Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Bono despre colegii din U2: "Mi-au cam salvat viața" - VIDEO

Invitați în emisiunea lui Ellen, Bono și The Edge a depănat amintiri din liceu, mărturisind că după mai bine de 40 de ani de cântat împreună se simt ca într-o familie. Interviul a fost unul emoționat, Bono mărturisind că U2 a dat sens existenței sale și că, privind înapoi, colegii de trupă ”i-au cam salvat viața”.

Publicat

pe

Bono și The Edge la Ellen
Bono și The Edge la Ellen

În vârtejul industriei muzicale, multe trupe se pierd, ajungând să se destrame după decenii de prietenie. U2, însă, este una dintre puținele excepții, formația rezistând în aceeași componență vreme de peste 40 de ani.

Invitați la The Ellen Show, Bono și The Edge au marcat acești ani de camaraderie povestind pățănii din liceu.

”Edge a avut sendvișuri cu brânză în fiecare zi de liceu”, a povestit Bono, stârnind râsetele celor din platou.

Continuând pe subiectul început de Bono, The Edge a completat:

”La un moment dat am ales să iau prânzul la școală. Ghiciți ce mi-au dat în prima zi: sendviș cu brânză pe grătar.”

Ellen le-a mărturisit celor doi veterani că este impresionată de faptul că o trupă formată în liceu a rezistat atâția ani cu aceeași componență, felicitându-i pe Bono și The Edge pentru faptul că încă se înțeleg.

”Suntem mai mult o familie decât o trupă”, a declarat The Edge, fiind completat de Bono: ”O familie disfuncțională.”

Întrebați ce anume nu le place, totuși, din comportamentul celuilalt, Edge a povestit cum în liceu Bono obișnuia să le ia mâncarea.

”Eram ca un fel de ”câine vagabond”, când eram copil. Mama mea a murit când eram mic și eram un fel de ”latchkey” (minor nesupravegheat), cum se spune aici în America”, a detaliat solistul U2.

Bono i-a emoționat apoi pe toți cei din platou, mărturisind că trupa U2 a dat sens existenței sale.

”Nu e deloc o glumă atunci când spun că nimic din ceea ce are legătură cu ei (colegii de trupă) nu mă scoate cu adevărat din sărite, pentru că mi-au cam salvat viața. Ca adolescent, nu am avut în viața mea ceva care să dea sens existenței mele, până când i-am întâlnit pe ei. Și mă aprovizionau și cu mâncare și băuturi ”, a conchis Bono, dorind să încheie subiectul într-o notă pozitivă.

Solistul U2 a amintit și de relația sa cu actuala soție, Ali. Se pare că cei doi au început să iasă în oraș în aceeași săptămână în care Bono s-a alăturat trupei U2.

”Nu știu dacă e interesant lucru ăsta, dar am început relația cu soția mea, Ali, în aceeași săptămână în care m-am alăturat trupei U2. Iar aceea a fost o săptămână grozavă.”

VIDEO: Bono și The Edge la Ellen

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

U2 anunţă albumul "Songs of Surrender": reînregistrări ale hiturilor formaţiei

U2 părea a fi intrat într-un con de umbră în ultima jumătate de deceniu, între probleme cu vocea ale lui Bono şi lipsa de concerte provocată de pandemie. Ce e drept artiştii au donat serios spre cei afectaţi de Covid, iar acum U2 ne anunţă un nou album.

Publicat

pe

Trailer U2 Songs of Surrender
Trailer U2 Songs of Surrender │ FOTO: U2

U2 a anunţat albumul "Songs of Surrender", care include variante reînregistrate ale hiturilor formaţiei irlandeze. Nu mai puţin de 40 de piese din trecut ale grupului vor primi o reinterpretare cu iz de secolul 21. Melodiile au fost "reimaginate şi re-înregistrate", iar teasing-ul pentru acest disc a fost început de ceva vreme. Modalitatea? Chitaristul The Edge a trimis scrisori fanilor.

În scrisorile respectiv muzicianul scria următoarele:

Atunci când o piesă devine populară, este întotdeauna asociată cu o anumită voce. Nu mi-aş putea imagina "Tangled Up In Blue", fără timbrul lui Bob Dylan sau "All The Time In the World" fără vocea unică a lui Louis Armstrong. Ce se întâmplă atunci când o voce se dezvoltă şi experienţa şi maturitatea îi dau extra rezonanţă?

The Edge a explicat şi că majoritatea pieselor U2 au fost scrise şi înregistrate atunci când artiştii erau bărbaţi foarte tineri. Anumite mesaje s-au schimbat şi sensul versurilor a devenit altul. Inclusiv sound-ul melodiilor se va schimba, căpătând o sonoritate modernă, actuală.

Şi acum lucrul pe care îl aştepta cu toţii: data de lansare. "Songs of Surrender" va debuta pe 17 martie 2023. Avem şi un video teaser mai jos care ne prezintă o versiune proaspătă a hitului din anul 2000 "Beautiful Day". Încă nu avem un tracklist, dar sunt şanse mari ca piesele să fie aceleaşi precum cele din cartea lui Bono din 2022, "Surrender: 40 Songs, One Story". Acolo el a explorat originea a 40 de piese din discografia U2.

Bono va începe o rezidenţă la Beacon Theatre în New York, pentru a oferi publicului sesiuni de citit în public din "Surrender", nişte muzică şi "puţin haos". A avut deja un turneu pentru a îşi promova cartea cu opriri în 14 oraşe din Europa. Sunt momente puternice amintite în respectiva carte, precum tributul pentru tatăl său, care a murit de cancer.

Citește în continuare
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< feb. 2023 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Trending