Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Olanda este câștigătoarea Eurovision 2019 - VEZI CLASAMENTUL Lucia la InfoMusicLucia tratează un tabu al societății în piesa Catastrophe: "Mă lovesc de chestia asta foarte des" - VIDEO Un bis plin de dragoste de la Lenny Kravitz - RECENZIE CONCERT INFO CONCERT:
Chris Botti
INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
INFO CONCERT:
Michael Bolton

În concertul de la București, Nick Cave va promova "Skeleton Tree", un album emoționant

Primul concert al lui Nick Cave în România va oferi publicului oportunitatea de a asculta piese de pe cel mai recent album, "Skeleton Tree". Descris de The Guardian prin sintagma “muzică de geniu”, discul este ”o călătorie sonoră copleșitoare”.

Skeleton Tree” este cel de-al 16-lea material discografic din cariera proiectului THE BAD SEEDS, si totodată creația care l-a readus pe Nick Cave pe linia de plutire după pierderea fiului său (Arthur, în vârstă de doar 15 ani). LP-ul îi este dedicat în totalitate și este un un album dureros și, în același timp, salvator pentru artistul Nick Cave.

“Muzică de geniu, compusă în pragul colapsului” - The Guardian

O călătorie sonoră copleșitoare, sobră. O pădure deasă și ordonată, uitată de lume, în care singura speranță este reprezentată de apariția veșnică a răsăritului, ce își strecoară timid razele printre crengile obosite ale copacilor. Acesta este ”scheletul de copac” imaginat de Nick Cake.

Ascultând albumul "Skeleton Tree", publicul va simți încă de la primele acorduri cele mai dureroase trăiri ale artistului, cele mai revelatoare gânduri artistice către fiul său aflat într-o “altă dimensiune”. Nick Cave nu se consideră adeptul vreunei religii, dar are dreptul să caute Divinitatea, așa cum spunea acesta, la un moment dat. Sonor, albumul este un mix inedit de alternative-rock, ambient, avant-garde și picături din sonorități electronice.

One More Time With Feeling” este un film documentar despre moartea lui Arthur și despre procesul de înregistrare pentru ”Skeleton Tree”, ce a însoțit lansarea albumului. Regizat de Andrew Dominik, filmul documentar a fost pus în vânzare în ediție limitată, fiind conceput de Cave pentru a explica contextul și temele din ”Skeleton Tree”, cu această ocazie nemaifiind nevoie să ofere interviuri pentru presa. Atât filmul, cât și albumul, au fost extrem de bine primite de către critica de specialitate.

Albumul "Skeleton Tree" i-a dat posibilitatea lui Nick Cave să revină pe scenă, turneul european programat pentru 2018 urmând să-l aducă pe muzician pentru prima oară în România. Evenimentul va avea loc pe 19 iunie, la Romexpo (parcarea A), sub egida Rock The City.

Pe 20 iunie, tot sub egida Rock The City, va concerta și trupa Arcade Fire, show-ul marcând încă o premieră în industria concertistică din România.

Categorii și prețuri bilete concert Nick Cave & The Bad Seeds:

  • Diamond Circle - 250 lei
  • Golden Circle - 220 lei
  • Normal Circle - 160 lei

Citește mai multe despre Nick Cave
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Artistul congolez Maître Gims concertează la București - PREȚURI BILETE

Maître Gims, artistul congolez care a cucerit topurile muzicale cu piese ca ”Bella” și ”Mi Gna”, concertează pentru prima oară...

Închide