: Netta - "TOY"

Pe poziția a doua în topul favoriților, conform caselor de pariuri, este reprezentantul Norvegiei, Alexander Rybak. Carismaticul violonist, pianist și actor s-a înscris anul acesta la Eurovision cu piesa "That's How You Write a Song", a cărei compoziție îi poartă semnătura. Alexander este cunoscut publicului în urma câștigării concursului Eurovision în 2009, cu single-ul "Fairytale".

VIDEO: Alexander Rybak - "That's How You Write a Song"

Podiumul favoriților este completat de reprezentanții Franței, Madame Monsieur, un duo compus din vocalista Émilie Satt și producătorul Jean-Karl Lucas. Grupul participă la Eurovision cu piesa "Mercy", o compoziție proprie. Melodia a urcat mult în statisticile caselor de pariuri, în luna martie neintrând nici măcar în Top 5.

VIDEO: Madame Monsieur - "Mercy"

Lista favoriților la Eurovision 2018 este influențată și de vizualizările de pe YouTube. La finalul lunii aprilie, topul celor mai urmărite clipuri era condus de Netta, reprezentanta Israelului fiind și principala favorită a caselor de pariuri. Cu peste 17 milioane de vizualizări, artista israeliană se detașează fără probleme de ceilalți concurenți, următorul clip în topul popularității, al Spaniei, reușind să ajungă la doar 5 milioane și jumătate de vizionări.

Top 10 - Cele mai urmărite clipuri la Eurovision 2018 în luna aprilie:

  1. Netta - Tov (Israel)
  2. Amaia V Alfred - Tu Cancion (Spania)
  3. Mikolas Josef - Lie To Me (Cehia)
  4. Equinox - Bones (Bulgaria)
  5. Alexander Rybak - That's How You Write A Song (Norvegia)
  6. Benjamin Ingrosso - Dance You Off  (Suedia)
  7. Madame Monsieur - Mercy (Franța)
  8. Jessica Mauboy - We Got Love (Australia)
  9. Eye Cue - Lost and Found (Macedonia)
  10. Sennek - A Matter of Time (Belgia)

VIDEO - Clasamentul celor mai urmărite clipuri la Eurovision 2018

Dacă nu aveți încă un favorit, vă invităm să ascultați cele 43 de piese înscrise în concurs, publicate pe canalul oficial de YouTube al Eurovision Song Contest.

Ascultă cele 43 de piese calificate la Eurovision 2018

Semifinalele Eurovision vor avea loc pe 8, respectiv 10 mai, marea finală urmând să se desfășoare pe 12 mai, la Lisabona. Show-urile vor putea fi urmărite în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR+, începând cu ora 22.00. Emisiunile vor fi transmise live și online, pe canalul oficial al concursului - Eurovision Song Contest.

Trending