Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 AMI - Nicole Scherzinger la "Te cunosc de undeva"AMI a marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva" cu piesa lui Nicole Scherzinger Concurentele lui Ștefan Bănică în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Concurentele care l-au convins pe Ștefan Bănică că merită să treacă de bootcamp Juriul X Factor 2020Echipa lui Ștefan Bănică a urcat pe scena celui de-al doilea episod de bootcamp FuegoPe 1 Decembrie, Fuego încălzește inimile românilor: concertul său aniversar de la Sala Palatului se difuzează la TV Cornel Ilie și Lidia Buble la Radio ZuCine cântă la Marea Unire Zu 2020 - Lista completă a artiștilor Cornel IlieMarea Unire ZU din 2020 aduce "toți artiștii" pe o scenă, la Antena 1, în cadrul a două spectacole, pe 30 noiembrie și 1 decembrie - VIDEO TEASER

Ascultă noua melodie a solistului Korn, Jonathan Davis, "Basic Needs" - AUDIO

Solistul Korn, Jonathan Davis a lansat în această săptămână un nou single, intitulat "Basic Needs". Melodia are o lungime peste medie pentru zona alternative metal şi prefaţează viitorul LP al artistului, "Black Labyrinth".
Jonathan Davis fotografie oficiala 2018

Jonathan Davis fotografie oficiala 2018 │ FOTO: Jonathan Davis

Jonathan va lansa primul său disc solo pe 25 mai, iar de pe acel LP am putut asculta deja apreciatul single "What It Is". Abordarea muzicală e puţin mai blândă decât la Korn, dar refrenurile catchy şi vocea cu mult ecou a lui Davis sunt neschimbate. Chiar dacă Jonathan a fost asociat cu Korn în ultimele decenii, a avut multiple proiecte secundare, inclusiv un alter ego DJ, sub numele de J Devil.

Influenţele dubstep şi EDM acele acelui proiect s-au răsfrânt şi asupra Korn, care a avut două albume în care a combinat muzica electronică şi rockul alternativ. A avut şi colaborări cu Skrillex, Noisia, Excision sau 12th Planet. Acum Jonathan Davis se axează pe cariera solo, cu "Black Labyrinth", pe care cântă despre suferinţă, evoluţie şi societatea actuală.

Noul material este unul al experimentelor, de vreme ce multe piese sunt atmosferice şi întunecate, iar în "Basic Needs" auzim chiar instrumente orientale, indiene. Sitar sau tabla se numără printre acele instrumente inedite. Acolo unde Korn se axa pe înregistrarea în studio şi prelucrarea meticuloasă a fiecărui sunet, Jonathan şi colaboratorii săi au preferat să înregistreze live pe casetă şi să mixeze ulterior.

Davis citează influenţe religioase, consumerismul şi Ganzfeld Experiment ca inspiraţie pentru acest album. Experienţe extra corporale şi halucinaţii sunt laitmotive invocate de artist în versuri. Prin acest release muzicianul doreşte să atingă atât el, cât şi publicul său un nou nivel de iluminare. Asemenea noului album A Perfect Circle şi această colecţie de melodii vrea să ne facă să ne luăm privirea de la telefonul mobil, de care suntem lipiţi.

La cele 13 piese de pe disc se lucrează încă din 2007 sau 2008, dar solistul nu a avut timp să le finalizeze până recent. Jonathan Davis se află deja într-un turneu de promovare, început pe 6 aprilie în Portland, Oregon şi care se va încheia pe 18 mai în Boston. Toboşarul Korn Ray Luzier îl însoţeşte.

Korn a concertat în România în 2015, la Arenele Romane, sărbătorind 20 de ani de carieră şi cântând în special piese de pe primul album.

Citește mai multe despre Jonathan DavisKorn
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Luis Fonsi vine în România; Creatorul viralului "Despacito" cântă la El Carussel cu Maluma

Luis Fonsi, creatorul hitului viral "Despacito" vine în România. Artistul a confirmat participarea la festivalul "El Carrusel", unde va urca...

Închide