Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Bastille lansează o nouă piesă, "Quarter Past Midnight", pentru cei ce iubesc noaptea - AUDIO

Bastille a lansat o nouă piesă, "Quarter Past Midnight", cu un aer euforic şi plin de energie. Anticipează un nou album al trupei, de pe care vom auzi cu siguranţă piese live la reprezentaţia trupei de la Summer Well 2018. Vă invităm să ascultaţi noua melodie în cadrul articolului.

Publicat

pe

Bastille fotografie oficiala 2018
Bastille fotografie oficiala 2018 │ FOTO: Bastille www.facebook.com

Bastille ne propune un imn al festivalurilor, al verii care nu se mai termină niciodată prin "Quarter Past Midnight". Tobele sună a drum & bass, chitara a Coldplay, iar partea electronică aminteşte de The Chainsmokers. O combinaţie perfectă pentru visare în plină goană după sentimente puternice invocate de primăvara târzie.

Solistul grupului, Dan Smith a încercat să însumeze astfel esenţa acestui single:

"Quarter Past Midnight" este despre încercarea de a captura acel moment al unei ieşiri în oraş. Unii oameni se vor duce acasă, dar pentru alţii e doar începutul. A devenit o melodie despre momentul când te afli în maşina cuiva şi mergeţi prin oraş.

Am vrut să încerc să surprind acea senzaţie de încântare şi acel fior. Este mult mai uşor să evadezi pe timp de noapte. Locuri care nu sunt deschise de obicei sunt deschise pentru toată lumea şi acele zone pe care le asociezi cu realitatea şi munca sunt închise. E un univers paralel care există şi un alt set de oameni care sunt afară.

Bastille a înregistrat noi melodii pentru viitorul album la The Best Laid Plans, un studio mult mai mare decât ultimele la care au înregistrat muzicienii. Dan Smith a fondat de altfel propria casă de discuri, care îi include şi pe Rationale şi Rag'n'Bone Man. Aceştia îşi vor şlefui creaţiile la acelaşi studio.

Bastille se pregăteşte de lansarea albumului cu numărul 3 şi a promis lansarea unui videoclip cât de curând. Noul LP ar fi gata deja, iar trupa se află în pregătiri pentru turneul său promoţional. Grupul e aşteptat să cânte la Summer Well 2018 în august. Ne-a mai vizitat în cadrul aceluiaşi festival în 2014, urcând pe scenă cu Placebo şi John Newman.

Activă din 2010, această trupă pornea la drum ca proiectul solo al lui Dan Smith, dar s-a extins pentru a îi include şi pe pianistul Kyle Simmons, basistul şi chitaristul Will Farquarson şi toboşarul Chris Wood.

Comentează

Muzică nouă

Bastille şi Lost Frequencies lansează piesa "Head Down" - AUDIO

Prima melodie de dans din 2024 a sosit şi combină doi hitmakeri de top, Bastille şi Lost Frequencies. Single-ul lor se numeşte "Head Down" şi aminteşte de colaborările lui Bastille cu Marshmello.

Publicat

pe

Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down
Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down │ FOTO: Bastille

"Head Down" este un track EDM clasic, pe care se remarcă sintetizatorul şi vocea lui Dan Smith, cu mult ecou şi un sound uşor de Coldplay. Cu mai puţină blândeţe şi mai multă înţelepciune încărcată în glas şi versuri. Noul track apare pe al treilea album Lost Frequencies. Dacă acest nume nu va spune multe, aflaţi că e vorba despre artistul dance din Belgia Felix De Laet.

Cel mai nou album al său se numeşte "All Stand Together" şi a fost lansat în 2023. Lost Frequencies pornea la drum în 2014 cu hitul "Are You With Me" şi de atunci a bifat o serie de colaborări şi remixuri care i-au păstrat relevanţa. Track-ul a ajuns pe locul întâi în topuri în nu mai puţin de 18 ţări.

Bastille a lansat în septembrie 2023 o versiune nouă a celui mai mare hit al său, "Pompeii", colaborare cu legendarul compozitor Hans Zimmer de această dată. Această ediţie nouă a apărut pentru a aniversa 10 ani de la apariţia melodiei originale în 2013. Pe atunci urca pe locul 2 în topul UK Singles. Versiunea din 2023 se numeşte "Pompei MMXIII" şi a apărut ca o idee bonus în vreme ce solistul Dan Smith lucra la alte proiecte cu Zimmer în studio. Acelaşi Smith a mai bifat o colaborare anul trecut, cu cântăreţul britanic pop Dylan pe piesa "Liar Liar".

Cei doi s-au apropiat după ce Dylan a deschis concerte Bastille din UK în turneul "Bad Blood X".

Bastille are o relaţie specială cu România, participând la festivalul Summer Well de două ori şi fiind o trupă apreciată. E activă din 2010 şi a pornit ca proiect solo al lui Dan Smith, dar ulterior s-a extins, incluzându-l pe clăparul Kyle Simons, basistul şi chitaristul Will Farquarson şi toboşarul Chris Wood. EP-ul şi single-ul de debut aveau să vină în 2023, iar primul album a fost "Bad Blood", lansat în 2013.

Citește în continuare

Trending